Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

cały miesiąc cisza, czy Olafek ma jakieś ogłoszenia czy już do końca jego życia będziemy płacić na jego utrzymanie? i rezygnujemy z szukania DS?

Posted

nie mam pojęcia czy ma ogłoszenia, miał na pewno bo nawet ktoś do mnie kiedyś dzwonił ale jakoś nic z tego nie wyszło.
Olaf mieszka teraz w swoim pokoju z Księciem , wielki staruszek z rakiem chyba wszystkiego, sypiają na rogówce i maja do dyspozycji 12m2 . Olafkowi poprawił się humor jak z Dragonem nie ma do czynienia wcale i to nas bardzo cieszy. Na spacerkach to on jest tym biegającym wszędzie pieskiem , Książę kroczy powolutku ale żyją zgodnie i Oli odżył :)

• 2 weeks later...
Posted

przy okazji Świąt udało mi sie usiąść do rachunków
od ostatniego podsumowania zaksięgowało się:

01-03-2010 POKER 20,00 PLN
01-03-2010 BRZOSKA 20,00 PLN
04-03-2010 BAMBINO 20,00 PLN
04-03-2010 MALICJA 10,00 PLN
29-03-2010 POKER 20,00 PLN
30-03-2010 KIKOU 30,00 PLN
30-03-2010 NERIS 50,00 PLN

bardzo dziekujemy za pomoc i terminowe wplaty!!!!

niemniej...
w zeszłym miesiącu już brakowało 16,- zł, a w tym 5,- czyli w sumie brakuje 21,- zł na kwiecień :(

jeśli chodzi o to ogłaszanie to przecież nie tajemnica że starenkiego pieska można wystawiać latami i nic z tego nie wynika... dlatego mało kto godzi sie przyjmować staruszki na dt bo przeważnie tam zostają dożywotnio....
czasem jakiemuś rasowemu albo wyjątkowo ładnemu staruszkowi sie uda... ale szpetne kundelki przeważnie nie mają szans na adopcje...
ja sama wystawiałam allegro dla Rudzika, Olafa i Artura chyba z rok czasu...
ale poddałam sie...
niby trafiła sie ta jedna niewypałowa adopcja Rudzika na 3 tygodnie, która w sumie kosztowała psa wiecej nerwów,
a nas wiecej pieniędzy niż zwykle i niż to wszystko warte...
nie mam pomysłu co robić z tymi naszymi dziadziusiami... :(
a z drugiej strony po niemal dwóch latach w domu tymczasowym chyba dla takiej starowiny każda zmiana byłaby ciężkim przeżyciem...

Posted

przerzucam jeszcze na Olafka 50,-, ze skarbonki Agatka, który odszedł w marcu za TM

w ten sposób mamy 29,- zł na maj i dziure w budżecie załataną póki co ;)

Posted

Właściwie, to myślę tak jak Kikou. Że niech ten Rudzik mieszka se w spokoju u olenki. Nie jest w końcu tak źle z tymi jego finansami. Wiem, że w takiej sytuacji marne szanse na zwolnienie dt i deklaracji na Rudzika, ale cóż.... ?

• 3 weeks later...
Posted

zbliża sie koniec miesiąca, siadam do rachunków....

przypominam o biednym staruszku!!!!! kieska jak zwykle pustawa :(

i przy okazji prosimy Panią Opiekunke o jakieś wieści, jak sie miewa nasz maluszek? jak tam jego buźka? a jak w ogóle na przestrzeni juz tak długiego czasu po kastracji ma sie sytuacja z jego znaczeniem, czy znaczy dalej w domu tak intensywnie jak na początku?

Posted

od ostatniego podsumowania dotarły do mnie następujące wpłaty:

06-04-2010 MALICJA 10,00 PLN
07-04-2010 Bambino 20,00 PLN
07-04-2010 GoskaGoska 18,00 PLN (bazarek kupująca Aldrumka)
08-04-2010 Brzośka 20,00 PLN

bardzo, bardzo dziękujemy!!!!

ale to nie wystarczy... :(

Posted

[quote name='kikou']zbliża sie koniec miesiąca, siadam do rachunków....

przypominam o biednym staruszku!!!!! kieska jak zwykle pustawa :(

i przy okazji prosimy Panią Opiekunke o jakieś wieści, jak sie miewa nasz maluszek? jak tam jego buźka? a jak w ogóle na przestrzeni juz tak długiego czasu po kastracji ma sie sytuacja z jego znaczeniem, czy znaczy dalej w domu tak intensywnie jak na początku?

Oli mieszka teraz w swoim pokoju z Maro, dwa dziadki z czego jeden całkiem spory - Maro to mieszaniec owczarka z kaukazem.
Dogadują się doskonale. Maro śpi raz na rogówce a raz na materacu ( takim wielkim z łóżka) natomiast Oli śpi tylko na rogówce :).
Z jego buzią jest wszystko dobrze, zębiska wreszcie nie bolą. Zrobił się z niego spory pulpet. Kiedy wychodzę do pracy obaj panowie mają otwarte drzwi na ogród i pilnują wszystkiego, jak wracam to na sikanie wypuszczam tak aby Oli zupełnie już zapomniał o Dragonie wredocie no a Maro nie spotkał sie z Baskiem - jakoś ta czwórka nie dogada się już chyba.
Oli nie chce jeść suchej karmy, ale jak namoczę w rosole to wcina aż miło:)
Z sikaniem od dawna jest spokój, chyba zapomniałam o tym napisać a już na pewno zapomniałam że Oli kiedyś sikał.
Natomiast nie jestem w stanie oduczyc go ganiania za samochodem , choć pod sklepem bardzo grzecznie czeka i nie potrzeba smyczy - on na krok się nie ruszy.
Jest całkiem dobrze, Olaf odżył jak mu Dragon przed oczami nie chodzi. Podoba sie kilku moim znajomym no ale zawsze jest jakieś ale.... i nawet nie wiem czy to źle, bo tak na prawdę nie jestem pewna czy mu zmiany w tym wieku wyjdą na zdrowie.

• 2 weeks later...
Posted

czynsik Malucha przelany,
sytuacja finansowa przedstawia sie następująco:

od ostatniego podsumowania mamy jeszcze:
28-04-2010 POKER 20,00 PLN
30-04-2010 NERIS 50,00 PLN
30-04-2010 KIKOU 30,00 PLN

czyli wszystkich wpłat na maj mamy 168,- + 29 z poprzedniego miesiąca to daje nam oplate 175,- i zostaje 22,- na czerwiec

• 3 weeks later...
Posted

Oli zdrowy i wesoły, jest małe zainteresowanie nim i dlatego piszę tylko wtedy kiedy ktoś pyta.
Troszkę sie mu za dużo przytyło ale cóż wszyscy panowie w jego wieku mają już brzuszek :)

Posted

ufff

w ostatniej chwili czerwiec załatany:

04-05-2010 MALICJA 10,00 PLN
06-05-2010 GOSKAGOSKA 10,00 PLN
17-05-2010 BAMBINO 20,00 PLN
21-05-2010 BRZOSKA 20,00 PLN
31-05-2010 POKER 20,00 PLN
31-05-2010 NERIS 50,00 PLN
31-05-2010 KIKOU 30,00 PLN

bardzo dziękujemy za pamięć o maluszku i terminowe wpłaty!!!!

• 4 weeks later...