Saphira Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Nie nie wiozę piesków :lol: Nie bój się :evil_lol::diabloti: Mój znajomy nie ma psiaków i chyba by nie zrozumiał :evil_lol::diabloti: tej pasji :lol: Quote
Reksiu21 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='Saphira']Nie nie wiozę piesków :lol: Nie bój się :evil_lol::diabloti: Mój znajomy nie ma psiaków i chyba by nie zrozumiał :evil_lol::diabloti: tej pasji :lol:[/quote] Ale ja sie nieboje... wrecz przeciwnie. Jakbym wiedziala wczesniej, to bym Cie :mdleje:.... zebys mi jakiegos zabrala. (zwlaszcza ze bede w poniedzialek w poblizu, bo tam jade ogladnac potencialny domek Poziomki;)) Quote
Saphira Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='Reksiu21']Ale ja sie nieboje... wrecz przeciwnie. Jakbym wiedziala wczesniej, to bym Cie :mdleje:.... zebys mi jakiegos zabrala. (zwlaszcza ze bede w poniedzialek w poblizu, bo tam jade ogladnac potencialny domek Poziomki;))[/quote] Mogę zabrać coś ze swojej okolicy bo do Przemyśla to mam za daleko. Około 10-12 godzin jazdy. Mieszkam koło Torunia. Poza tym ja nie wiedziałam, że będę musiała jechać. To dla mnie też niespodzianka. Quote
Margo05 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Saphirka, a nie jedziesz przez Wawę? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
gagata Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 No,.Margo ma dwa małe szczeniorki i półroczna prawie podhalankę pod Warszawą...wszystkie domków szukają....:lol: Quote
Poker Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 i w Łodzi jest super sunia u KaOli, czeka już 9 miesięcy na domek :evil_lol: Quote
Margo05 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 I jeszcze jeden szczeniorek, ale za maleńki na razie. I mnie możesz zabrać ze sobą :evil_lol: Jestem dobrym kompanem w podróży, DIF mi wystawiła referencje w tym temacie :evil_lol: :diabloti: Quote
Saphira Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='Margo05']Saphirka, a nie jedziesz przez Wawę? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Margo ! Nie dam rady. rano o 8 muszę być w Poznaniu a stamtąd na Świecko. Za duze wariactwo. Quote
Saphira Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='Margo05']:placz::placz::placz: :placz::placz:[/quote] Margo ! Nie rycz. Moze następnym razem Cię wezmę . Quote
Reksiu21 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='gagata']No,.Margo ma dwa małe szczeniorki i półroczna prawie podhalankę pod Warszawą...wszystkie domków szukają....:lol:[/quote] OH, tutaj by tak szybciutko takie male domki znalazly...:roll: Quote
viverna Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Reksiu21 powiedz jak wyglądają w Niemczech schroniska? Jest regulacja narodzin psów? Czemu Niemcy tak chętnie adoptują psiaki z Polski? Quote
Reksiu21 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Tutaj to praktycznie wszystkie psy sa sterylizowane i kastrowane, chyba ze ktos specjalnie choduje. Psy ze schroniska sa wydawane tylko i wylacznie po sterylizacji, a jezeli to szczenie, to musza ludzie podpisac umowe ze do okreslonego czasu wysterylizuja psa, bo inaczej zostanie im zabrany. Dlatego wiekszosc psow ktore sa tutaj to sa z zagranicy. Bardzo duzo jest z hiszpanji i rumunji, i wegrow. Quote
viverna Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 łaaał... a u nas takie średniowiecze....:shake: Quote
gagata Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Viverna,w Poznańskiem jest juz prawie Europa ,ale popatrz, na Wschodnia ścianę.....co tam się dzieje...:shake: Quote
viverna Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 widzę, ale grzmieć nie mogę... :shake: Quote
Miśka84 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Kiedyś chyba w FAKTACH pokazywali, że u naszych zachodnich sąsiadów brakuje kotków. "Efekt" sterylek ( i w tym miejscu prosze się nie denerwować bo moja osobista kocica tez jest po sterylce) i ludziska biora kotki od nas. Quote
viverna Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 to dobrze, że u nich brak kotów, bo biorą od nas :eviltong: Quote
AnnaB Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 A Reksiu też mówiła ,że u nich wysterylizowali wszystkie koty i teraz jak się te stare "zbyły" to małego nie ma skąd wziąć...Szkoda że nie wiedziałam wcześniej bo przywiozłabym jej Kłopotka-wtedy znajda była u mnie dopiero dwa dni...a teraz to już domownik pełną gębą :evil_lol:;) Quote
gagata Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Ciotki,za naszego zycia to się jeszcze nie zmieni...A potem będą psy i koty z Ukrainy,z Grecji....Za to zobaczcie, jak w Niemczech szanuje się te zwierzęta...Tam psa na łańcuchu nie uświadczysz... Quote
Miśka84 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/10-miesieczny-psi-szkielecik-w-typie-dlugowlosego-jamnika-prosi-o-domek-na-cito-127500/[/URL] Maleństwo od Neczki :-(:-(:-( Quote
Reksiu21 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='gagata']Ciotki,za naszego zycia to się jeszcze nie zmieni...A potem będą psy i koty z Ukrainy,z Grecji....Za to zobaczcie, jak w Niemczech szanuje się te zwierzęta...Tam psa na łańcuchu nie uświadczysz...[/quote] Bo jest to karalne, i jak ludzie widza psa na lacuchu to dzwonia do ochrony zwierzat i rzadowy wet przychodzi sprawdzac. Pies jezeli jest na zewnatrz, to musi miec kojec, ocieplana duza bude, nie beposrednio na ziemi, zadaszony kawalek kojca od slonca, zawsze pelna miske czystej wody,rozmiary kojca minimum 6m kwadratowych na psa, i musi byc wypuszczany z kojca conajmniej na 3 godziny dziennie. To sa te minimalne przepisy. Quote
Miśka84 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='Reksiu21']Bo jest to karalne, i jak ludzie widza psa na lacuchu to dzwonia do ochrony zwierzat i rzadowy wet przychodzi sprawdzac. Pies jezeli jest na zewnatrz, to musi miec kojec, ocieplana duza bude, nie beposrednio na ziemi, zadaszony kawalek kojca od slonca, zawsze pelna miske czystej wody,rozmiary kojca minimum 6m kwadratowych na psa, i musi byc wypuszczany z kojca conajmniej na 3 godziny dziennie. To sa te minimalne przepisy.[/quote] A u nas..... szkoda gadać:shake: :angryy: Quote
gagata Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 U nas też tak będzie...mOże za życia dopiero naszych dzieci i wnuków, ale będzie....Tylko sterylizować trzeba.. Quote
Recommended Posts