Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Primo pozdrawia z dt:). Chłopak przytył, wygląda pieknie. Czeka na odpowiedzialny dom.

Dt pisze:
"Primo jest naprawdę świetny. Zaczeliśmy szkolić go klikerowo i uwielbia to :-). Niesamowity temperament. Dobrze dogaduje się z psami, kotami, bardzo miły względem ludzi. Uwielbia zabawy sznurkiem i
frisbee, jest wręcz zafiksowany na ich punkcie. Jest w trakcie szkolenia klikerowego. Ładnie chodzi na smyczy..."

Posted

Dostałam maila od Pani w sprawie złotej Mani (z ogłaszamy24.pl). Aż z Krakowa!!
Podałam numery telefonów z prośbą by pytać o szczegóły. Pewnie zadzwoni :)

Posted

PAKO

Serce boli, kiedy patrzę na tego biedaka... Pako został oddany przez właścicieli, sporą przeszkodę stanowił jego lęk separacyjny... Psiak pozostawiony sam w domu z tęsknoty i żalu niszczył otoczenie...
Poza tym Pako jest domowym, nauczonym czystości psem, ogromnie potrzebującym bliskiego kontaktu z człowiekiem... To bardzo łagodny psiak, obecnie trochę zagubiony i przygnębiony nową sytuacją, oczy pełne smutku wypatrują ratunku w przechodniach i w każdym , kto poświęci mu chociaż małą chwilę uwagi. Czy ktoś uratuje tego smutaska??

Posted

RUDY:

Kolejna psia bida...ofiara ludzkiej hmmm pozostawię do wyboru - bezsilności / bezmyślności?

Ten 5 letni sympatyczny rudziak trafił do schroniskowego boksu , wyrok wydali jego właściciele...
Psiak nie lubi jeździć samochodem, wykazuje wówczas agresję. Był to jeden z głównych powodów oddania psiaka, z którym właściciele nie potrafili sobie poradzić.
Szkoda , że nie widzieli przerażenia i dezorientacji Rudego, kiedy został zamknięty w boksie....Z nadzieją nadal wypatruje powrotu swojego pana ....

Rudy jest posłusznym, domowym psiakiem, podobnie jak Pako, nauczonym czystości . Zapewne w normalnych warunkach tryska energią i uwielbia spacery, jednak obecnie widać to jedynie w nielicznych momentach, kiedy na chwilę zapomina o wszystkim co go spotkało i napawa się wolnością...

Posted (edited)

PAKO
i
RUDY

na Tablicy i Alegratce
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted

Flapi, Dyzio i Astek mają już nowe domki, prawda? Tak przeglądając ogłoszenia natknęłam się jeszcze na nich, ale ich już chyba nie ma w schronisku. Proszę, poprawcie mnie jeśli się mylę.

Posted

A ja się pochwalę: byłam dziś z Morisem na fajowym spacerku:multi:Pierwsze wrażenie (ze strzyżenia) mnie nie myliło-to super facet!!!! Monika może potwierdzić bo 2gą połowę spaceru spędziłyśmy razem :lol: jeszcze tylko przyjadę ze swoją sznaucerką w tym tygodniu i jeśli wszystko pójdzie dobrze,to do domu wrócimy razem :loveu: Zasmucił mnie tylko widok Morusa za kratami,bo myślałam że taki fajny a'la terier momentalnie znajdzie dom :(

Posted

Olbrzymka napisał(a):
A ja się pochwalę: byłam dziś z Morisem na fajowym spacerku:multi:Pierwsze wrażenie (ze strzyżenia) mnie nie myliło-to super facet!!!! Monika może potwierdzić bo 2gą połowę spaceru spędziłyśmy razem :lol: jeszcze tylko przyjadę ze swoją sznaucerką w tym tygodniu i jeśli wszystko pójdzie dobrze,to do domu wrócimy razem :loveu: Zasmucił mnie tylko widok Morusa za kratami,bo myślałam że taki fajny a'la terier momentalnie znajdzie dom :(

Widziałam zmagania z Morisem, Lamusią.:)
Może i Moruskowi poszczęsci sie.

Posted

ech :( po dzisiejszej wizycie w schronisku zwątpiłam w sens hodowli...powołuję na świat swoje piękne rasowce a tyle bidulek czeka na dom...i tylu ludzi wkłada całą energię i serce by naprawiać krzywdy...