Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JUKA I SARI :) Prawdopodobnie mama i córcia. Sari- córcia znalazła dom :) Mam nadzieję, że Juka także szybko zaczaruje czyjeś serducho swoim optymizmem i nieskończoną radością

JUKA:

SARI:

Posted (edited)

SZARIK
MUCHA
HEXA
MISIA
SILVER
FOX

na Alegratce i Tablicy
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Szarik dodatkowo na "Owczarek w potrzebie"

Edited by Bejotka
Posted

Regularnie odwiedzam wątek, by podziwiać piękne zdjęcia i niesamowity kunszt Bejotki :lol:. W kilku zdaniach Bejotka potrafi przedstawić psa, zachęcić do adopcji w niepowtarzalny, jedyny sposób, czasem humorystycznie, czasem poważnie, ale zawsze konkretnie. Za każdym razem zastanawiam się, jak będzie wygladało kolejne ogłoszenie i za każdym razem jestem pod wrażeniem. Wspaniała robota - nowe psy pojawiają się w schronisku i błyskawicznie są ogłaszane. Dziewczyny szczere wyrazy uznania.

Posted

Bejotka napisał(a):
Na stronie schroniska widzę, że Tina i Muniek znalazły domy a nie było o tym informacji na forum. Bardzo proszę o potwierdzenie.

Tinka już w nowym domu. :multi:

Posted

wykrywka napisał(a):
niesamowity kunszt Bejotki :lol:.

No,tu to trochę przesadziłaś - ani to żaden kunszt ani tymbardziej niesamowity - ot, normalne ogłoszenia :) Jedyne, co sobie mogę poczytać za zasługę to ich ILOŚĆ :-D

Posted

[FONT=Arial]Jak to miło, że mój „stary” znajomy Kuba poszedł w końcu do nowego domu! I to w momencie, gdy nieco przyszarzał i chwilowo załapał chrypkę głosową. Sądziłem, że nastąpi to dużo wcześniej, bo przecież to bardzo atrakcyjny, wręcz „eksportowy” psiak. A teraz ma szansę powrotu do wcześniejszej wspaniałej kondycji i ułożenia swoich czworonożnych spraw. Szkoda tylko, że już znikła mu z czubka nosa mała różowa plamka, po której kiedyś zawsze mogłem go zidentyfikować. Ale może to dobry znak: zaczyna się nowy, lepszy etap w życiu Kubusia. Gratulacje! Powodzenia! [/FONT]

[FONT=Arial]A na „spacerniaku” sporo nowych fajnych pysków: Fox co przekrzywia łeb ze zdziwienia; Mucha co z wielką gracją podnosi łapkę; Basti co udaje Lucka ( podobnie jak on, zwiesza prawe ucho ); zamszowy jamniczek Rysio – wreszcie jakieś nowe, ludzkie imię! No i wielu innych poczciwców, równie godnych uwagi. [/FONT]

Posted

Ja też szczerze podziwiam Bejotkę - zawsze na posterunku, "żądna" informacji, trzymająca rękę na pulsie! To już nie kawał, ale gigantyczny areał dobrej roboty! :)
A psiaczki cudne! Szkoda, że wciąż przybywają nowe :( Tego dobka i jamnika do Ciotek od tych raz proponuję zgłosić, może coś zaradzą. Szczególnie dobka, bo wygląda marnie i ta "szminka", to nie jest normalne :(

Posted

Nutusia napisał(a):
Tego dobka i jamnika do Ciotek od tych raz proponuję zgłosić

Jamnisia zgłoszę, tylko info nie mam jeszcze...
Ty mnie tak nie podziwiaj!! :-D

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja też szczerze podziwiam Bejotkę - zawsze na posterunku, "żądna" informacji, trzymająca rękę na pulsie! To już nie kawał, ale gigantyczny areał dobrej roboty! :)
A psiaczki cudne! Szkoda, że wciąż przybywają nowe :( Tego dobka i jamnika do Ciotek od tych raz proponuję zgłosić, może coś zaradzą. Szczególnie dobka, bo wygląda marnie i ta "szminka", to nie jest normalne :(

...ja nie podziwiam Beaty, bo się obraża:-D...

