Jump to content
Dogomania

Poczwarkowo-gordonkowa galeria czyli Kudłata Dama Tina i Merida Waleczna

Recommended Posts

Posted

[quote name='Talia']Ten pieseł jest biedny tylko wtedy jak schnie po kąpieli w ogrodzie na materacu przypięta smyczą do słupka i jej kong ucieknie poza zasięg :evil_lol:[/QUOTE]

co za znęcanie się nad piesełem :lol:

Posted

[quote name='Agnes']Kurde...wchodze do Was po długiej przerwie i widze...gordonka, ale że Twój??:loveu::loveu: skąd pomysł na taką rasę?[/QUOTE]
Gordonek to pies mojego TŻta. Co do rasy to długo myśleliśmy. Mój chłopak wcześniej miał posokowca i chciał tylko i wyłącznie psa myśliwskiego. Ja absolutnie żadnych posokowców, gończych, ogarów. Szukałam psa bardziej kontaktowego. I przyznam, że gordon to strzał w 10. Charakterem pasuje idealnie do nas obojga. Ja mam psa, który szybko się uczy, łatwo nawiązuje kontakt, ona wręcz podąża swoim wzrokiem za moim. Poznałam inne gordony i jak na razie wszystkie tak mają, więc to nie przypadek.
Dziwnie się z tym czuje, bo przez 20 lat mojego życia nigdy nie brałam pod uwagę innego psa niż poczwarka.

[quote name='marta1624']Ta słodycz ma ugryźć? Chyba żartujesz :D[/QUOTE]
Zapraszamy do przekonania się na własnej skórze ;)

[quote name='rashelek']Gorzej, jakby się do nich cieszyła jak do swoich :lol:[/QUOTE]
To też niewykluczone ;)

[quote name='kalyna']co za znęcanie się nad piesełem :lol:[/QUOTE]
Oj tam oj tam :diabloti:

Posted

[quote name='Ty$ka']Jak już chcecie się jej pozbyć to nie przypinajcie jej do słupka tylko zapakujcie i przyślijcie do mnie :D[/QUOTE]
Niebezpiecznego sprzętu chyba nie można wysyłać :shake:

Posted

[quote name='Talia']Niebezpiecznego sprzętu chyba nie można wysyłać :shake:[/QUOTE]
Zawsze można podwieźć. A mieszkam w malowniczym miejscu, wakacje od razu mielibyście :p A ja czas na ew. wycofanie się z transakcji :D

Posted

Rośnie mały złodziej jedzenia :loveu:
Uważaj z tym przywiązywaniem bo jak Hexa była w podobnym wieku i przywiązałam ją żeby poodkurzać to zostałam pozbawiona smyczy - mały piesek użył ząbków i poradził sobie ze złym sznurkiem :p

Posted

Ja też wole żarłoka. Merida zje wszystko zanim zdążę dobrze miskę postawić, a Tina długie, modli się i powyjada tylko to co dobre.

Posted

Jakbym nagle przestała tu pisać to znaczy że TŻ mnie udusił... zamówiłam smycz FurTeam...

To dziwne uczucie gdy jednocześnie czuje się lęk i podjaranie nowym nabytkiem :loveu:

Posted

[quote name='rashelek']Obróżki do kompletu też wzięłaś? :lol:[/QUOTE]
Obróżki z furkidz już mamy - Tina w biedronki, mała w pająki. Ale w zeszłym tygodniu kupiłam im rogzy różowe, mają takie same tylko mała klamrę a Tina półzacisk. Juz zapomniałam jakie sa te rogzy z serii lekkie i miękkie - uwielbiam tą taśmę.

[quote name='Ty$ka']O matko, nie powinnam być na dogomanii, mój ma tylko potrzebne rzeczy 8) :D[/QUOTE] Pisz do administratora żeby usunął Twoje konto. :evil_lol:

Posted

Tak Tinka uśmiecha się do Meridy.
[IMG]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/p526x296/10489884_716096671760286_5293607996655977733_n.jpg[/IMG]

Posted (edited)

Takie uśmiechy są tylko w domu, na spacerach od jakiegoś tygodnia już nawet momentami się bawią. Dziś Tina nawet pozwoliła Meri liznąć żółtko ze swojej miski. To jest wielki wyczyn bo normalnie pewnie by ustąpiła i już nie chciała jeść, a tym razem lizały jednocześnie :loveu:

Ogólnie to Tinie strasznie skiepściła się sierść. Nie wiem czy to z powodu wieku, temperatury czy częstego czesania, ale tak jak kiedyś miała miękką bujną i intensywnie czarną, tak teraz na bokach (tam gdzie wcześniej była czarna i miała tylko jasny podszerstek) pojawiła się taka jasna jak na brzuchu i sztywna. :shake: Kończy nam się jej kara (Planet Pet z jagnięciną) i zamówiłam jej na próbę Pro Plana Seniora z łososiem. Może coś jej się polepszy. Dostaje niby olej lniany (którego strasznie nie lubi), chyba jakieś witaminki by się przydały. Coś polecacie? Gammolen czy coś innego jej zamówić?

Edited by Talia