BoUnTy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 wiq napisał(a):racja, odłóżmy kłótnie na bok... cóż, ufam, że Wasz wet ma doświadczenie i wie co robi.. idę szukać kasy :evil_lol: Mają doświdczenie i wiedzą co obią, a my za nich eczymy wszytskimi łapkami, a co d ryzyka zabiegu, to u KAŻDEGO PSA takowe jest - mniejsze lu wieksze, czasami wszytskich sytuacji po prostu przewidzić się nie da, ale to już nie pierwszy nasz starszy podopieczny, którego oddałyśmy w ręcetychże wetów, a który żyje... Quote
wiq Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 akurat siedzenie przy psach przy operacji uważam za średni pomysł :evil_lol: wiem, że ryzyko zawsze jest, ale sama sterylka to duży zabieg, plus jeszcze te listwy.. więc zrozumcie nasze obawy.. no ale nic, uważam dalej, mimo wątpliwości, że lepiej to zrobić za jednym podejściem.. Quote
BoUnTy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Nie da się tego zrobić za jednym razem - jest to fizycznie niemożliwe, gdyż po wycięciu obu platów na raz i strrylizcji nie znajdzie się dosć skóry, żeby to zszyć, a jesli się znajdze to jest większe ryzyko np. rozchodzenia się szwów itp. Wycięcie samych listw (które jest konieczne) nie zlikwiduje problemu, głównym problemem są hormony wytwarzane przez jajniki, to one są powodem guzów, dlatego wycinająć listy zwalczamy skutki,a nie przyczyny - wtedy jest większe prawdopodobieństwo, ze choroba wróci... Quote
wiq Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 aha, czyli to będzie poniekąd po naszej myśli :P bo właśnie obawiałyśmy się z nescca tego braku skóry.. czyli w jakim odstępie czasowym będą robione te zabiegi ;) no ja się trochę orientuję, bo jestem czymś w stylu studentki wety :evil_lol: interesują mnie szczegóły planowanego zabiegu ;) Quote
BoUnTy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 wiq napisał(a):aha, czyli to będzie poniekąd po naszej myśli :P bo właśnie obawiałyśmy się z nescca tego braku skóry.. czyli w jakim odstępie czasowym będą robione te zabiegi ;) no ja się trochę orientuję, bo jestem czymś w stylu studentki wety :evil_lol: interesują mnie szczegóły planowanego zabiegu ;) No to widzisz :) W odstępnie ok. miesiaca, alezy od regenaracji warstw skóry :) Czymś w stylu czyli rozumiem, ż to studiujesz, tak? :) Jesli tak do daz zaprosić się na PW lub gg 3949314? :) Quote
wiq Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 jedna dobra dusza zadeklarowała wpłatę ;) Quote
wiq Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 jak tam dziś pudel? dom z Torunia nadal się nią interesuje? Quote
Ania z Bytomia Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 doszła do mnie wpłata od MARTY EWY M. z Wrocłwia w kwocie 100 zł, w imieniu suni serdecznie dziękuje :loveu: co do domku to jeszcze z nim nie rozmawiała od czasu RTG, postaram sie odezwać do tej osóbki wieczorem ;) Quote
wiq Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 zaraz podziękuję Marcie :loveu: to czekam na wieści ;) Quote
BoUnTy Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Chciałabym napisac tutaj drobne sprostowanie, jako, że wszystko dzisiaj wyjasniłyśmy sobie z Nesccą usunęłam jeden z moich poprzednich postów i chciałam tutaj gorąco przeprosić zarówno Nescce, za moje chamske wyciąganie brudów, jak i użytkowników, którzy musieli czytać xD Tak wiec puszczamy w niepamięć - człowiek uczy się przez całe życie, ta sytauacja bedzie zarówno pouczająca dla mnie, jak i dla Nesccy, myślę, ze obie juz cos zrozumiałysmy i to małe nieporozumienie nie zostawi sladu w naszych relacjach :) Quote
wiq Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 bardzo dobrze to czytać dziewczyny ;) Quote
nescca Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 BoUnTy napisał(a):Chciałabym napisac tutaj drobne sprostowanie, jako, że wszystko dzisiaj wyjasniłyśmy sobie z Nesccą usunęłam jeden z moich poprzednich postów i chciałam tutaj gorąco przeprosić zarówno Nescce, za moje chamske wyciąganie brudów, jak i użytkowników, którzy musieli czytać xD Tak wiec puszczamy w niepamięć - człowiek uczy się przez całe życie, ta sytauacja bedzie zarówno pouczająca dla mnie, jak i dla Nesccy, myślę, ze obie juz cos zrozumiałysmy i to małe nieporozumienie nie zostawi sladu w naszych relacjach :) No BoUnTy..... potrafisz zaskawiać. Cieszę się ,że tak mile. Pozdrawiam i .....mam nadzieję na dalszą i miłą współpracę :) Quote
BoUnTy Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 A no widzisz, mimo wieku potrafię się zachowac z kulturą ;P Quote
wiq Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 mamy kolejnych dwóch darczyńców (darczyńczynie?:evil_lol:) z flaciego! :multi: dziękujemy dziewczynki :loveu::Rose: Quote
Ania z Bytomia Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 wziełam z konta DOLLY 20 zł na wyżywienie do poniedziałku (żeby nie okradać innych psiaków z racji żywnościowych:oops:) niestety reszta psiaków tymczasowych dzieląc się z nią nie najada się do syta :-( mnie nie stać na to żeby dokładać do psiaków z własnej kieszeni przed zabiegiem mojej suni, tymbardziej ze siedzę na garnuszku TZ-a :oops: Quote
Kamila_s Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Pisze szybciutko..wczoraj wyslalam pieniazki na Morelke:-)) trzymam kciuki i mam nadzieje,ze bedzie troszke na jedzonko;) Quote
Cockermaniaczka Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Jestem w szoku:-(Taka piekna sunka i nie ma domku:-(Jak to mozliwe:-( Quote
Ania z Bytomia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 nescca odezwij sie do mnie na gg ! w sprawie DOLLY oczywiście ;) Quote
Ania z Bytomia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 doszła do mnie wpłata od Joanny S. z Poznania w kwocie 30zł. w imieniu suni bardzo dziękuje :loveu:, zabieg ma wstępnie umówiony na piątek w przyszłym tygodniu Quote
Belula Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Cheritka napisał(a):Aż się serce kraje :-( ludzie są bez serca, jak można wyrzucić takiego psa :angryy:. Ja mam dwa reproduktory, to u mnie tymczas odpada, ale roześlę wiadomość po znajomych Właśnie miałam Cheritce podesłać tego linka :) Quote
Ania z Bytomia Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 wiq napisał(a):oby coś dobrego :P nie oby, tylko oczywiście :eviltong: chciałam z nesccą omówić transport suni do nowego domku do Torunia ( oczywiście nie prędzej niż tydzień po zdjęciu szew tak aby mała miała maximum bezpieczeństwa i w miare dobrze sie czułą), może sunia już po 1 zabiegu będzie mogła jechać do nowej pani, a drugi zabieg będzie miała przeprowadzony u niej ( jej kuzyn jest wetem :cool3:) także zapraszam cie nescco na gg ;) Quote
wiq Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 byłoby świetnie! lepiej puść jej smsa albo zadzwoń, bo się nie dotaszczy do kompa :evil_lol: jakby co to wybieram się dziś do niej obfocić szczeniaki to jej przekażę ;) a jak z jej finansami? Quote
Recommended Posts