anetek100 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 i wesoły filmik tańczącej kukły:):) http://tinypic.com/player.php?v=sbskn5&s=7 Quote
phase Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Pogoda dopisała, może było ciut za gorąco, ale psiaki i tak wesołe i dały/ją radę. ;) Także byłam "fotografem" na festynie no i jak tylko Wojtek prześle mi zdjęcia to od razu wstawię. :) Wiem że jeden psiakulec znalazł domek, nie wiem jak reszta, bo musiałam wcześniej iść, bo mój psiak czekał na mnie w domu, ale na pewno jak tylko p. Jagoda lub Ania będą na dogomanii to wszystko napiszą. :) Quote
Bejotka Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Właśnie - czekamy na wieści o tym ile domków się znalazło! :) Quote
Jagoda1 Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Wolontariusze Stowarzyszenia "Zwierzyniec św. Franciszka" w Olsztynie, wspólnie z Inicjatywą "Maraton Sztuki" przygotowali piękną chrytatywną imprezę "IV Maraton Malarstwa". To był prawdziwy maraton, trwał całą dobę.:razz: Dochód przeznaczony jest na budowę wybiegu dla naszych kochanych staruszków w Schronisku dla zwierząt w Olsztynie. Zapraszamy na stronę http://maratonsztuki.eu/ , można poczytać więcej:lol:. Do puszek kwestarskich zebraliśmy 2.554,30 zł, 44 euro i jeden cent:multi:! Już podczas malowania sprzedano obrazy za kwotę 2.200 zł. :loveu: Za dwa tygodnie aukcja i licytacja pozostałych. Wstawiam na razie kilka zdjęc, to część wolontariuszy, którzy pełnili dyżur nocny i poranny:lol:. Quote
Isadora7 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Gratuluję, świetny pomysł. No cóż nie dziwne w końcu to moje ulubione polskie schronisko :) Quote
rita60 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 isadora7 napisał(a):gratuluję, świetny pomysł. No cóż nie dziwne w końcu to moje ulubione polskie schronisko :) Nie tylko twoje:razz: Quote
Ulka18 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Matko, ale Wam zazdroszcze. Takie fajne schronisko i mocny wolontariat. Zwierzaki maja nieraz lepiej niz w poprzednich 'domach'. Quote
Basia1968 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 jak ja Wam zazdroszczę :placz::placz: u nas na tym podkarpaciu to ciemnogród nic nie można zorganizować - Boże kiedy to sie zmieni u nas!!!!!??? Quote
Bejotka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Brawo!! Świetna impreza!! No i gratulacje sukcesu (tyle kasy!!) :) Andzia, Assan, Bulet, Figiel, Kapsel, Parys, Niko, Hesia, Morus, Lazar, Mikuś, Iskra, Puszek, Muniek, Samar, Maksio, Nuta, Kromka, Łatek, Viga, Dea, Synek, Tola - dodatkowo ogłoszone na: 24on.pl i 24polska.pl. Będą też miały na hiperogłoszenia.pl, ale robię je sukcesywnie, bo są limity.... Baaardzo proszę o choć krótkie opisy: Aresika, Emila, Fafika, Figo, Frodo, Gacka, Gucia, Kiery, Largo, Molika i Łatka (na razie chociaż tyle) :) Quote
Jagoda1 Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Pan Prezydent Olsztyna, który objął honorowy patronat nad nasza imprezą, rozpoczyna wspólne malowanie obrazu. Nasze psiaki tez zostawiły slad na płótnie. A tak prezentowały sie na Starówce:) Quote
Jagoda1 Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Nasi wolontariusze przygotowali pokaz posłuszeństwa, udowodnili , ze psiaki ze schroniska sa mądre, mozna je wiele nauczyć. Quote
malagos Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Rewelacja!! Gratuluję pomysłu i wykonania! Jagoda1, to co, zobaczymy się też w tym roku tam gdzie zawsze? Quote
Bejotka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Nadir, Nina i Cezar mają ogłoszenia na: olsztyn.lento.pl olsztyncity.pl cwirek.pl olsztyn.olx.pl swistek.pl pajeczyna.pl tablica.pl aukcjezwierzat.pl 24polska.pl 24on.pl tusprzedaj.pl psiamania.pl przygarnijzwierzaka.pl pineska.pl piesek.org neeon.pl morusek.pl eoferty.pl e-zwierzak.pl cafeanimal.pl adpillar.pl Na tablica.pl zauważyłam, że ktoś sięgał po nr telefonu w sprawie Nadira...... Quote
Bejotka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Jagoda1 napisał(a): A co to za dwa cuda? Poproszę o info i jeszcze więcej zdjęć - zrobię ogłoszenia :) I jeszcze krótkie opisy: Aresika, Emila, Fafika, Figo, Frodo, Gacka, Gucia, Kiery, Largo, Molika i Łatka. I czy Grandi już można ogłaszać, czy nadal czekać? I w ogóle - proszę o współpracę, bo nie mam kogo ogłaszać!!!! :) Quote
Bejotka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Albert - na tablica.pl http://tablica.pl/oferta/albert-o-wielkim-sercu-ID8mZw.html Jutro takie samo ogłoszenie umieszczę na pozostałych stronach adopcyjnych. I patrzę a w Alberta ogłoszeniu też ktoś do nr telefonu zaglądał :) 9.06.2011r. - Albercik ogłoszony na: olsztyn.lento.pl olsztyncity.pl cwirek.pl olsztyn.olx.pl swistek.pl pajeczyna.pl tablica.pl aukcjezwierzat.pl 24polska.pl 24on.pl hiperogloszenia.pl ale.gratka.pl tusprzedaj.pl przygarnijzwierzaka.pl pineska.pl piesek.org neeon.pl morusek.pl eoferty.pl e-zwierzak.pl cafeanimal.pl adpillar.pl Quote
Ania_i_Kropka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Bejotka napisał(a):A co to za dwa cuda? Poproszę o info i jeszcze więcej zdjęć - zrobię ogłoszenia :) I jeszcze krótkie opisy: Aresika, Emila, Fafika, Figo, Frodo, Gacka, Gucia, Kiery, Largo, Molika i Łatka. I czy Grandi już można ogłaszać, czy nadal czekać? I w ogóle - proszę o współpracę, bo nie mam kogo ogłaszać!!!! :) Na jutro przygotuje opisy psiaków. Psiaki ze zdjęć to Rocky ( biały) i Rokez Rocky został oddany przez właściciela. Jest bardzo sympatycznym i grzecznym domowym psiakiem. Jest bardzo towarzyski uwielbia się bawić. Rokez został zabrany z łańcucha. Psiak jest bardzo inteligętny i szybko się uczy. Jak wszystko pójdzie dobrze za ok miesiąc będzie zdawał egzamin PT. Rokez jest towarzyskim i bardzo grzecznym psam. Jest energiczny i zawsze gotów do zabawy. Quote
dusje Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Najwspanialsze schronisko na mapie Polski :loveu: i chociaz to tylko namiastka domku,ale jakze bezpieczne miejsce i jak wspaniali ludzie:loveu::cool3: Cudownej Pani Dyrektor, Kochanym Pracownikom i Wolontariuszom/szczegolne uwielbienie dla moich 2 chlopakow i Jagodki,Ani i Kropki,nieobecnej Lucy :loveu:/ 100 lat i wiecej :multi::multi::multi::loveu: zyczy dusje z Nerisia,Rufciem,Tosienka i Niunia :lol: Moc usciskow i pozdrowien z krainy wiatrakow:lol: P.S. Nerunia powiesila futerko w szafie,wkrotce foteczki :razz::lol: Quote
Ania_i_Kropka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [FONT=Verdana]Emil to bardzo towarzyski i przyjazny młody mieszaniec. Jest bardzo energiczny i skory do zabawy. Będzie idealnym towarzyszem dla aktywnej rodziny. [/FONT] [FONT=Verdana]Fafik to dosad niezależny psiak w średnim wieku. Jest towarzyski, ale potrzebuje czasu, żeby przekonać się do człowieka. Jest spokojny i grzeczny. Będzie dobrym towarzyszem dla starszej osoby. [/FONT] [FONT=Verdana]Łatek to bardzo sympatyczny starszy psiak. Uwielbia pieszczoty i głaskanie. Jak na swój wiek jest energiczny i nadal skory do zabawy. [/FONT] [FONT=Verdana]Molik jest początkowo nieufny, jednak gdy kogoś pozna pokazuje jaki jest kochany i przyjazny. Psiak uwielbia długie spacery. Jest młody ma ok. 2 lat. Dobrze dogaduje się z innymi psami. [/FONT] [FONT=Verdana]Kiera to strasznie kochana i towarzyska domowa sunia. Kiera jest bardzo grzeczna, zna podstawowe komendy. Mieszkała w bloku. Dobrze dogaduje się z psami[/FONT] [FONT=Verdana]Gacek to niezwykle uroczy pinczerkowaty 4 letni psiak. Gdy tylko ma okazję wskakuje na kolana i rozdaje buziaki. Jest energiczny i skory do zabawy.[/FONT] [FONT=Verdana]Frodo to średniej wielkości wulkan energii. Uwielbia długie spacery połączone z zabawą. Jest łagodny i sympatyczny. [/FONT] Quote
Recommended Posts