Jump to content
Dogomania

Ta piekna sunia Bajka, dwa razy oszukana MA juz SWOJ UKOCHANY DOMEK!

Recommended Posts

Posted

Suczka ma na imię Kara, tak ją nazwaliśmy. Weterynarz
> powiedział, że ma ona około 2,5 roku. Jest bardzo serdeczna i
> przyjazna. Niesamowicie garnie się do ludzi. Bardzo dobrze pilnuje
> terenu i czuje się za niego odpowiedzialna. Jest przyjaźnie
> nastawiona do dzieci.
> Została znaleziona 2 tygodnie temu w Gdyni. Przez kilka dni
> czekała w jednym miejscu na swojego właściciela, który
> najprawdopodobniej ją porzucił.
> Dlatego bardzo proszę o pomoc i o przygarnięcie Kary. To bardzo
> mądry i bardzo dobry pies i na pewno za dom, odrobinę ciepła i
> zainteresowania odpłaci ogromną dawką miłości i wierności.
>
>

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powyższe posty Kory są nieaktualne - w sierpniu 2008 Bajka trafiła do Psiego Anioła w ciąży, została wysterylizowana i od tamtej pory czeka i czeka na odpowiedzialny dom i doczekać się nie może :(

BAJKA - znaleziono ją nad morzem, jak tęsknie wypatrywała swojego opiekuna... nie przyszedł... Ktoś ją przywiózł do Warszawy, miała mieć dom, ale okazało się że to nie jest dobry dom - Bajeczka trafiła do Azylu pod Psim Aniołem. Bajeczka jest podobna do Cairn Teriera/sznaucera, ma około 2 lata.
Sunia ma terierkowy charakter - jest czujna, uważna, kocha ludzi i kontakt z nimi, ale jak to terier - w małym ciele wielki duch trzeba być konsekwentnym - wtedy Bajeczka będzie cudownym domownikiem. Szukamy kogoś, kto wynagrodzi jej tą kilkumiesięczną tułaczkę, kto zapewni jej miłość, stabilizację i bezpieczny dom już do końca jej dni. Najlepiej będzie się czuła jako jedyny pupil w domu. Nie lubi kotów.
Bajka jest wysterylizowana
Lubi zabawy na świeżym powietrzu i spacerki.

Kontakt:
501-258-303
502-385-252

Posted

Kora, temat jest aktualny? Podeslę suńkę Izie, dziś pytała mnie, czy Shelby (ta mala czarna, która miała iśc do schronu, ale w końcu nie poszła ;) ) już ma dom, bo są chętni.

Posted

Malo mnie szlag nie trafil, kiedy zadzwonila do mnie pidzej i powiedzial ze sunia jest w Psim Aniele w zaawansowanej ciazy od trzech tygodni!
Irytuje mnie bezmyslnosc niby wybawicielki po pierwsze ze nie kontaktowala sie i nie powiedziala ze oddala ja na teren Domu Opieki w Radosci, byle z glowy:angryy:. To brak szacunku dla zwierzat i dla ludzi taki slomiany ogien.
Ta sunia potrzebuje pomocy, ja nie mama juz nikogo kto nie ma psa, czuje sie odpowiedzialn w jakims stopniu z te oszukana po raz kolejny sunie:placz:!

Posted

Bajka (tak sie nazywa w azylu) jest juz wysterylizowana. Nie znosi kotów i sumie psów tez nie za bardzo. Nie może też zamieszkac w domu z ogrodem, gdzie ogrodzenie jest z siatki (u nas takowa rozwaliła).
Nie wiem czemu jest ze lubi dzieci, ale np nie mozna jej ciagnac za ogon uszy itd (celowo sprawdzilam ;) ) bo gryzie, wiec do mneijszych niesfornych dzieci tez bym jej nie dała. jak mi cos przyjdzie do glowy to napisze ;)

Posted

ja z nią lubie wychodzić bo na spacerze jest na serio bardzo fajna :) ale nie wiem czy nadawałaby się do dzieci... chyba ze wychowanych :cool3:
ma specyficzny szczek który z pewnoscia przerazi kazdego przechodnia ;)

Posted

na spacerze tak, ale ostatnim razem jak ją wyjmowałam z boksu to nie wiedziałam czy pierwsza się udusi czy mi połamie palce, bo tak zaczęła się w kółko kręcić, a jak zobaczyła że dalej się nie da to próbowała gryźć. Do dzieci i innych zwierząt bym nie polecała.
Ciekawe czy wiadomo jak z zostawianiem jej samej w domu?