A tak poważnie, to dzięki wielu wspaniałym LUDZIOM, psiaki odzyskują zaufanie.

Dobek Brutus ma wszystkie badania, jest leczony, ma karmę weterynaryjną, ale nie ma domu...:-(

Posted

Bejotka napisał(a):
To jeszcze proszę słów kilka o Morisku, Odim, Nice, Bastim, Dudusiu, Juce i Rysiu

Moris jest młodym ma ok 2-3 lat czarnym labkiem. Jest bardzo podobny do Tanka zarówno z wyglądu jak i charakteru. Jest towarzyski i przyjazny, ale totalnie nie wychowany. Jest szalony i pełen energii. Na smyczy ciąga jak szalony.

Odi to bardzo towarzyski i przyjazny średni psiak. Jest uroczy i bardzo grzeczny. Odi nie radzi sobie w schronisku, cały czas siedzi i patrzy w dal. Mało co je. Odiś ożywa na spacerach, wtedy bawi się i dokazuje jak szczeniak. Odi ma ok 3 lat

Nika to duże psia dziecko. Ma dopiero 5 miesięcy i kocha cały świat. Jest bardzo przyjazna i łagodna zarówno do ludzi jak i innych zwierząt. Nika uczy się chodzić na smyczy i radzi sobie bardzo dobrze.

Basti to ok 2 letni maluch, który pilnie potrzebuje domu. Chłopak nie radzi sobie za kratami. Basti jest spokojnym i towarzyskim pieszczochem.

Duduś to ok 3 letni miks chihuahua. Jest bardzo towarzyski i przyjazny. Gdy ktoś podchodzi do jego klatki Duduś cieszy się całym sobą.

Juka jak na terierka przystało jest pełną energii i ciekawską 5 letnią sunią. Jest łagodna i przyjazna. Sunia będzie idealną towarzyszką dla aktywnej rodziny.

Rysiek został oddany przez właściciela. Psiak całe życie mieszkał w bloku. Jest nauczony czystości, nie niszczy i nie szczeka gdy zostaje sam. Rysiek jest łagodny w stosunku do dorosłych i dzieci. Nie lubi innych psów. Rysiu pilnie potrzebuje domu, nie może odnaleźć sie w schronisku. Ma ok 4 lat.

Posted

Dajcie jeszcze, pliz, zdjęcia i opis Aleksa i Denisa - tych nowych...
I napiszcie co z Mopikiem, nadal taki agresor? Czy może już przestał się bać i nie straszy?

Posted (edited)

Panie i Panowie! Oto RYSZARD DŁUGI WARMIŃSKO-MAZURSKI! :)

na Alegratce (gdzie mają problem z dużymi literami) i Tablicy
i dalej na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Dodatkowo Rysio znalazł się na "SOS dla Jamników"

Edited by Bejotka
Posted (edited)

NIKA
BASTI
MORIS
JUKA

na Alegratce i Tablicy
i na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted

Bejotka napisał(a):
Dajcie jeszcze, pliz, zdjęcia i opis Aleksa i Denisa - tych nowych...
I napiszcie co z Mopikiem, nadal taki agresor? Czy może już przestał się bać i nie straszy?

Aleks to ok 10 letni niezwykle towarzyski i przyjazny mieszaniec. Jest wesoły i zawsze gotowy aportować piłeczki. Aleks kocha ludzi, cały czas mógłby się przytulać. Dobrze dogaduje się z psami.

Denis został porzucony pod schroniskiem. Jest łagodny i przyjazny. Jak na młodego psiaka ( ma ok 1,5 roku) przystało jest pełen energii. Chłopak bardzo chorował, ale teraz jest w pełni zdrowy i gotowy do odejścia do nowego domku.

Dzisiaj nowe domy znalazły: Mucha i spaniel Koki :multi: