Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzieki :lol: :lol: :lol:

Ares wygląda teraz inaczej,jest wiekszy,bardziej potężny.Wtedy miał niespełna roczek.Dziś zrobiłam nowe zdjęcia,jutro pójde jej wywołać,zeskanuje i poproszę Surprise o wrzucenie ich na dogomanie.Zrobiłam też parę fotek Maxowi,jest już prawie wiekszy od Aresa :)

Saba jest piękna,zawsze podobały mi się boksy z takim umaszczeniem.

Niedaleko mnie mieszka ładny bokserek jest złoty z pregami i białym krawacikiem.Ares zawsze z nim szaleje w parku.Powiedziałam sobie,że mój następny boks też będzie miał takie umaszczenie,jest piekny !!!!!

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie! :)

Olk@ Ares jest słodziutki! Fakktycznie ma czarną kufę, Bruno ma niestety dużo jaśniejszą.

Dzisiaj w Ostródzie debiutowaliśmy na wystawie. Było tylko pięć pręgusów(2 psy i 3 suki). Bruno był jedyny w klasie młodzieży. Niestety wystąpiliśmy jako pierwsi na ringu zaraz po rozpoczęciu wystawy. Nigdy wcześniej nie byliśmy na wystwie a teoria to jednak co innego niż występ na żywo. Byłem więc nieżle "zakręcony" i kiepsko mam poszło, nie bardzo wiedziłem co robię :( . Bruno dopiero co wyzdrowiał i nie był w najlepszej kondycji. Wszystko to razem wzięte spowodowało, że otrzymał ocenę

b. dobrą. Następnym razem napewno będziemy lepiej przygotowani. :)

Posted

Dzisiaj w Ostródzie debiutowaliśmy na wystawie. Było tylko pięć pręgusów(2 psy i 3 suki). Bruno był jedyny w klasie młodzieży. Niestety wystąpiliśmy jako pierwsi na ringu zaraz po rozpoczęciu wystawy. Nigdy wcześniej nie byliśmy na wystwie a teoria to jednak co innego niż występ na żywo. Byłem więc nieżle "zakręcony" i kiepsko mam poszło, nie bardzo wiedziłem co robię :( . Bruno dopiero co wyzdrowiał i nie był w najlepszej kondycji. Wszystko to razem wzięte spowodowało, że otrzymał ocenę

b. dobrą. Następnym razem napewno będziemy lepiej przygotowani. :)

Znasz wyniki i kto sędziował ???

A co do wystawiania, to nie jest takie proste, szczególnie jak się ma "surowego" psa, ale nie przejmuj się z wystawy na wystawę będzie już tylko lepiej. Pies (Ty również) musi się obyć z atmosferą jaka panuje na wystawach. Ja swoje psiaki zaczynam wystawiać już w klasie szczeniąt i to procentuje na przyszłość, bo mieć ładnego psa, to jeszcze nie wszystko, na wystawie trzeba go umieć "sprzedać". Życzę wytrwałości w treningach i sukcesów na kolejnych wystawach. Aha czy możesz napisać po jakich rodzicach jest Bruno.

Posted

Powiedzcie od jakiego wieku najlepiej "uczyc" psa do wystawy i od czego wogole zaczac...moja mama chce wystawiac naszego bokserka ale kompletnie nie wiemy jak sie do tego zabrac :wink:

Posted

Najlepiej jak najwcześniej. Porozmawiaj z hodowcą (pani Ania jest doświadczonym wystawcą), na miejscu pokaże Ci jak się wystawia boksera, bo tak jak Bruno napisał "teoria to zupełnie co innego niż występ na żywo". :fadein:

Posted

Dzięki Pampero za słowa otuchy.

Sędziowała pani Bogucka. Co do wyników to ich nie znam, choć są do przewidzenia. Startował GASTON z Krainy Szczęścia, który tydzień temu dostał BOB-a w Lublinie, była też CASABLANKA Nostrum która wygrała młodzież tamże, a dziś starowała już w klasie otwartej. Poza tym Ch.PL. ASTRA Josza, i w młodzieży -AVANTI Nostrum. Stawkę uzupełniali w młodzieży IRGA Benignus, ZEA Walba, ILEX Benignus (Bruno), otwartej - MATRIX Tofibox.

Bruno to ILEX Benignus (ODWET Exkalibur - VANILLA Nostrum).

Posted

-=/\=- ja juz chce zobaczyc Twojego boksia !!!!!!!!!!!

Kiedy go odbierasz?????????????? a wiesz juz jak mu dasz na imię??? :wink: bo chyba miales z tym maly problem :wink: :wink:

Posted

Obieram go teraz w ten piatek :angel: :klacz: Zdjecia bede mial dzis...tylko musze skołowac jakis skaner :wink: A z tym imieniem...hmmm...dalej niewiadomo...co chwile sa nowe i na nic nie mozemy sie zdecydowac :wink:

Posted

Witajcie :)

-=/\lf=- pewnie juz nie mozesz sie doczekac :) Zreszta nie dziwie sie, ja to bym juz pewnie po nocach nie spala ;)

Jesli chodzi o imiona to mi sie killer, 2pac i ziomek nie zbyt podobaja. Za to Debet jest bardzo fajne :) Ale to Twoj wybor, a ja nie mam nic do gadania :)

Saba miala juz imie gdy do nas trafila :) Nie bylo sensu zmieniac bo miala juz 3 miesiace. A moze to i dobrze, przynajmniej dylematu nie mielismy :)

Posted

Dlaczego, Killer mi się podoba!!!! Myśle,ze takie imię pasuje do bokserka :wink: tylko,żeby nie miał takiego charakterku co oznacza to imię :wink: :wink:

Podobają mi się też imię Debet,też fajne.

My daliśmy Aresowi tak na imię ponieważ gdy był szczeniakiem zachorował na parvoviroze a wiadomo,że Ares to bóg wojny,więc musi walczyć i być zawsze silny.I był silny wyzdrowiał i jest z nami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

WitaM!

A ja zaczynam dzień smutnie. Rano chciałam wyjść z moją Sarą na spacer, a ona nie mogła z legowiska wstać. Jakoś się pozbierała. Nie mogła zejść, ani wejść po schodach. Musiałam jej pomóc przy wchodzeniu. Dobrze tylko parę schodków, reszta windą. Boże jak mni to rąbnęło. O 16.00 jadę z niądo weta. Boję się strasznie. Ona ma dysplazjęstawów biodrowych. Do tej pory było ok. A tu nagle taka zmiana. Mam nadzieję, że skończy się na zastrzykach i na odżywce na stawy. To jest wersja optymistyczna. O innej nie myślę. Ona ma 9 lat. Mam nadzieję, że to nie jest nic gorszego. Trzymajcie za nas kciuki.

Jak tylko będę coś wiedzieć to się odezwę.

BOJĘ SIĘ!!!

Posted

Aga będzie dobrze!!!! Trzymam kciuki i to bardzo mocno!!!!

jężeli będziesz już coś wiedzieć to daj znać,czekam z niecierpliwością!!!!