Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ayshe']jak sobie wyobraze hipotetyczna mozliwosc zeby cos takiego spotkalo mojego psa to norrrmalnie czerwono przed oczami mi sie robi:angryy:[/quote]

No... ja bym chyba wykastrowała tego "tresera" tępą brzytwą :angryy: :angryy: :angryy:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AM']No... ja bym chyba wykastrowała tego "tresera" tępą brzytwą :angryy: :angryy: :angryy:[/quote]dokladnie.cala sytuacja naprawde nie jest zabawna.za milczenie -nowy pies ?taka propozycja dowodzi jak malo obeszlo tresera to co sie stalo.jestem w stanie wyobrazic sobie wypadek.ale brak telefonu o zajsciu do wlascicieli psa to kompletnie niepowazne i chec zatajenia faktow.i jak mozna psa przewiezc gdzie indziej bez info dla wlascicieli.ja tego wogole nierozumiem:???: :madgo:

Posted

[quote name='AM']No... ja bym chyba wykastrowała tego "tresera" tępą brzytwą :angryy: :angryy: :angryy:[/quote]

Ja mam niedlugo egzamin praktyczny z rozrodu :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='saJo']Ja mam niedlugo egzamin praktyczny z rozrodu :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:[/quote]

Hehehe mam obawy, że może być już za późno, jeśli to nie jego pierwszy przekręt to istnieje prawdopodobieństwo, że już jest eunuchem:evil_lol::evil_lol:

Posted

[B]KasiaR,[/B]
to gratuluję nowego domownika. Niech się zdrowo rozwija i dostarczy Ci wielu radosnych przeżyć. I oczywiście czekam na fotki :cool3:

PS. Z jakiej hodowli jest maluszek? Może już pisałaś ale nie pamiętam :oops:

Posted

Trzymamy kciuki za nowego omownika co by się dobbrze rozwijał:loveu:

Czytał ktoś pseudoartykuł na o2.pl:shake: a mnie się zdawało że szkolenie ma polegać na budowaniu więzi a nie na tym zeby pies zaczął się bać człowieka,jakaś paranoja:angryy:

Posted

czytałam czytałam ale nie skomentowałam...
może skomentuję ? tezuważam ze szkolenie polega na wzajemnym porozumieniu .. i te zdanie : [I]Mówię raczej tak: "Dzidek, ten p****** pies ma się ciebie k*** bać! Rozumiesz?". Wierz mi, że mam dobre wyniki, nie narzekam na brak klientów.:shake:

[/I]Podaję link jakby ktoś chciałrzucić okiem :

[url]http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=8012[/url]

Posted

[quote name='Aga i Eto']czytałam czytałam ale nie skomentowałam...
może skomentuję ? tezuważam ze szkolenie polega na wzajemnym porozumieniu .. i te zdanie : [I]Mówię raczej tak: "Dzidek, ten p****** pies ma się ciebie k*** bać! Rozumiesz?". Wierz mi, że mam dobre wyniki, nie narzekam na brak klientów.:shake:[/I]

Podaję link jakby ktoś chciałrzucić okiem :

[URL]http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=8012[/quote[/URL]]

:angryy: jakoś nie przyjdzie jej do głowy ze niektóre psy reagują agresją bo się boją ,ciekawe jaką złotą mysl wtedy by sprzedała:angryy:

Posted

Widziałam :shake: jak by o mnie na szkoleniu ktos z takim tekstem wyjechał, to by mnie tam juz dawno nie było :angryy:
I takie "cuś" zowie sie trenerem jeszcze :mad:

Posted

Niestety są tacy którzy twierdzą, że pies sie ma bać i koniec :shake:
Ja z Rocky'm nie byłem na żadnym szkoleniu, sami sobie ćwiczymy i jest bardzo posłuszny, a komendy wykonuje z zadowoleniem a nie przymusu. Właściciel z psem powinien współpracować, a nie zastraszać...

Posted

[quote]
Niestety są tacy którzy twierdzą, że pies sie ma bać i koniec :shake:
(...) Właściciel z psem powinien współpracować, a nie zastraszać...
[/quote]

Niestety mnie się swego czasu jeden pan pytał czy biję swoje psy bo przecież mnie słuchają, jak mu mówiłam, że ćwiczę w oparciu o nagrody (korekty tez są ale nie bicie) to popatrzył na mnie ja na szurniętą i nie chciał wierzyć...

Posted

zajrzyj na strone asarko lordana.gdzies Kasia pisala ,dajac zdjecia rodzicow....kurcze...moze na historii ON?hmmm.kasia duzo nie pisze wiec wejdz w jej profil i posty znajdziesz.:p

Posted

[B][COLOR=blue]Chciałam Wam życzyć Szanowni Owczarkomaniacy, zdrowych, Świąt Bożego Narodzenia, samych wspaniałości na stołach, uśmiechu na buźkach, cudownych prezentów pod choinką, szalonych spacerów z Waszymi psiurkami oraz sukscesów wystawowo-hodowlano-sportowych[/COLOR][/B]
[COLOR=blue]AM i psiska.[/COLOR]

[U][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/1503/wersjapolskark2.jpg[/IMG][/URL][/U]

Posted

Ayshe, bylem na stronie asarko zanim sie zaptalem, i o ile mi wiadomo to sa tam m.in tegoroczne mioty, ale wczesniejsze. Przejrzalem pare postow Kasi i pytala sie o skojarzenie Pakrosa i Ksandry V-Max, a ta suka chyba nie jest z w tej hodowli, wiec chodzi o inna pare.

Posted

Jesssu, strzelaja nam tymi petardami non stop pod oknem :angryy: szału moza dostac:mad:
Na szczescie Borys ma to kompletnie gdzieś, nawet ucho mu nie drgnie - na spacerze ktos dzis za nami strzelił, myslałam ze zawału dostane :diabloti: ale B.pozostawił toto bez komentarza.
Nawet sie nie obejrzy cfaniak :p
Nawet nie wiecie jaka to ulga - moja jamniora pod koniec zycia (bo wczesniej było ok) dostała jakiejś schizy na punkcie petard itp - tak strasznie sie bała ze szok - musielismy ja zamykac i ja nieraz rezygnowałam z Sylwestra zeby z nia byc - do tego stopnia to było ze jechała na srodkach od weta :-( a teraz prosze, chłop se taki lezy rozluzniony i jakby nawet dom w powietrze wywaliło to pewnie tez by nie zauwazył :evil_lol:

Posted

ehh u mnie alfa juz od ponad 9 lat ma schizy jesli chodzi o wystrzaly jakies;/ teraz juz od tygodnia nie da sie z nia wyjsc na normalny spacer;/ i tak bedzie do tyg po sylwestrze;/ ehh.. za to cekinpowi misia to co sie dzieje:D:D baks ez sie nie bal.. ehhh nie lubie tego okresu przed i posylwestrowego;/

Posted

u nas tez zaczną petardami strzelac - ciekawe jak Tosca zareaguje... napewno będzie się bała. U Tosi wychodzą geny owczarkowe, stado konskie jest zaganiane- biega robiac wielkie koła naokoło koni, stopniowo je zmniejsza. Ale numer :)
Zawsze wiedziałam ze ONki są niesamowite:)

Posted

[quote name='Gin']Ayshe, bylem na stronie asarko zanim sie zaptalem, i o ile mi wiadomo to sa tam m.in tegoroczne mioty, ale wczesniejsze. Przejrzalem pare postow Kasi i pytala sie o skojarzenie Pakrosa i Ksandry V-Max, a ta suka chyba nie jest z w tej hodowli, wiec chodzi o inna pare.[/quote]sorki.ja sie nie bardzo interesuje polskimi miotami:oops: .KasiaR napewno napisze po jakich psach wziela dzieciaka.myslalam ze wzial po pakrosie i ksandrze.teraz juz nie kumam.:cool1:

Posted

[quote name='jodzi'] U Tosi wychodzą geny owczarkowe, stado konskie jest zaganiane- biega robiac wielkie koła naokoło koni, stopniowo je zmniejsza. Ale numer :)
Zawsze wiedziałam ze ONki są niesamowite:)[/quote]:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: mooowiiilaaaam:lol: ze tak bedzie:lol: :lol: .
moje psy maja gdzies strzaly i petardy lacznie z tymi prawie pod ich lapy rzucanymi przez dzieciarnie.:mad: .
za to ja testow do hodowli bym zadnych nie przeszla.:cool3: .eksterier-no comments:cool1: ,na kazdy strzal reaguje zawalem i podskokiem:roll: .jak mam strzelic ze straszaka to odsuwam reke i nie moge spustu nacisnac jedym paluchem i sie szarpie dwoma rekami:icon_roc: :watpliwy: ,a jak ostrzelanie robim petardami to rzucam petarde i uciekam:siara: :splat: a potem zawal bo strzelila.kompletna porazka:shocked!: :drinking:

Posted

u mnie klarcia gdzies do roku znosila wszlekie strzelania obojetnie ,znajomi robili próbe generalną przedz testami ,niunka robila za statyste i ok, obok otwarcie supermarketu ,szyby drżały w oknach a ona spala na balkonie dalej , a potem zaczeły sie strachy na lachy przy kolejnym sylwestrze , dla osoby postronnej na spacerku nic sie nie dzieje z psem gdy strzelają , ale ona zaprzestaje zabawy , aportowania , staje lub siada lub idzie wtedy b.b. blisko mnie , tak zeby mnie dotykac, opierac sie o moje nogi . czytalam gdzies ze jesli taka fobia pojawia sie z wiekiem to jest to oznaka genetycznego upośledzenia . trudno . bawi sie balonami , strzelają jej w pysku i nic , upadające róznorakie rzezcy ,halasy ,nic nie dziala,a petrady a i owszem .
za to źaby nic nie rusza , w tamtym roku bawilismy sie w najlepsze na dworze o 23ej w sylwka .
a dzis wyszedł ze mnie owczarkarz swinia , przyznaje sie bez bicia . jest zakaz petardowania do 31go . ale i tak walą jak idioci . po to wiec leze dookola osiedla na dłuuuga przechadzkę , tam gdzie ruch uliczny troche równowazy strzelania z osiedla zeby ruda mogla bez stresu zrobic to na co ma ochote . ale nie, stanelo dwóch gnojków (oby im łapy pourywalo :angryy: ) i sie zabawiają , jedna petarda na ulice , druga na chodnik i od nowa . czy to nie idioci skoro juz musieli to mają tuz obok ogromny wawóz bezludny gdzie mogą walic do bólu ,ale nie tu jest fajniej. jak nie powiem ,,coś" , jak nie rusze szybciej w ich strone, psy oba na smyczy , w to im graj ,coś sie bedzie działo , ciagną ,źaba prawie na tylnych lapach i sie dzieci przestraszyły i uciekły :evil_lol: .