Bejotka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Jagoda1']Panstwo dzisiaj przyjechali do Bastera i... spodobał sie:) Bedzie mieszkał na moim osiedlu:).[/QUOTE] :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Bejotka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Czarną Perełkę ogłosiłam na forum Fundacji DrLucy (a, co!!) :) Kolakomaniacy bardzo lubią do collie dodać jakiś kontrast :) Quote
Jagoda1 Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 [quote name='Bejotka']Czarną Perełkę ogłosiłam na forum Fundacji DrLucy (a, co!!) :) Kolakomaniacy bardzo lubią do collie dodać jakiś kontrast :)[/QUOTE] No i super, ona przeciez wybitnie "kolaczkowa":evil_lol: Quote
Jagoda1 Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 A mozesz oglosić Hesię, kochane niepełnosprawne stworzenie? Quote
Bejotka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Hesię (i inne skarby) ogłoszę wszędzie gdzie się da. Poproszę tylko o zdjęcia i info, tu albo na priv. Quote
malawaszka Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 super, że Neris ma dom!!! zdejmuję więc ją, znalazłam allegro Lazara - chyba musicie dodać numer teefonu bo nie ma zadnego kontaktu podanego [url]http://allegro.pl/sznaucer-olbrzymi-dwa-lata-w-schronisku-olsztyn-i1591452635.html[/url] Quote
Jagoda1 Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='malawaszka']super, że Neris ma dom!!! zdejmuję więc ją, znalazłam allegro Lazara - chyba musicie dodać numer teefonu bo nie ma zadnego kontaktu podanego [URL]http://allegro.pl/sznaucer-olbrzymi-dwa-lata-w-schronisku-olsztyn-i1591452635.html[/URL][/QUOTE] Faktycznie...umknęło:oops:, poprawiłam Quote
Ania_i_Kropka Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='Bejotka']Hesię (i inne skarby) ogłoszę wszędzie gdzie się da. Poproszę tylko o zdjęcia i info, tu albo na priv.[/QUOTE] Na jutro przygotuję zdjęcia i opisy psiaków do ogłoszeń. Quote
Barkelona Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 czy ON-kowaty Marley jest jeszcze w schronisku? bo na stronie schroniska już go nie ma a ogłoszenie jeszcze wisi pod tym linkiem: http://owczarki.eu/psiak/619 Quote
Ania_i_Kropka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Barkelona']czy ON-kowaty Marley jest jeszcze w schronisku? bo na stronie schroniska już go nie ma a ogłoszenie jeszcze wisi pod tym linkiem: http://owczarki.eu/psiak/619 Marley znalazł dom:lol: Psiaki, które proszą o ogłoszenia: Synek ma ok roku. Do Schroniska trafił z mamą, która od razu po kwarantannie i sterylizacji została adoptowana. Psiak początkowo był zagubiony i nieśmiały. Teraz gdy poczuł się pewnie zmienił się nie do poznania. Gdy tylko wejdzie się na wybieg jako pierwszy podbiega i domaga się pieszczot i głaskania. Synek uczy się chodzić na smyczy. Chłopak jest bardzo radosnym i skorym do zabawy młodzieńcem. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Oto Synek: miesiąc temu: i w sobotę: Quote
Ania_i_Kropka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Morus wrócił z adopcji z powodu alergii. Psiak jest domowy, nauczony czystości, grzecznie zostaje sam w domu. Morusek mieszkał z małym dzieckiem. Psiak jest bardzo towazyski i przyjazny. Ma ok 3-4 lat. Będzie idealnym psiakiem dla rodziny z dziećmi. Morusek dobrze dogaduje się z innymi psami. Oto Morus: Quote
Ania_i_Kropka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Samar trafił do Schroniska po śmierci właścicielki. Psiak całe życie mieszkał na podwórku. Wychował się z dziećmi. Samar w stosunku do obcych jest nieśmiały. Gdy ktoś podchodzi do wybiegu ostrzegawczo szczeka i szczerzy zęby. W stosunku do znajomych osób jest bardzo łagodny i przyjazny. Samar uwielbia pieszczoty i głaskanie. Jest wesoły i skory do zabawy. Dobrze dogaduje sie z innymi psami. Samar ma ok 5 lat. Oto Samar: Quote
Jagoda1 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Szczęśliwa Dusia pozdrawia z nowego domu:) Quote
Bejotka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Synuś ma ogłoszenia na: adopcje.org cafeanimal.pl darmobranie.pl e-zwierzak.pl pineska.pl ale.gratka.pl psiamania.pl tablica.pl pajęczyna.pl swistek.pl olsztyn.olx.pl morusek.pl neeon.pl wstawaj.pl tusprzedaj.pl eoferty.com.pl Quote
Bejotka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Dostałam maila w sprawie Synka (ogłoszenie z tablica.pl) - spodziewajcie się telefonu :) Quote
Bejotka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Hesia, Luna, Samar i Morusek mają ogłoszenia na: adopcje.org cafeanimal.pl darmobranie.pl e-zwierzak.pl pineska.pl ale.gratka.pl psiamania.pl tablica.pl pajęczyna.pl swistek.pl olsztyn.olx.pl morusek.pl neeon.pl wstawaj.pl tusprzedaj.pl eoferty.com.pl Poproszę o obszerniejsze info na temat Grandi i zdjęcia Jej i Puszka. Puszek mi wygląda trochę tak, jakby miał prapraprapradziadka collie :) :) I jeszcze jedno: zdjęcia, zdjęcia!! Dobre zdjęcia to 80% sukcesu przy ogłoszeniach! Ale fotki muszą być - wiecie - takie ART :) Szukając psa dla siebie w sieci ludzie wielką uwagę zwracają na podany wizerunek psa, oglądają go na zdjęciach - od ich jakości zależy czy pies się spodoba, czy nie. A to jest moment - fotka nie jest interesująca, umyka zainteresowanie psem...... :( Trzeba by pieski ustawić pojedynczo na tle jakiejś zieleni np, bez rozpraszających obiektów, sfotografować w całości, same pysio itp...... Oferowałam pomoc, moglibyśmy z mężem przyjechać w którąś sobotę, jak będą wolontariusze (przy okazji się poznamy) :) i zrobimy fajne fotografie, znamy sie na tym :) Quote
Bejotka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Prośba o info o Mikusiu, Muńku, Psotku, Iskrze, Pluto...... Quote
Ania_i_Kropka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Labradorka Luna dzisiaj pojechała do nowego domu, Kropka vel Gaja już w nowym domu, Psotek i Pluto też mają domki. O pozostałych psiakach napiszę więcej wieczorem, jak moje dziewczyny pójdą spać. Jak nasz Schroniskowy fotograf Agata będzie miała trochę luźniej na zajęciach to na pewno zrobi profesjonalną sesję psiakom. Bejotka zapraszamy do Schroniska. Im więcej zdjęć tym lepiej. Mój aparat od miesiąca jest w naprawie Quote
Jagoda1 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Ze względu na remont w schronisku, fotografowanie psiaków jest utrudnione. Nie wszystkim robimy zdjęcia, kiedy sa na luziku, na spacerze (tak było przed remontem). a wyciagamy z boksów szybko, na chwilę, pamietając, że pozostałe denerwują się, bo też chcą wyjść, a powrót do boksu "wybrańca" to awantura. Również nie zawsze są odpowiedni wolontariusze, którzy mogą wziąć cały boks. Zapraszamy w soboty na sesję fotograficzną, może uda się nam wspólnie "zadziałac", mimo trudnych warunków. Quote
Bejotka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Puszek i Grandi: adopcje.org cafeanimal.pl darmobranie.pl e-zwierzak.pl pineska.pl ale.gratka.pl psiamania.pl tablica.pl pajęczyna.pl swistek.pl olsztyn.olx.pl morusek.pl neeon.pl wstawaj.pl tusprzedaj.pl eoferty.com.pl Quote
Confess Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Pięknie dziękuję w imieniu Grandi !! :):) Oby ktoś ją tam wypatrzył i oby do 3 razy sztuka... Quote
CornflakeGirl Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Bejotka'] I jeszcze jedno: zdjęcia, zdjęcia!! Dobre zdjęcia to 80% sukcesu przy ogłoszeniach! Ale fotki muszą być - wiecie - takie ART :) Szukając psa dla siebie w sieci ludzie wielką uwagę zwracają na podany wizerunek psa, oglądają go na zdjęciach - od ich jakości zależy czy pies się spodoba, czy nie. A to jest moment - fotka nie jest interesująca, umyka zainteresowanie psem...... :( Trzeba by pieski ustawić pojedynczo na tle jakiejś zieleni np, bez rozpraszających obiektów, sfotografować w całości, same pysio itp...... Oferowałam pomoc, moglibyśmy z mężem przyjechać w którąś sobotę, jak będą wolontariusze (przy okazji się poznamy) :) i zrobimy fajne fotografie, znamy sie na tym :) zapraszamy, zapraszamy, może czegoś nowego się nauczę :) jutro z Anią będziemy robić zdjęcia, to na pewno prześle :)) Quote
Bejotka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 O, matko! :( Jego wątek wraca na forum Fundacji Dr Lucy. Zrobię mu ogłoszenia. Jeśli wiecie co było powodem oddania psa - napiszcie. Quote
Recommended Posts