Jagoda1 Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Dostałam smutna wiadomość....:-( "[FONT=arial]Dzień dobry. W 2009 r. brałam z olsztyńskiego schroniska jamnika, miał na imię Long, ja nazwałam go Gibon. Rok temu wysyłałam Pani zdjęcia i krótką historię jego życia u nas. Niestety w sierpniu odszedł od nas po krótkiej aczkolwiek intensywnej chorobie :( Ujawniła się u niego wada serduszka. Weterynarz nie wróżył długiego życia. Mimo przyjmowania leków i starań ze wszystkich naszych sił nie udało się :( Jest mi bardzo przykro, że mimo, iż miał ciężkie życie, to jeszcze tak krótko cieszył się normalnym życiem u nas, nie doczekał spokojnej starości, odszedł w wieku 6-7 lat. Pochowaliśmy go nad naszym ulubionym jeziorem, które często odwiedzaliśmy. Dziękuję Państwu, że dzięki Wam mogłam mieć takiego wspaniałego przyjaciela, "synka", choć tak krótko... Patrycja...." [/FONT] Gibon jest za Tęczowym Mostem z innymi czworonożnymi przyjaciółmi, pełen wdzięczności za dom, który Panstwo stworzyli. Bardzo dziękuję za to, że Gibon był kochany. Quote
Bejotka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 (edited) KACPER RITA i LAMUS na Alegratce i Tablicy oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Edited October 22, 2012 by Bejotka Quote
wykrywka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Z odpowiedzi wnioskuję, że olsztyńskie schronisko również pobiera opłatę przy adopcji psa. Przez moment myślałam, że obowiązuje ona tylko u nas :oops:, że w innych schroniskach nie ma czegoś takiego. Nie mam zamiaru umieszczać w ogłoszeniach cennika :shake:, ale jako, że to nie był pierwszy raz, gdy ktoś oburzał się na opłatę, bo myślał, że pies będzie za darmo, na ogół o nic więcej nie pytając - we wszystkich swoich ogłoszeniach sukcesywnie dopisuję, tam gdzie tego nie ma: "W schronisku pobierana jest oplata adopcyjna" Quote
Ania_i_Kropka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Mam kilka fotek z wczoraj. Kiepskiej jakości, ale może się przydadzą: Denis: Maks: Quote
Ania_i_Kropka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Brutusek, na lekach czuje się lepiej. Przed nim jeszcze długa droga do wyzdrowienia, ale najważniejsze, że chłopak jest wesoły i zaczyna cieszyć się życiem. Quote
Bejotka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [quote name='Ania_i_Kropka'] A tego Maksa to ja wcale nie znam... Ogłoszenia ma Maksik rudy i drugi zwany inaczej Vincentem... Czy to nowy Maks? Quote
Ania_i_Kropka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Bejotka napisał(a):A tego Maksa to ja wcale nie znam... Ogłoszenia ma Maksik rudy i drugi zwany inaczej Vincentem... Czy to nowy Maks? Tak to jest nowy Maks, oddany przez właściciela Quote
Bejotka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 (edited) GABI i DENIS na Alegratce i Tablicy i na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Edited October 22, 2012 by Bejotka Quote
RomanS Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [FONT=Arial]Od soboty chodzę z kołkiem osikowym – och, jak uwiera![/FONT] [FONT=Arial]Jestem sparaliżowany strachem o Mono, o jego dobro.[/FONT] [FONT=Arial]Chciałbym to jeszcze raz omówić z kimś kompetentnym.[/FONT] [FONT=Arial]Bo nie do końca się czuję. Jutro będę w Schronie. [/FONT] Quote
Ania_i_Kropka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Bejotka napisał(a):To napisz proszę coś o nim, Aniu... Maks to pocieszny ok 6 letni grubasek. W schronisku nazywany jest baryłką. Chłopak jest wesoły i towarzyski. Na spacerach jest grzeczny i spokojny. Maks musi sporo schudnąć. Jego tusza utrudnia mu poruszanie się. Quote
Bejotka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 (edited) Dostałam wiadomość od Pani, która pyta czy Talar ma ogonek. Bo zaginął im taki sam psiak, tylko nie miał ogonka (taki się urodził). Ma około 5 lat, a na imię Zeus - gdyby reagował na to imię to Pani bardzo prosi o kontakt. MAKS na Alegratce i Tablicy a także na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Edited October 23, 2012 by Bejotka Quote
megi007 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Bejotko zajmujesz się może również ogłoszeniami na stronie gazety olsztyńskiej? Znalazłam tam ogłoszenie Barneja, którego nie ma już w schronisku od czerwca. Wypadałoby to zdjąć. Ktoś ma na to wpływ? http://zwierzeta.wm.pl/119906,Oczy-Barneja-sa-z-dnia-na-dzien-coraz-smutniejsze.html Quote
Bejotka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Na olsztyńskiej to nie ja. Moje ogłoszenia zdejmuję od razu, jak jest informacja o adopcji... Powiedzcie, czy Talarek ma ogon ... Quote
Ania_i_Kropka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Talar ma ogonek Dzisiaj Rita wróciła do domu Nowe domki znalazły dwa szczeniaki: 5 miesięczny Dyzio i 10 tyg sunia. Quote
Jagoda1 Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 [quote name='malawaszka']dziewczyny czy Morus nadal siedzi? Tak,Morus nadal czeka na dom. Quote
Bejotka Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) BRUTUS na Alegratce i Tablicy a następnie na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Edited October 24, 2012 by Bejotka Quote
anetek100 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Kochani tu wstawiam link do osoby suzkajacejs taruszka http://www.dogomania.pl/forum/threads/234043-starowinka-do-domu Quote
Bejotka Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Pytano mnie dziś o Alvaro, będzie pewnie telefon w jego sprawie. Quote
Jagoda1 Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Z ogłoszeń: jutro pani przyjezdża po Baksa. Były telefony z pytaniami o małe psiaki, zachęciłam, by odwiedzic schronisko. Quote
Olga21 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Jak szukają małego psiaka to namawiajcie na Bogusia, cudowny jest! :) Quote
Recommended Posts