Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To dobrze że Rex już zarósł. On mieszkał na wsi, na łańcuchu i pewnie jest przyzwyczajony do mieszkania na zewnątrz. Jeśli buda jest ocieplana, pies zadbany to się cieszę. :lol:

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z jednej strony mogłoby być lepiej a z drugiej - nie jest źle. Pies jest zadbany, bardzo przytył i porósł sierścią. Pewnie że lepiej byłoby mu w domu ale patrząc na to skąd wyszedł i tak ma dużą poprawę. Myślałam że wkleję więcej zdjęć ale wyszły nieostre.

Posted

dzieki za wiadomosci!!!! widac ze jest zadowolony, wies bo wies ale najwazniejsze ze jest zdrowy, najedzony. Napewno nie ma zle, ja sie tam dla niego ciesze.

Posted

Za 2-3 tygodnie znowu będę w okolicy. Wtedy wkleję więcej zdjęć. Pożyczę porządny aparat.

Rex jest zdrowy i najedzony. Tego jestem pewna. Żal tylko, że w kojcu a nie na dywanie...

• 4 months later...
  • 1 month later...
Posted

Rex wrócił do schroniska. Warczał na opiekuna i demolował wyposażenie domu (pierwotnie był w kojcu ale potem zamieszkał z ludźmi). Zaczęli się go bać. Wierzę, że mieli z nim problemy, bo w czasie naszych odwiedzin poadopcyjnych machał ogonem i nadstawiał się do głaskania, po czym nagle bez zapowiedzi chciał ugryźć aylę1.

W schronisku był krótko. Został wyadoptowany do bloku, w Krakowie. Jeszcze nie byłam tam z wizytą. Był za to ktoś inny, kto twierdzi że ludzi sa nastawieni na pracę z psem ale nie będzie im łatwo, bo Rex dominuje i demoluje.

Szczenięctwo na łańcuchu może skrzywić psychikę psa na całe życie.

Posted

Źle to brzmi.
Chce gryźć bez uprzedzenia :shake:

Czytałam, że jeżeli karci się psa za warczenie i sygnały odstraszające, to później pies przechodzi do ataku szybciej, gdyż nauczył się, że nie wolno najpierw straszyć. Może poprzedni właściciele, właśnie taki błąd popełnili.

• 3 weeks later...
Posted

Wprowadziłam Was w błąd. :oops: Rex nie został zwrócony. Nadal mieszka tam, gdzie dotąd mieszkał. Opiekunowie nie oddali go do schroniska tylko kontaktowali się ze schroniskiem w sprawie problemów jakie z nim mają po czym wysłali go na szkolenie, podczas którego mieszkał u córki tych Państwa, w Krakowie (to ten blok do które rzekomo miał zostać wyadoptowany). Niedawno wrócił do właścicieli. Szkolenie niewiele pomogło.

Posted

agamika napisał(a):
a mówili coś na temat tego jakie wnioski, odnośnie tego kłapania , wysnuł szkoleniowiec ?

Z tego, co mówili ci ludzie przyczynę kłapania szkoleniowiec upartywał we wcześniejszym złym traktowaniu i szczenięctwie na łańcuchu - mimo pozorów ufności Rex nie ma zaufania do ludzi i nie wie jak z nimi postępować. Spodziewa się ataku więc sam stara się go wyprzedzić. Szkolecniowiec dał tych ludziom sensowne rady, dotyczące codzinego życia z Rexem. Problem w tym, że oni trochę się Rexa boją i nie do końca potrafią te rady zastosować. Wykonują wszystkie polecenie ale Rex czuje że nie panują nad nim.