Jump to content
Dogomania

[Bytom]pudelka DOLLY,słodka babcia-znalazła! JUŻ W NOWYM DOMU!!! :)

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny....nie podejrzewam aby to były robale. Jestem u niej często...w klatce w kale ani robaczka. Boje sie że to coś gorszego. Rób badania. Jest jakaś kaska na nię. Ewentualnie teraz ja przebadamy...a na sterylke dozbieramy. Czy zechce ktoś pomóc w zbiórce pieniedzy?
ja sie zupełnie na tym nie znam.

• Replies 521
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to ok założe jej "skarpete" na moim prywatnym (tylko psim) koncie chętnymdo niesienia pomocy nr konta podam na p/w, ja niestety w ciagu dnia nie mam zbyt duzo czasu zajmując sie tymczasami i dzieciaczkami... :oops: bazarki i allegra w razie czego musiałby wystawiać kto inny...
Nie wiem co sie z nią dzieje ale jest bardzo pobudzona, dyszy aż momentami stenka... chodzi cały czas i co chwila sie kładzie plackiem na którymś z boków, przed chwilą byłam z nią na dworze zrobiła kupsko i siku ale nadal to samo... nie wiem albo w do jutra zostane babcią:smhair2::shock: albo nie odpowiada jej domowy klimat (za gorąco jej...) :roll: już 2 razy nasikała mi w domu, niepokoi mnie to :placz::???::sadCyber:

Posted

Aniu, jak sunia sie położy, połóz dłon na jej brzuchu. Czy jest twardy, czy czujesz podłużne kształty? Czy jest napiety, czy miekki? Jeśli by miała sie szczenić, wyczujesz dojrzałe płody pod ręką. a jeśli brzuch "chełbocze", przelewa sie coś w nim, to kłopot.

Posted

[quote name='malagos']Aniu, jak sunia sie położy, połóz dłon na jej brzuchu. Czy jest twardy, czy czujesz podłużne kształty? Czy jest napiety, czy miekki? Jeśli by miała sie szczenić, wyczujesz dojrzałe płody pod ręką. a jeśli brzuch "chełbocze", przelewa sie coś w nim, to kłopot.[/quote]
próbowałam już ale trudno cokolwiek wyczuć bo ona tak dyszy że cały brzuch jej "chodzi" poza tym o jest chwilka, niecałe pół minuty i sie wyrywa :cool1: noc miała także zadyszaną, rano miałam niespodzianke w postaci kupy i 2x siku na dywanie... na cito potrzebne te USG ! jeśli mi potwierdzicie że wpłata dojdzie umówie ją na USG już na czwartek (wtedy mój TZ ma wolne i mam jak wyjść )

Posted

myślę, że emocje i zmiana miejsca też jej dają popalić...

to umów się na ten czwartek, ile to USG może kosztować?

już jakieś wpłaty powinny wpłynąć, zaraz sprawdzę

Posted

[quote name='Ania z Bytomia']w/g mnie trzeba by zrobić pilne USG bo takie gdybanie nic nie da, w razie czego wet w/g wielkości płodów jest w stanie ocenić wysokość ciąży ale mi sie nie podoba to że taka pobudzona jest :roll: u mnie najbliżej USG jest [COLOR=Red][B]w radzionkowie, koszt to 45 zł[/B][/COLOR] - wiem bo w ostatnim czasie 2 x korzystałam
z suką u której podejrzewano ropomacicze i z suką która 5 dobe rodziła 10 szczeniaków martwych dzięki wspaniałym właścicielom :angryy:[/quote]

prędzej podawałam kwote, chyba nie czytałaś uważnie ;)
suczysko ma ogroooomny apetyt, może z czasem sama sie przystosuje jak bedzie widziała że u mnie jedzenie suche cały czas stoi w misce, a mokre dostają 2x dziennie aż sie najedzą do oporu... :roll:

Posted

a może poprostu ona ma wzdęcia po schroniskowym jedzeniu i ja brzuch boli... ? biegunki do tej pory nie ma - kupska robi normalne twardo miękkie ale nastawia brzuchol do masowania jak przestaje masować i tylko trzymam ręke na brzuchu to odrazu zmienia pozycje na 2 bok, brzuchol ma taki twardo elastyczny konsystencji plasteliny :-(

Posted

dobra dobra nesca:eviltong::eviltong::loveu::loveu:
bedziemy zbieraly do skarpetki dla bidulki..tylko zeby bylo wiadomo co jej dolega...do tego czasu trzymam kciuki i pozdrawiam z calego serca osobe,u ktorej jest teraz bidulka!!!!;);)

Posted

Zapraszam na bazarek, na sfinansowanie potrzeb naszych podopiecznych, w tym takze na Morelke! Może z tego wątku ktoś coś kupi...

[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119023[/url]

Posted

Uhmmm jest 'tak sobie', nie bede się wypowiadac za Anie (choć oczywiście jako druga połówka duetu, byłam razem z nią u weta), to ona wzięła na siebie obowiazki za uczysko, ja powiem tylko tyle, ze lepiej uzbroić się w zasoby finansowe, bo troszkę wydatków czeka - a przynajmniej narazie wstępnych badań...

Posted

Ani nie ma w domu. Jak wróci to napisze ;) Ja wiem, ale nie powiem, bo by mnie udusiła, ze się wtrącam - i tak pewnie nmie udusi xD Ale przynajmniej jak tak się niecierpliwicie to podrzucacie wątek :cool3: