Soema Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Może spytajcie Martynap o tymczas dla małego? Może znajdzie się darmowy.. Szkoda za szczeniaka płacić, a nuż się uda.. Ja bym chętnie pomogła, ale wyjeżdżam :roll: co to za ludzie w ogóle.. oby mały do schronu nie trafił.. Czy jest możliwość żeby Cekince cofnięto bana?
edyta3. Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 "Mam kolejną osobę zainteresowaną, a w sumie to zdecydowaną na adopcję Sary... Namiary na tego pana mam od Morisowej. Rozmawiałam z nim kilka razy przez telefon i myślę, że dom jest OK. Najlepsze jest to, że moja dobra znajoma zna tego pana i ręczy za niego! Dom jest w okolicy Serocka (4 km od niego). Warunki bardzo dobre. Duże podwórko, ale bez wstępu do domu. Pan ma rodowodowego, 3-letniego DONka, po szkoleniach. Biega luzem po terenie, ma również spacery poza. Pan szuka suczki owczarka do towarzystwa dla psa. Miał kupić suczkę z hodowli, ale kolega namówił go na przygarnięcie jakieś bidy. Miała być suka z Palucha, więc już po sterylce. Pan nie ma nic przeciw temu zabiegowi; oczywiście ją wykona. Zgadza się na podpisanie umowy adopcyjnej, wizytę poadopcyjną oraz wizytę przedadopcyjną (w tym przypadku na szczęście nie jest ona potrzebna). Panu przyjazd suki pasuje w czwartek wieczorem. Czy uda nam się na ten dzień wszystko zorganizować? Alex78, ja znam inne hotele, które biorą szczeniaki znacznie taniej. Ja nie dam nawet złotówki, bo i tak mam duży (jak dla mnie...) dług z hotelu. To nie ma sensu. Potrzebny jest DT. Bez niego szczeniak pojedzie do schronu... Kana, to jest samiec. Soema, nie ma możliwości cofnięcia mi bana. Cekinka (tel. 692696087)" :shake:
Alex78 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 DT w Mińsku przyjmie szczeniaka 10 zł/dobę do 6 m.ż., po pierwszym szczepieniu i kwarantannie. Zapewnione spacery, socjalizacja, wstępn do szkolenia itp. Wyżywienie dodatkowo trzeba zapewnić. Wiem, wszystko kosztuje a pieniędzy w pewnym momencie brakuje. A jak przyjdzie termin odbioru szczeniaka z Huty i nie będzie gdzie go umieścić, to co wtedy? Schronisko? Podrzuciłam propozycję, bo jestem z Mińska i tym bardziej zainteresował mnie los pieska. Ja niestety nie mam warunków na DT. Mieszkam z córką i mężem u matki, bo moje nowe mieszkanie jeszcze nie wykończone (brak kasy :mad:). Natomiast w przychodni nie mamy narazie miejsca. Ledwo udało mi się wyadoptować 3 psiaki i juz mamy kolejne. Szoking. Generalnie jak uda sie komuś zrobić fotkę malucha, to poproszę na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
beka Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Cekinko, a teraz sunia miała wstęp do domu??? A w Konstancinie jakie warunki? mogłaby wchodzic do domu czy nie?? jeśli zdecydujesz oddać ją do Serocka to trzeba ten dom w Konstancinie też wykorzystać. Szkoda marnować jeśli miejsce dobre.... Mnie jak najbardziej przekonuje domek w Gdańsku :)
Doda_ Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Lepiej sprawdzic te domki i wspolnie zdecydowac ktory bylby lepszy dla sunki.. ;)
akcja_hlnw Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Soema, Abra mówiła, że zna jakąś osobę z fundacj z uprawnieniami do tego. C.
akcja_hlnw Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Słuchajcie, a nie można byłoby wziąć od tej babki trochę kasy? Czyt. punkt z umowy: "W przypadku rażącego naruszenia któregoś z punktów niniejszej umowy, osoba wydająca ma prawo do natychamistowego odebrania psa adoptującemu, a adoptujący pokrywa wszelkie koszty związane z transportem psa [...] opieką wyterynaryjną [...]. Złamała ona - myslę, że podstawowe - warunki umowy... a mianowicie: "Nie będę trzymał psa na łańcuchu [...]" "Uniemożliwię psu ucieczki [...]" "Pies nie jest przeznaczony do rozrodu - zostanie poddany zabiegowi [...] sterylizacji." C.
Soema Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 A kto to wyegzekwuje?:roll: żeby psa się udało zabrać...
Soema Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='akcja_hlnw']Soema, Abra mówiła, że zna jakąś osobę z fundacj z uprawnieniami do tego. C.[/quote] I bardzo dobrze, może uda się wyegzekwować. Po to są umowy żeby je przestrzegać. Tylko kto określi kwotę.. A ona powiedziała, że suki nie odda a szczeniaka do schronu odwiezie? Koniec świata:angryy: [SIZE=1]Twój post wyprzedził Twój poprzedni :roll:[/SIZE]
Kana Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Szkoda że tak daleko bo bym babie mordę oklepała... :angryy: Mogę pomóc Zbójini ( :evil_lol: ) i również pojechać do tego domku w Gdańsku. Trochę się pogubiłam bo czytałam że suka ma domek a tu że jeszcze nie odebrana jest ?? Na pewno ktoś szczeniaka weźmie na DT za darmo, przecież to sama słodycz :loveu: [SIZE=1]Zbojini ma duży dom i piękny ogród .. i dwa ONki :diabloti:[/SIZE]
akcja_hlnw Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [B]Sara jedzie do Serocka.[/B] [B]Szczeniaka nie ma gdzie zabrać.[/B] C.
