Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pluto to ok 3 letni miks jamnika. Chłopak jest bardzo energiczny i wesoły. Ten towarzyski i łagodny młodziak ma jedną wadę bardzo nie lubi innych psich panów.

Alfa, Beta i Gama trafiły do schroniska po tym jak ich pan nie mógł się dalej nimi opiekować. Sunie są przestraszone i zdezorientowane. Są łagodne i przyjazne. Starsze dziewczyny Beta i Gama mają ok 6-8 lat. Alfa ma ok 3 lat. Sunie są grzeczne i spokojne ( Alfa jest troszkę szalona, ale posłuszna)

Etna trafiła do schroniska zaniedbana, była zarobaczona i strasznie zapchlona. Sunia jest towarzyska i przyjazna choć początkowo troszkę nieufna. Dobrze dogaduje się z psami. Ma ok 3 lat

Norka to bardzo towarzyska i przyjazna ok 8 letnia sunia. Jest wesoła i energiczna. Dobrze dogaduje się z psami.

Posted (edited)

ALFA
BETA
GAMA
ETNA
NORKA
PLUTO

na Tablicy i Alegratce
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Dodatkowo:
Pluto
- na "SOS dla jamników"
Etna - na "Owczarek w potrzebie"

Edited by Bejotka
Posted

[FONT=Arial]
………………znów jakaś czarna krecha[/FONT]

[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]____________________________________________________[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]niedawno Dino…………teraz Bruno………..a w końcu Lamusia,[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]jedna z tych bezbronnych istot co szczególnie zapadają w pamięci[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]bo dotknięte przez „człowieka” potrzebują specjalnej troski.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Szkoda, że się nie udało. [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Ale może tam, wśród swoich pobratymców [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]znajdzie trochę ukojenia. Pozostaje nadzieja.[/FONT]

Posted

[FONT=comic sans ms]Stowarzyszenie wolontariuszy "Zwierzyniec św. Franciszka" zakupiło 14 ocieplanych bud (dach kryty blachą) i 77 podestów na kwotę 10.762,50 zł, dla naszych psów ze schroniska.
Wszystkim wolontariuszom którzy pomagali w zbiórkach, darczyńcom, serdecznie dziękują nasi podopieczni.[/FONT]

Posted

Dzisiaj dom znalazł Śliniak/Ralf. Na początku byłam dość ździwiona bo osoba, która go adoptowała to starsza kobieta. Jak się jednak okazało ta pani całe życie ma do czynienia z dużymi psami. Między innymi ostatnim jej psem był doberman.

Posted

Bejotka napisał(a):
Milka, Pinio, Mop - nowe psiaki po kwarantannie - może macie ich zdjęcia? Może już je ogłoszę?

Mop na dzień dzisiejszy nie jest do adopcji. Psiak panicznie boi się linki i jest bardzo agresywny

Pinio ma nowy dom

Zdjęcia Milki wstawię wieczorem.

Posted

dziewczyny schronisko przygarnia male kotki ? taki ktore trzeba jeszcze karmic ... jest maly problem , kolezanka znalazla takiego a jej corka ma mega allergie ... wiecej info na pw ew gg 1326026

Posted

Mam kilka małych niejasności, bardzo proszę o pomoc...

1. Na stronie schroniska w dziale Do adopcji jest Florek. Nie ma ogłoszeń, bo w lipcu został adoptowany i zdjęłam... Czyżby wrócił???
2. Nie znajduję nigdzie psiaków: Ebi, Alvaro i Pascal. Nie ma ich ani w Do adopcji, ani w dt ani za TM. Wszystkie trzy mają ogłoszenia. Co się z nimi dzieje?

Posted

Zastój się zrobił w adopcjach. A ludzi przychodzi całkiem sporo. Tylko wszyscy chcą szczeniaczki :( Może jutro poszczęści się jednemu z psiaków - Pani z dziećmi była dzisiaj w schronisku zainteresowana 3 psiakami wypatrzonymi na stronie schroniska. Dzisiaj z nimi spacerowali, jutro mają przyjechać i podjąć decyzję.

Posted

[quote name='megi007']Zastój się zrobił w adopcjach. A ludzi przychodzi całkiem sporo. Tylko wszyscy chcą szczeniaczki :( [/QUOTE]

A dużo maleństw jeszcze zostało? Bo może zdjąć ogłoszenia o szczeniaczkach?
Ponawiam moje pytanie (kilka postów wyżej) o Florka, Pascala i Ebiego. Czekam też Aniu na obiecane fotki i opis Milki. I na Moniki zdjęcia... Przecież kilka psów jeszcze nie ma ogłoszeń....

