Jump to content
Dogomania

Dorka i dwa cairn terriery urwisy - Lexi i Legenda ... a w pamięci na zawsze Gaja (') i Saba (')

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

katik witaj :)

Tak, dwa urwisy cairny :) Ty też masz cairna? :)

Zakochałam się jakiś czas temu w tej rasie. I mam za swoje ;))

Miałam wystawiać, zdobywać medale ;)) ... ale nie mam ręki do trymowania, nie mam chyba drygu do wystaw. Więc Lexi i Legenda na razie na zimę zarastają i są szczęśliwymi rozrabiakami. :))

Posted

Witaj, 

Ja mam Magię już 9 lat, Od razu ci napiszę, żebyś się nie łudziła że z wiekiem zmieni sie ich zachowanie. :lol: Podejrzewam, że z 2 masz jeszcze weselej. :) A jak Dora daje radę z szaloną młodzieżą? 

Posted

No jest wesoło. :)) Nie łudzę się, że z wiekem będą poważniejsze. :) To jest właśnie super u nich.

Dorka jak starsza babcia - rządzi i nie daje sobie wejść na głowę ;)

A i czasami bawi się z nimi. Chodź jak zaczynają biegać, to nie daje rady, zatrzymuje się i patrzy na nie, jak na jakieś świruski ;))

Posted

U nas w domu rządzi najstarszy kocur i tylko przed nim Magia czyje respekt. Mnie się bardzo podoba to ich pozytywne nastawienie do świata. Nawet niepowodzenia - kilka razy poturbowały ją duże zaprzyjaźnione psy nie wpłynęły na nią negatywnie. Moje kary i nerwy też nie zmniejszają jej zadowolenia z siebie. :)

Posted
3 godziny temu, katik napisał:

U nas w domu rządzi najstarszy kocur i tylko przed nim Magia czyje respekt. Mnie się bardzo podoba to ich pozytywne nastawienie do świata. Nawet niepowodzenia - kilka razy poturbowały ją duże zaprzyjaźnione psy nie wpłynęły na nią negatywnie. Moje kary i nerwy też nie zmniejszają jej zadowolenia z siebie. :)

Racja - niepowodzenia nie zmieniają ich pozytywnego nastawienia do świata :)

Nasza Lexi to śmieję się, że jest jak Spongebob Kanciastoporty (jeśli znasz) :))

Legenda jest nieco spokojniejsza. Czasami patrzy na Lexi i zdaje się pytać: "co Ty świruska wyprawiasz?" ... po czym sama zaczyna świrować ;))

Posted
Dnia 15.12.2016 o 20:43, Katerinas napisał:

Nasza Lexi to śmieję się, że jest jak Spongebob Kanciastoporty (jeśli znasz) :))

Legenda jest nieco spokojniejsza. Czasami patrzy na Lexi i zdaje się pytać: "co Ty świruska wyprawiasz?" ... po czym sama zaczyna świrować ;))

Nie znam :)

Znam te szaleństwa. Magia mając rok była w psim hotelu (domowym) i tam mieszkała z foksterierem. On niewiele starszy nie nadążał za rozbrykaną Magią. :) Moje koty czasem nie wiedzą, gdzie mają się chować, żeby Magia ich nie dopadła, bo nawet na stołach i meblach nie są bezpieczne. A przecież Magia to już starsza pani. 

Posted
1 godzinę temu, katik napisał:

Moje koty czasem nie wiedzą, gdzie mają się chować, żeby Magia ich nie dopadła, bo nawet na stołach i meblach nie są bezpieczne. A przecież Magia to już starsza pani. 

:)))

A ile lat ma Magia?

• 3 weeks later...
Posted

No czas leci...

Mój kochany szkrab Michał w marcu skończy 12 lat. A Dora jest rok starsza od niego więc 13 lat. Staruszka :) Ale radzi sobie super. Nawet czasami bawi się ze szczurkami. Wprawdzie w nieco wolniejszym tempie, ale się bawi ;)

Czyli moja galeria ma 13 lat. .... rany :o

Posted
18 minut temu, angineuuka napisał:

Witam! :D Przyszłam, bo teriery z podpisu mnie tu przyciągnęły :) 

A witam. :) Dwa cairn terriery się kłaniają. :)

A jakie terrierowate u Ciebie?

Posted
3 godziny temu, Katerinas napisał:

A witam. :) Dwa cairn terriery się kłaniają. :)

A jakie terrierowate u Ciebie?

westie :) ale planowany jest następny terier, ale właściwie nie wiadomo kiedy. 

Posted

Wzięłam aparat... choć mam wrażenie, że on już mocno szwankuje :(

No cóż... ma 13 lat. :o

Zarośnięta jak lew Legenda :)

[dll031_zps4te60ogq.jpg

dll032_zpslv9kepo7.jpg

Lexi próbuje zjeść zamarzniętą piłkę :)

dll033_zpsfdpkn49j.jpg

dll034_zpsijgr6qtc.jpg

dll035_zpss0085tqo.jpg

dll036_zpsouajbxg1.jpg

dll038_zpskudcxtxj.jpg