Abrakadabra Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='beka']Cekinko, a teraz sunia miała wstęp do domu??? A w Konstancinie jakie warunki? mogłaby wchodzic do domu czy nie?? jeśli zdecydujesz oddać ją do Serocka to trzeba ten dom w Konstancinie też wykorzystać. Szkoda marnować jeśli miejsce dobre.... Mnie jak najbardziej przekonuje domek w Gdańsku :)[/quote] Beka, zaraz dostaniesz namiary na PW. Qrde... Pani Jola z Radzymina (nie wiem czy znacie jej wątek ) ma "na stanie" suczkę i psa on-kowatego. Za chwilę grozi jej eksmisja :-( a psów nie ma gdzie zabrać...
KWL Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Ten Serock to jest chyba dobre rozwiązanie, z tego co wiem opiekun ma swoje zasady ale bardzo dba o zwierzaki, spróbujemy teraz nad szczeniorem popracować. Dałoby się zsynchronizować wyciąganie Sary i szczeniora na weekend ? (coś mi chodzi po głowie, jeszce nie do końca konkretnie...)
KWL Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='Abrakadabra']KWL - wstępnie, z Gallegro i Cekinką, próbujemy umówić się na czwartek. Kierujemy się sugestią domku w Serocku. W poście, który zamieściła Edyta jest mowa o czwartku... Jeśli coś konkretnego "kołacze" Ci się po głowie może damy radę zmienić termin na weekendowy?:lol:[/QUOTE] Do czwartku się pewnie wyrażę konkretnie, na razie nic nie zmieniajcie. Ekhm err piszę posty z przeszłości ???
Abrakadabra Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='KWL']Ten Serock to jest chyba dobre rozwiązanie, z tego co wiem opiekun ma swoje zasady ale bardzo dba o zwierzaki, spróbujemy teraz nad szczeniorem popracować. Dałoby się zsynchronizować wyciąganie Sary i szczeniora na weekend ? (coś mi chodzi po głowie, jeszce nie do końca konkretnie...)[/quote] KWL - wstępnie, z Gallegro i Cekinką, próbujemy umówić się na czwartek. Kierujemy się sugestią domku w Serocku. W poście, który zamieściła Edyta jest mowa o czwartku... Jeśli coś konkretnego "kołacze" Ci się po głowie może damy radę zmienić termin na weekendowy?:lol:
gallegro Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 KWL, a może uda Ci się wyjaśnić kwestię szczeniorka na czwartek? Maluch w każdej chwili może trafić do schronu, albo... Sytuacja jest trudna i liczy się każdy dzień. Ale komu ja to mówię :roll:.
akcja_hlnw Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Niestety, ale pan z Serocka może albo w czwartek, albo dopiero w przyszłym tygodniu. C.
KWL Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Dobra do środy w takim razie wyjaśniam co ze szczeniorem, Sara niech jedzie w czwartek to najważniejsze.
beka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 W sytuacji podbramkowej mogę szczeniora przetrzymać perę dni (max tydzień).
Zbójini Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Ja mam robic jakś wizyte w Gdańsku czy nie? Ten domek jeszcze jest czy juz przepadł?
Abrakadabra Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [quote name='gallegro']KWL, a może uda Ci się wyjaśnić kwestię szczeniorka na czwartek? Maluch w każdej chwili może trafić do schronu, albo... Sytuacja jest trudna i liczy się każdy dzień. Ale komu ja to mówię :roll:.[/quote] Obecna właścicielka suni jest przygotowana na naszą wizytę w czwartek. Cekinka powiadomiła ją o tym, że właśnie tego dnia ma przyjechać po szczeniaczka, aby uchronić go przed schronem. Oczywiście z Gallegro będziemy usiłowali odebrać suczkę i malucha. Mamusię przewiozę od razu do Serocka. A co z maluchem? Beka? Nie dam rady tego samego dnia zahaczyć o Serock i Konstancin :shake:...
beka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Przypominam nieśmiało, że szczeniak może trafić do mnie naprawdę na krótko... robie to wbrew rodzinie i ogólnie mam przechlapane.... W czwartek jestem w domu ok 19.30
gallegro Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Odnośnie szczeniaczka wstrzymajmy się z ustaleniami do środy, kiedy to KWL da odpowiedź. Jeśli nie będzie wyjścia, skorzystamy z pomocy Beki, ale musimy mieć świadomość, że to tylko na kilka dni. Jeśli będą fotki, jest szansa, że uda się go wyadoptować. Po moim Lucku zostało mi kilka kontaktów, więc spróbuję coś zadziałać.
akcja_hlnw Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Pojadę z Wami, wezmę aparat i obfocę szczeniaka. C.
monika083 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 sunia ma juz domek czy nie ? nie jestem w stanie przebic sie przez caly watek ,a znalazlam takie ogloszenie : [B]Miasto: [/B]Wrocław [B]Data dodania: [/B]21/04/2009 Zaadoptuję pieska lub suczkę rottweilera lub owczarka niemieckiego (szczenie lub do 3 lat)nie agresywnego!!!przyjaciela, do mieszkania i domu z dużym ogrodzonym terenem.Zwierzaczek będzzie ze mną non stop dosłownie, pracuję w miejscu zamieszkania (Komputer) posiadam domek z działką w lesie nad jeziorem.Na zwierzaka czekam z 9letnią córką, nasz dotychczasowy przyjaciel domu zginął tragicznie przez nastoletniego idiotę za kierownica. tel. 793-26-07-08 Wrocław.
Recommended Posts