Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dodatkowo jest sunia mocno w typie husky-biało-siwa, błekitne oczy, BARDZO WYCHUDZONA ze szczeniakiem. Maluch to przypadkowa mieszanka. Jest puchaty i wizualnie nie ma nic wspolnego z husky... Psiaki nie sa jeszcze zaszczepione. Maluch ma 2,5mies.

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Sandra2025, dzięki za info o spanielach. :p
Jakby ktoś mogł się o nich czegoś dowiedzieć i obfocić to byłabym bardzo wdzięczna. :modla:
Widziałam dwa złote, czarnego nie kojarzę. Jeden jest w nowo przyjętych, nie pytałam o niego, może po prostu komuś zaginął. Drugi, w boksie nr 4 to chłopak, ok. 1 rok, przybłęda. Zdjęć niestety nie mam :(

Posted

[quote name='Golden Evita']Dodatkowo jest sunia mocno w typie husky-biało-siwa, błekitne oczy, BARDZO WYCHUDZONA ze szczeniakiem. Maluch to przypadkowa mieszanka. Jest puchaty i wizualnie nie ma nic wspolnego z husky... Psiaki nie sa jeszcze zaszczepione. Maluch ma 2,5mies.

Te psiaki oderane od "właścicieli" przez inspektorów OTOZ, więc jak się domyślam nie są jeszcze do adopcji.

Posted

[quote name='pepsicola']mamy, proszę o to i on

dzwonila dzisiaj do wlasciciela ktoremu 1,5 tygodnia temu zaginal labek.jego psiak tez mial czerwona obrozke zalozona.calkiem mozliwe ze to jego.
jutro albo pojutrze wlasciciel jedzie do schronu zobaczyc psiaka:)

dzisiaj jak dzwonilam do schronu to pracownik powiedzial mi ze labek jest w trakcie leczenia.wiecie moze co sie stalo?

Ania

Posted

[quote name='radovan2']dzwonila dzisiaj do wlasciciela ktoremu 1,5 tygodnia temu zaginal labek.jego psiak tez mial czerwona obrozke zalozona.calkiem mozliwe ze to jego.
jutro albo pojutrze wlasciciel jedzie do schronu zobaczyc psiaka:)

dzisiaj jak dzwonilam do schronu to pracownik powiedzial mi ze labek jest w trakcie leczenia.wiecie moze co sie stalo?

Ania[/QUOTE]
Ta czerwona obróżka to chyba schroniskowa jest, przynajmniej tak wygląda, ale może się mylę ;)
A na temat leczenia nie wiem nic, poza tym że na zdjęciu widać, że labek jest na wybiegu dużych leczonych piesków ;)

Posted

[quote name='kamilka91']Ta czerwona obróżka to chyba schroniskowa jest, przynajmniej tak wygląda, ale może się mylę ;)
A na temat leczenia nie wiem nic, poza tym że na zdjęciu widać, że labek jest na wybiegu dużych leczonych piesków ;)[/QUOTE]

niestety to nie jest ten zaginiony labek:-(

• 3 weeks later...
Posted

Witam,

Labek jest juz w cieplym bezpiecznym domku (w koncu, po kilku przejsciach). Na wybiegu byl ze wzgledu na zapalenie gornych drog oddechowych. Potem trafil do wykastrowania i pojawily sie problemy (kastracja miala miejsce 1,5 tyg temu), gdyz wystapil obrzek i konieczna byla dalsza interwencja. Wiecej szczegolow z tym zwiazanych wole nie ujawniac.

O tym jakim psiakiem sie okazal tez nie napisze, bo bedziecie zazdroscic :-))))))

Pozdrawiamy z nowego domu!!!

P.S. Szukamy dla niego imienia, propozycje mile widziane...

Posted

Dziewczyny, potrzebujemy pilnie weryfikacji jednego psa od Was- Yorka z watku http://www.dogomania.pl/threads/177999-PILNE-Potrzebna-osoba-z-InowrocA-awia-do-wizyty-poadopcyjnej/page36 . Zaadoptowala do Golden Evita ktora jest juz dwukrotnie na CzK. Twierdzi, ze nie podpisywala zadnej umowy adopcyjnej, watek jest aferzasty, dluuugo czekalismy na zdjecia, jest wiele niedomowien, brak deklaracji o kastracji psa... mamy watpliwosci czy zdjecia ktore nam wkoncu zaserwowala to ten sam York z Waszego schronu. Czy ktos moglby to zweryfikowac? Obawiamy sie, ze mogl zostac sprzedany a zdjecia ktore nam pokazano to nie ten sam pies....Jest nieład na watku wiec zaraz zedytuje post i podam na ktorych stronach watku są fotki biedaka.

EDIT: Fotki sa na stronie 28.

• 2 months later...
Posted

Radman napisał(a):
Witam,

Labek jest juz w cieplym bezpiecznym domku (w koncu, po kilku przejsciach). Na wybiegu byl ze wzgledu na zapalenie gornych drog oddechowych. Potem trafil do wykastrowania i pojawily sie problemy (kastracja miala miejsce 1,5 tyg temu), gdyz wystapil obrzek i konieczna byla dalsza interwencja. Wiecej szczegolow z tym zwiazanych wole nie ujawniac.

O tym jakim psiakiem sie okazal tez nie napisze, bo bedziecie zazdroscic :-))))))

Pozdrawiamy z nowego domu!!!

P.S. Szukamy dla niego imienia, propozycje mile widziane...

Radman czy ten labek ma moze mala blizne nad noskiem i wilczy pazur troche wyzej?

Posted

Radovan, dziś byłam w schronisku, jest jedna sunia mocno w typie husky. Ma szczenięta, ale dość duże już są, więc niedługo będą do adopcji, a razem z nimi - mamusia. Dzieciaki też trochę haszczakowe są.

Oprócz tej suki jest jeszcze psiak nieco w typie akity, albo jakiegoś innego pierwotnego (nie bardzo się na tym znam... :oops:). Mam zdjęcia obu psiaków, nie najlepsze jednak, bo nie byłam z nimi na spacerze (robione w boksie - przez szybę/kraty).

Oprócz tych dwóch psów w typie, w schronisku jest jeszcze trochę ras: boksery (chyba z 4 czy 5... :roll:), dalmatynka, amstafy, owczarki niemieckie i ich mieszańce, pudle 2 (jeden mocno w typie i drugi nieco mniej), wyżeł (nie mam pojęcia jaki :oops:), doberman, golden i jakaś goldenowa mieszanka, labrador, 2 posokowce, spaniel + jakaś bardzo spanielowa mieszanka. Wydaje mi się, że widziałam też sznaucera, ale nie jestem pewna... Jest też jakiś psiak, który rozmiarem, posturą, wyrazem pyska i rodzajem sierści (i ślinieniem się :evil_lol:) przypomina bardzo nowofunlanda. Większości z tych psów zdjęcia mam, więc - jakby co - mogę udostępnić.
Jak widać, tych pseudorasowych psów w naszym schronisku jest ogromna ilość... Że już nie wspomnę o kundelkach... :roll: