Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pogoda dopisała, może było ciut za gorąco, ale psiaki i tak wesołe i dały/ją radę. ;)
Także byłam "fotografem" na festynie no i jak tylko Wojtek prześle mi zdjęcia to od razu wstawię. :)

Wiem że jeden psiakulec znalazł domek, nie wiem jak reszta, bo musiałam wcześniej iść, bo mój psiak czekał na mnie w domu, ale na pewno jak tylko p. Jagoda lub Ania będą na dogomanii to wszystko napiszą. :)

Posted

Wolontariusze Stowarzyszenia "Zwierzyniec św. Franciszka" w Olsztynie, wspólnie z Inicjatywą "Maraton Sztuki" przygotowali piękną chrytatywną imprezę "IV Maraton Malarstwa". To był prawdziwy maraton, trwał całą dobę.:razz:
Dochód przeznaczony jest na budowę wybiegu dla naszych kochanych staruszków w Schronisku dla zwierząt w Olsztynie.
Zapraszamy na stronę http://maratonsztuki.eu/ , można poczytać więcej:lol:.

Do puszek kwestarskich zebraliśmy 2.554,30 zł, 44 euro i jeden cent:multi:!

Już podczas malowania sprzedano obrazy za kwotę 2.200 zł. :loveu:

Za dwa tygodnie aukcja i licytacja pozostałych.
Wstawiam na razie kilka zdjęc, to część wolontariuszy, którzy pełnili dyżur nocny i poranny:lol:.

Posted

Brawo!! Świetna impreza!! No i gratulacje sukcesu (tyle kasy!!) :)

Andzia, Assan, Bulet, Figiel, Kapsel, Parys, Niko, Hesia, Morus, Lazar, Mikuś, Iskra, Puszek, Muniek, Samar, Maksio, Nuta, Kromka, Łatek, Viga, Dea, Synek, Tola - dodatkowo ogłoszone na: 24on.pl i 24polska.pl. Będą też miały na hiperogłoszenia.pl, ale robię je sukcesywnie, bo są limity....

Baaardzo proszę o choć krótkie opisy: Aresika, Emila, Fafika, Figo, Frodo, Gacka, Gucia, Kiery, Largo, Molika i Łatka (na razie chociaż tyle) :)

Posted

Pan Prezydent Olsztyna, który objął honorowy patronat nad nasza imprezą, rozpoczyna wspólne malowanie obrazu.

Nasze psiaki tez zostawiły slad na płótnie.

A tak prezentowały sie na Starówce:)

Posted

Nadir, Nina i Cezar mają ogłoszenia na:
olsztyn.lento.pl
olsztyncity.pl
cwirek.pl
olsztyn.olx.pl
swistek.pl
pajeczyna.pl
tablica.pl
aukcjezwierzat.pl
24polska.pl
24on.pl
tusprzedaj.pl
psiamania.pl
przygarnijzwierzaka.pl
pineska.pl
piesek.org
neeon.pl
morusek.pl
eoferty.pl
e-zwierzak.pl
cafeanimal.pl
adpillar.pl
Na tablica.pl zauważyłam, że ktoś sięgał po nr telefonu w sprawie Nadira......

Posted

Jagoda1 napisał(a):

A co to za dwa cuda? Poproszę o info i jeszcze więcej zdjęć - zrobię ogłoszenia :)
I jeszcze krótkie opisy: Aresika, Emila, Fafika, Figo, Frodo, Gacka, Gucia, Kiery, Largo, Molika i Łatka.
I czy Grandi już można ogłaszać, czy nadal czekać?
I w ogóle - proszę o współpracę, bo nie mam kogo ogłaszać!!!!
:)

Posted

Albert - na tablica.pl http://tablica.pl/oferta/albert-o-wielkim-sercu-ID8mZw.html
Jutro takie samo ogłoszenie umieszczę na pozostałych stronach adopcyjnych.
I patrzę a w Alberta ogłoszeniu też ktoś do nr telefonu zaglądał :)

9.06.2011r. - Albercik ogłoszony na:
olsztyn.lento.pl
olsztyncity.pl
cwirek.pl
olsztyn.olx.pl
swistek.pl
pajeczyna.pl
tablica.pl
aukcjezwierzat.pl
24polska.pl
24on.pl
hiperogloszenia.pl
ale.gratka.pl
tusprzedaj.pl
przygarnijzwierzaka.pl
pineska.pl
piesek.org
neeon.pl
morusek.pl
eoferty.pl
e-zwierzak.pl
cafeanimal.pl
adpillar.pl

Posted

Bejotka napisał(a):
A co to za dwa cuda? Poproszę o info i jeszcze więcej zdjęć - zrobię ogłoszenia :)
I jeszcze krótkie opisy: Aresika, Emila, Fafika, Figo, Frodo, Gacka, Gucia, Kiery, Largo, Molika i Łatka.
I czy Grandi już można ogłaszać, czy nadal czekać?
I w ogóle - proszę o współpracę, bo nie mam kogo ogłaszać!!!!
:)

Na jutro przygotuje opisy psiaków.
Psiaki ze zdjęć to Rocky ( biały) i Rokez
Rocky został oddany przez właściciela. Jest bardzo sympatycznym i grzecznym domowym psiakiem. Jest bardzo towarzyski uwielbia się bawić.
Rokez został zabrany z łańcucha. Psiak jest bardzo inteligętny i szybko się uczy. Jak wszystko pójdzie dobrze za ok miesiąc będzie zdawał egzamin PT.
Rokez jest towarzyskim i bardzo grzecznym psam. Jest energiczny i zawsze gotów do zabawy.

Posted

Najwspanialsze schronisko na mapie Polski :loveu: i chociaz to tylko namiastka domku,ale jakze bezpieczne miejsce i jak wspaniali ludzie:loveu::cool3:

Cudownej Pani Dyrektor, Kochanym Pracownikom i Wolontariuszom/szczegolne uwielbienie dla moich 2 chlopakow i Jagodki,Ani i Kropki,nieobecnej Lucy :loveu:/ 100 lat i wiecej :multi::multi::multi::loveu:

zyczy dusje z Nerisia,Rufciem,Tosienka i Niunia :lol: Moc usciskow i pozdrowien z krainy wiatrakow:lol:

P.S. Nerunia powiesila futerko w szafie,wkrotce foteczki :razz::lol:

Posted

[FONT=Verdana]Emil to bardzo towarzyski i przyjazny młody mieszaniec. Jest bardzo energiczny i skory do zabawy. Będzie idealnym towarzyszem dla aktywnej rodziny. [/FONT]
[FONT=Verdana]Fafik to dosad niezależny psiak w średnim wieku. Jest towarzyski, ale potrzebuje czasu, żeby przekonać się do człowieka. Jest spokojny i grzeczny. Będzie dobrym towarzyszem dla starszej osoby. [/FONT]
[FONT=Verdana]Łatek to bardzo sympatyczny starszy psiak. Uwielbia pieszczoty i głaskanie. Jak na swój wiek jest energiczny i nadal skory do zabawy. [/FONT]
[FONT=Verdana]Molik jest początkowo nieufny, jednak gdy kogoś pozna pokazuje jaki jest kochany i przyjazny. Psiak uwielbia długie spacery. Jest młody ma ok. 2 lat. Dobrze dogaduje się z innymi psami. [/FONT]
[FONT=Verdana]Kiera to strasznie kochana i towarzyska domowa sunia. Kiera jest bardzo grzeczna, zna podstawowe komendy. Mieszkała w bloku. Dobrze dogaduje się z psami[/FONT]
[FONT=Verdana]Gacek to niezwykle uroczy pinczerkowaty 4 letni psiak. Gdy tylko ma okazję wskakuje na kolana i rozdaje buziaki. Jest energiczny i skory do zabawy.[/FONT]
[FONT=Verdana]Frodo to średniej wielkości wulkan energii. Uwielbia długie spacery połączone z zabawą. Jest łagodny i sympatyczny. [/FONT]