Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam smutna wiadomość....:-(

"[FONT=arial]Dzień dobry. W 2009 r. brałam z olsztyńskiego schroniska jamnika, miał na imię Long, ja nazwałam go Gibon. Rok temu wysyłałam Pani zdjęcia i krótką historię jego życia u nas. Niestety w sierpniu odszedł od nas po krótkiej aczkolwiek intensywnej chorobie :( Ujawniła się u niego wada serduszka. Weterynarz nie wróżył długiego życia. Mimo przyjmowania leków i starań ze wszystkich naszych sił nie udało się :( Jest mi bardzo przykro, że mimo, iż miał ciężkie życie, to jeszcze tak krótko cieszył się normalnym życiem u nas, nie doczekał spokojnej starości, odszedł w wieku 6-7 lat. Pochowaliśmy go nad naszym ulubionym jeziorem, które często odwiedzaliśmy. Dziękuję Państwu, że dzięki Wam mogłam mieć takiego wspaniałego przyjaciela, "synka", choć tak krótko...
Patrycja...."

[/FONT]

Gibon jest za Tęczowym Mostem z innymi czworonożnymi przyjaciółmi, pełen wdzięczności za dom, który Panstwo stworzyli. Bardzo dziękuję za to, że Gibon był kochany.

Posted (edited)

KACPER
RITA
i
LAMUS

na Alegratce i Tablicy
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted

Z odpowiedzi wnioskuję, że olsztyńskie schronisko również pobiera opłatę przy adopcji psa. Przez moment myślałam, że obowiązuje ona tylko u nas :oops:, że w innych schroniskach nie ma czegoś takiego. Nie mam zamiaru umieszczać w ogłoszeniach cennika :shake:, ale jako, że to nie był pierwszy raz, gdy ktoś oburzał się na opłatę, bo myślał, że pies będzie za darmo, na ogół o nic więcej nie pytając - we wszystkich swoich ogłoszeniach sukcesywnie dopisuję, tam gdzie tego nie ma: "W schronisku pobierana jest oplata adopcyjna"

Posted (edited)

GABI
i
DENIS

na Alegratce i Tablicy
i na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted

[FONT=Arial]Od soboty chodzę z kołkiem osikowym – och, jak uwiera![/FONT]
[FONT=Arial]Jestem sparaliżowany strachem o Mono, o jego dobro.[/FONT]
[FONT=Arial]Chciałbym to jeszcze raz omówić z kimś kompetentnym.[/FONT]
[FONT=Arial]Bo nie do końca się czuję. Jutro będę w Schronie. [/FONT]

Posted

Bejotka napisał(a):
To napisz proszę coś o nim, Aniu...

Maks to pocieszny ok 6 letni grubasek. W schronisku nazywany jest baryłką. Chłopak jest wesoły i towarzyski. Na spacerach jest grzeczny i spokojny. Maks musi sporo schudnąć. Jego tusza utrudnia mu poruszanie się.

Posted (edited)

Dostałam wiadomość od Pani, która pyta czy Talar ma ogonek. Bo zaginął im taki sam psiak, tylko nie miał ogonka (taki się urodził). Ma około 5 lat, a na imię Zeus - gdyby reagował na to imię to Pani bardzo prosi o kontakt.

MAKS

na Alegratce i Tablicy
a także na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted (edited)

BRUTUS

na Alegratce i Tablicy
a następnie na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka