Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jagoda1']Panstwo dzisiaj przyjechali do Bastera i... spodobał sie:)
Bedzie mieszkał na moim osiedlu:).[/QUOTE]

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

[quote name='Bejotka']Czarną Perełkę ogłosiłam na forum Fundacji DrLucy (a, co!!) :)
Kolakomaniacy bardzo lubią do collie dodać jakiś kontrast :)[/QUOTE]

No i super, ona przeciez wybitnie "kolaczkowa":evil_lol:

Posted

super, że Neris ma dom!!! zdejmuję więc ją, znalazłam allegro Lazara - chyba musicie dodać numer teefonu bo nie ma zadnego kontaktu podanego
[url]http://allegro.pl/sznaucer-olbrzymi-dwa-lata-w-schronisku-olsztyn-i1591452635.html[/url]

Posted

[quote name='malawaszka']super, że Neris ma dom!!! zdejmuję więc ją, znalazłam allegro Lazara - chyba musicie dodać numer teefonu bo nie ma zadnego kontaktu podanego
[URL]http://allegro.pl/sznaucer-olbrzymi-dwa-lata-w-schronisku-olsztyn-i1591452635.html[/URL][/QUOTE]
Faktycznie...umknęło:oops:, poprawiłam

Posted

[quote name='Barkelona']czy ON-kowaty Marley jest jeszcze w schronisku? bo na stronie schroniska już go nie ma a ogłoszenie jeszcze wisi pod tym linkiem: http://owczarki.eu/psiak/619

Marley znalazł dom:lol:

Psiaki, które proszą o ogłoszenia:

Synek ma ok roku. Do Schroniska trafił z mamą, która od razu po kwarantannie i sterylizacji została adoptowana. Psiak początkowo był zagubiony i nieśmiały. Teraz gdy poczuł się pewnie zmienił się nie do poznania. Gdy tylko wejdzie się na wybieg jako pierwszy podbiega i domaga się pieszczot i głaskania. Synek uczy się chodzić na smyczy. Chłopak jest bardzo radosnym i skorym do zabawy młodzieńcem. Dobrze dogaduje się z innymi psami.

Oto Synek:
miesiąc temu:

i w sobotę:

Posted

Morus wrócił z adopcji z powodu alergii. Psiak jest domowy, nauczony czystości, grzecznie zostaje sam w domu. Morusek mieszkał z małym dzieckiem. Psiak jest bardzo towazyski i przyjazny. Ma ok 3-4 lat. Będzie idealnym psiakiem dla rodziny z dziećmi. Morusek dobrze dogaduje się z innymi psami.

Oto Morus:

Posted

Samar trafił do Schroniska po śmierci właścicielki. Psiak całe życie mieszkał na podwórku. Wychował się z dziećmi. Samar w stosunku do obcych jest nieśmiały. Gdy ktoś podchodzi do wybiegu ostrzegawczo szczeka i szczerzy zęby. W stosunku do znajomych osób jest bardzo łagodny i przyjazny. Samar uwielbia pieszczoty i głaskanie. Jest wesoły i skory do zabawy.
Dobrze dogaduje sie z innymi psami. Samar ma ok 5 lat.

Oto Samar:

Posted

Synuś ma ogłoszenia na:
adopcje.org
cafeanimal.pl
darmobranie.pl
e-zwierzak.pl
pineska.pl
ale.gratka.pl
psiamania.pl
tablica.pl
pajęczyna.pl
swistek.pl
olsztyn.olx.pl
morusek.pl
neeon.pl
wstawaj.pl
tusprzedaj.pl
eoferty.com.pl

Posted

Hesia, Luna, Samar i Morusek mają ogłoszenia na:
adopcje.org
cafeanimal.pl
darmobranie.pl
e-zwierzak.pl
pineska.pl
ale.gratka.pl
psiamania.pl
tablica.pl
pajęczyna.pl
swistek.pl
olsztyn.olx.pl
morusek.pl
neeon.pl
wstawaj.pl
tusprzedaj.pl
eoferty.com.pl

Poproszę o obszerniejsze info na temat Grandi i zdjęcia Jej i Puszka.
Puszek mi wygląda trochę tak, jakby miał prapraprapradziadka collie :) :)

I jeszcze jedno: zdjęcia, zdjęcia!! Dobre zdjęcia to 80% sukcesu przy ogłoszeniach! Ale fotki muszą być - wiecie - takie ART :) Szukając psa dla siebie w sieci ludzie wielką uwagę zwracają na podany wizerunek psa, oglądają go na zdjęciach - od ich jakości zależy czy pies się spodoba, czy nie. A to jest moment - fotka nie jest interesująca, umyka zainteresowanie psem...... :( Trzeba by pieski ustawić pojedynczo na tle jakiejś zieleni np, bez rozpraszających obiektów, sfotografować w całości, same pysio itp...... Oferowałam pomoc, moglibyśmy z mężem przyjechać w którąś sobotę, jak będą wolontariusze (przy okazji się poznamy) :) i zrobimy fajne fotografie, znamy sie na tym :)

Posted

Labradorka Luna dzisiaj pojechała do nowego domu, Kropka vel Gaja już w nowym domu, Psotek i Pluto też mają domki.
O pozostałych psiakach napiszę więcej wieczorem, jak moje dziewczyny pójdą spać.

Jak nasz Schroniskowy fotograf Agata będzie miała trochę luźniej na zajęciach to na pewno zrobi profesjonalną sesję psiakom. Bejotka zapraszamy do Schroniska. Im więcej zdjęć tym lepiej. Mój aparat od miesiąca jest w naprawie

Posted

Ze względu na remont w schronisku, fotografowanie psiaków jest utrudnione. Nie wszystkim robimy zdjęcia, kiedy sa na luziku, na spacerze (tak było przed remontem). a wyciagamy z boksów szybko, na chwilę, pamietając, że pozostałe denerwują się, bo też chcą wyjść, a powrót do boksu "wybrańca" to awantura. Również nie zawsze są odpowiedni wolontariusze, którzy mogą wziąć cały boks.
Zapraszamy w soboty na sesję fotograficzną, może uda się nam wspólnie "zadziałac", mimo trudnych warunków.

Posted

Puszek i Grandi:
adopcje.org
cafeanimal.pl
darmobranie.pl
e-zwierzak.pl
pineska.pl
ale.gratka.pl
psiamania.pl
tablica.pl
pajęczyna.pl
swistek.pl
olsztyn.olx.pl
morusek.pl
neeon.pl
wstawaj.pl
tusprzedaj.pl
eoferty.com.pl

Posted

[quote name='Bejotka']

I jeszcze jedno: zdjęcia, zdjęcia!! Dobre zdjęcia to 80% sukcesu przy ogłoszeniach! Ale fotki muszą być - wiecie - takie ART :) Szukając psa dla siebie w sieci ludzie wielką uwagę zwracają na podany wizerunek psa, oglądają go na zdjęciach - od ich jakości zależy czy pies się spodoba, czy nie. A to jest moment - fotka nie jest interesująca, umyka zainteresowanie psem...... :( Trzeba by pieski ustawić pojedynczo na tle jakiejś zieleni np, bez rozpraszających obiektów, sfotografować w całości, same pysio itp...... Oferowałam pomoc, moglibyśmy z mężem przyjechać w którąś sobotę, jak będą wolontariusze (przy okazji się poznamy) :) i zrobimy fajne fotografie, znamy sie na tym :)

zapraszamy, zapraszamy, może czegoś nowego się nauczę :) jutro z Anią będziemy robić zdjęcia, to na pewno prześle :))