Posted

Szczeniaczków z ogłoszenia nie ma już od tygodnia. Potem pojawił się jeden maluch ale już został adoptowany. Dzisiaj została przywieziona suczka (chyba) wyglądająca na ONka. Myślę, że ogłoszenie można zdjąć. Prędzej czy później i ona znajdzie dom.
W sprawie psiaków niestety Ci nie pomogę - nic o nich nie wiem. Nawet nie kojarzę.

Posted

[quote name='megi007']Szczeniaczków z ogłoszenia nie ma już od tygodnia. Potem pojawił się jeden maluch ale już został adoptowany. Dzisiaj została przywieziona suczka (chyba) wyglądająca na ONka. Myślę, że ogłoszenie można zdjąć. [/QUOTE]

No to zdejmuję. Jeśli szczylki znów się pojawią w większej liczbie (a Mikołaj już całkiem niedługo) :( to znowu się ogłosi psie dzieci.

Posted

Dlaczego nic nie wiedziałam, że Omen opuścił schronisko i to już dość dawno temu? Zdejmuję ogłoszenia...
Co się dzieje, że ostatnio na tym wątku taki mały ruch? Co z Florkiem, Pascalem i Ebim?

Posted

[quote name='megi007']Bejotko - informacja o Omenie na pewno sprawdzona? Bo na stronie psiak widnieje jako 'do adopcji' a i wydaje mi się, że widziałam go w schronisku. Jutro będę na miejscu to sprawdzę. Zapytam również o Florka, Pascala i Ebiego.

Dostałam dziś info, ze opuścił schronisko już ze 3 tygodnie temu... To ja już nie wiem... :(

[quote name='megi007']Znalazłam na stronie Florka w dziale 'do adopcji': http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy#5734273175942276514

Właśnie ja też go tam znalazłam! W lipcu został adoptowany, zdjęłam jego ogłoszenia. Gdybym wiedziała, że wrócił powiesiłabym nowe!

Sprawdź, kochana, bardzo Cię proszę i Omena i Pascala i Florka i Ebiego...

Posted

Już wszystko wiem :)

Tak jak mówiłam Omen jest dalej w schronisku i nikt nic nie wie o jego potencjalnej adopcji.
Florek również jest i mieszka razem z innymi staruszkami na wybiegu.
Pascal uciekł dawno temu i słuch o nim zaginął.
A Ebi to wielka zagadka. W schronisku nie ma takiego psa ani w dokumentacji ani w rzeczywistości. Przeszukałam dzisiaj całe schronisko i nawet odrobinę podobnego psa nie znalazłam. Nikt również go nie kojarzy ani nie wie co się z nim stało. Może Ania wie coś na jego temat?

A z dobrych wiadomości to Alfa znalazła wczoraj dom.

Posted

[quote name='Bejotka']Dostałam dziś info, ze opuścił schronisko już ze 3 tygodnie temu... To ja już nie wiem... :(
Właśnie ja też go tam znalazłam! W lipcu został adoptowany, zdjęłam jego ogłoszenia. Gdybym wiedziała, że wrócił powiesiłabym nowe!
Sprawdź, kochana, bardzo Cię proszę i Omena i Pascala i Florka i Ebiego...[/QUOTE]

Nie wiem , skad wieści o Omenie, jest nadal, Pascal uciekał kilka razy , ostatnio skutecznie na spacerze, Florek szybciutko wrócił z adopcji, bo "nie chciał szczekać", Ebi to star ypies, nie żyje chyba od roku, albo i dłużej.

Posted (edited)

[quote name='Jagoda1']Nie wiem , skad wieści o Omenie, jest nadal, Pascal uciekał kilka razy , ostatnio skutecznie na spacerze, Florek szybciutko wrócił z adopcji, bo "nie chciał szczekać", Ebi to star ypies, nie żyje chyba od roku, albo i dłużej.

Dobrze by było, żeby podawać tu na forum takie informacje (albo chociaż do mnie jakiegoś sms-a lub wiadomość na priv), bo przez rok ogłaszałam nieżyjącego psa .... :( A Floruś biedny wcale nie ma ogłoszeń, choć wrócił... I Pascal...

FLOREK

na Tablicy i Alegratce
a także na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka