Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Akurat fryzury, czy kokardki, to w sumie nic takiego. Ubranka też rozumiem, jak jest zimno, to niektórym psom sie je zakłada i ok, a przecież psu wszystko jedno, czy to zwykły sweterek, czy coś bardziej fikuśnego,byleby wygodne było.
Ale najgorsze jest to, że te psy są traktowane, jak interaktywna zabawka, a nie jak żywe stworzenie. Jak na spacer, to na rączkach, jak siusiu, to do kuwetki... Uch :roll:
No i ta miniaturyzacja... To już niesttey często odbywa się kosztem zdrowia psa.

ps. zajrzałam sobie na allegro. "Yorki" bez rodowodu chodzą po 1500 zł :crazyeye: :mdleje:

Posted

o w mordę takeigo dziwadła w parku jeszcze nie widziałam chociaż szedł sobie taki chudziutki maluszek a pancia do faceta wiesz Muniek jest na diecie bo za gruby jest...na co pan mówi ;jak on jest gruby to jak wygląda chudy?widać go w ogóle????

Posted

[quote name='rudaa1']

[COLOR=Green][B]Zdjecie bylo za duze!! Prosze stosowac sie do regulaminu!!

saJo-mod[/B][/COLOR][/quote]

Ojjejjj przepraszam baardzo, ale sajo nie krzycz tak bardzo na mnie, nie zrobiłam tego celowo:roll:

• 2 weeks later...
Posted

Mój Tyranozaur, jest nawet jak na DON-a wielki, i ostatnio odczulaliśmy go na psy na które się ciskał , małe w szczególności sobie upatrzył jako obiekt pacyfikacji, nie be powodu bo parę razy dostało mu się od małych właśnie, bo właściciel uważa że jak mały, to nie stanowi zagrożenia:crazyeye::wallbash:,wiec sobie pracowaliśmy, najlepiej wychodziło mu na piłkę, jak się ładnie zachował to pochwała i piłeczka. gnojek tak się nauczył że jak nie zwracał uwagi na dziamiącego, agresora to spoglądał w oczy i jak by mówił "No co jest Pańciowie, przecie byłem grzeczny. Efekt olewa małe i duże psy, ale nie wiem jak dalej, bo wczoraj miała miejsce nieciekawa sytuacja. Szliśmy sobie ulicami a tu nagle wyłania się pies w typie teriera, wielki, powiedziałabym że prawie masą dorównywał Hammerowi, i idzie w naszą stronę. Właściciel w towarzystwie panny, z bezczelnym uśmiechem na tępym obliczu, psa nie odwołuje, a bydle zachodzi nas od tyłu,i ciska sie na Hamratego, ten usiłuje być grzecznym pieskiem mając na uwadze piłeczkę jako nagrodę, ale ile można:pissed:, podjął walkę notabene, monsz szanowny, popuścił smycz, bo przecież nie wkroczy między dwa psy, właściciel w towarzystwie przygłupawej panny,rechoce w bramie, zachwycony bojowością swojego psa, Następuje zwarcie psów, Hamraty powstrzymywany przez smycz oraz wizję nagrody, zostaje zaskoczony i powalony na ziemię, przez napastnika ale wstępuje w niego duch walki, i zaczyna spuszczać łomt agresorowi. Terierowaty odskakuje, ale staje w niewielkiej odległości i warczy, nie odchodzi. Człekopodobny ABS nie reaguje, patrzy uradowany:angryy:. Hamraty dostaje furii i ujada na napastnika, monsz trzyma Hamratego, ja wchodzę między psy, coby swojego odgrodzić od tamtego, desperacki krok, ale co miałam zrobić:shake:. Terierowaty sie ciska, ale omija mnie dostaje łomot, od Hammera i dopiero jak zaczyna dawać tyły to Kretynozaurus, podchodzi i za szczątkowy ogon odciąga swojego. Hamraty po komendzie spokój, wycisza się i o dziwo stoi spokojnie. Ja do mensza szanownego mówię"Dobra a teraz puść Hamratego na pana właściciela,pies go nie obroni bo ma strach w oczach, prędzej zwieje" ABS się burka że co ja ze straży miejskiej, debil nawet nie zrozumiał, gdyby nasz Tyranozaur dostał pozwolenie i wyczuł akceptację, naszą, do czego by doszło? A szczerze mówiąc to miałam ochotę tak przestraszyć tego Tępogłowego, żeby strach go powstrzymywał przed używaniem własnego, aczkolwiek żle wychowanego psa do zaspokajania własnych chorych ambicji. Załamka, co robić jak się trafi na takiego debila:flaming:

Posted

odrazu dzwon na straz miejska jak takie cos sie zaczyna.. a jesli wiesz, ze Twoj peis da rade to pzowol mu sie bronic.. co nie zmienia faktu, ze drugiego psa bez smyczy a raczej ejgo wlasciciwla ukarac trzeba..

Posted

A propos debilowatych, w "moim" parku wszyscy właściciele psów są zdania, że same sobie ustalą hierarchię, gdy suka znęca się nad szczeniakiem, mówią "że ona pokazuje kto tu rządzi", psy się zaczynają tłuc, szczeniak też zaczyna się wściekać, a oni jeszcze się cieszą, że taki bojowy. :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='jfn']A propos debilowatych, w "moim" parku wszyscy właściciele psów są zdania, że same sobie ustalą hierarchię, gdy suka znęca się nad szczeniakiem, mówią "że ona pokazuje kto tu rządzi", psy się zaczynają tłuc, szczeniak też zaczyna się wściekać, a oni jeszcze się cieszą, że taki bojowy. :angryy::angryy::angryy:[/quote]

to jest tak jak psa kupują nieodpowiedzialni ludzie:angryy:

Posted

Az mna zatrzesło jak to przeczytałam!!:angryy:
Nie znosze takich bezmózgich buców którzy pozwalaja a wrecz prowokuja psy do walki !!
Co zrobic w takim wypadku ........?
Najlepsze byłoby obezwładnic psa i strzaskac gebe włascicielowi :mad: !!

Posted

Witam Cie Gosiu tutaj;)a co do takich sytuacji to najlepiej na straz meijska dzwonic.. ja po roznych dziwnych przezyciach chodze na spacery z telefonem! a mialam nieprzyjemne sytuacje bo na moja 6 kg alfe byly przeprowadzane ataki za zgoda wlascicieli bas\dz nie psow takich jak :bullterier,doberman,owczarek srodkowoazjatycki,male kundle... i albo jeszcze nie mialam kom., albo nie mialam przy sobie;/ ehhh teraz mam cekina.. i jakos lepiej jest.. no ale tych od bullka juz dawno nie ma, dobka tez nie ma.. OSA widywalam ale zawsze jak bylam bez psa.. aha.. moja zawsze szla na smyczy przy mnie a tamte ja po prostu atakowaly;/ chociaz ostatnio poznym wieczorem w parku byl nowy bullek bialy fajny.. ale skakal z warkotem po jakims chlopaku.. towarzystwo na lawce ledwo go odwolalo.. do cekina nie pobiegl a przechodzilismy neidaleko.. ale tez i cek psa nie rpowokowal bo nie ma tego w zwyczaju..

Posted

Ja to sie w ogóle zastanawiam czy badania psychologiczne dla właścicieli psów nie powinny być obowiązkowe. Ostatnio byłam świadkiem jak dwa luźno biegajace pittbule zaatakowały mała mołodziutką sunię. Pocharatały ją poważnie.Właściciele pittów dobrze sie bawili, do czasu bo właściciel malucha był w takim szoku, że kopał gdzie popadnie te psy. W życiu nie widziałam tyle krwi! Mówiłam żeby zdzwonił na policję, ale bał się bo bulom chyba poleciały zęby. I w ten sposób głupota właścicieli okaleczył 3 psy.

Posted

witajcie owczarkarze.
troche mnie tu nie bylo. i wlasciwie sama nie wiem, co sklonilo mnie do tego, by tu wejsc..moze fakt, ze w domu tak jakos pusto i dziwnie..
w niedziele mialam wyjechac na kolejne nudne praktyki, potrzebne do zaliczenia roku. 10min przed moim wyjsciem zmarl ojciec. tak po prostu..nagle. nic nie dalo to, ze pogotowie bylo 2min po wezwaniu i dluga reanimacja.
wczoraj byl pogrzeb, kosciol cmentarz.wszystko pamietam jak przez sen.
i nawet nie wiem czemu tu pisze, moze dlatego, ze w domu nie pokazuje nic po sobie i udaje, ze nic sie nie stalo, a moze dlatego, ze On bardzo kochal Fione i zawsze podczytywal to forum. zabralam ja wczoraj na cmentarz, by sie pozegnala..byla bardzo spokojna..skupiona, jakby wiedziala co to za miejsce i czas..i pewnie dlatego tak bardzo przytula sie do kazdego, bo chce nas pocieszyc i pokazac, ze na pewno bedzie dobrze..

Posted

dziekuje za cieple slowa.
Fiona nie daje nikomu popasc w odretwienie, a juz na pewno mi. jak tylko usiade, to juz czuje mokry nochal, ktory usiluje mi wcisnac pileczke w reke. kochane sa te nasze futrzaki

Posted

[quote name='morighan']dziekuje za cieple slowa.
Fiona nie daje nikomu popasc w odretwienie, a juz na pewno mi. jak tylko usiade, to juz czuje mokry nochal, ktory usiluje mi wcisnac pileczke w reke. kochane sa te nasze futrzaki[/quote]
współczuje z powodu taty :-(
a Fionie porzucaj tą piłeczkę ;)