Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PIXI

Malutka, 1.5 roczna jamniczka, po prostu jak króliczek w reklamie baterii energizer :D Chodząca energia , żywiołowa, radosna, pogodna, wszystkie te przymiotniki nadają się do opisu jej uosobienia :)) Garnie się do człowieka , tuli się i jak może ukazuje zadowolenie :) Pieszczoch o mega naładowanych bateriach :D

Posted

To nie jest dobry pomysł. Ten psiak jest tak mega zestresowany, że to byłby dla niego wyrok . Strzyżenie weszłoby w grę, dopiero jak trochę oswoi się z nową sytuacją, obecnie przeraża go wszystko dookoła... Na zdjęciach wtulał się w nogi wolontariuszce, a co dopiero na takiej wystawie, gdzie jest gwar i same nowe zapachy...

Posted

Bejotko, SKUBI znalazł domek. Przyjechała po niego Pani z Dobrego Miasta, która ma doświadczenie w tej rasie i zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia. Dostał obrożę i smycz w barwach narodowych i dumnie wymaszerował ze schroniska :D

Posted (edited)

Confess napisał(a):
Bejotko, SKUBI znalazł domek. Przyjechała po niego Pani z Dobrego Miasta, która ma doświadczenie w tej rasie i zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia. Dostał obrożę i smycz w barwach narodowych i dumnie wymaszerował ze schroniska :D

To piękna wiadomość! :)
A ta maleńka, pięciomiesięczna ślicznota jak ma na imię?
Napiszecie mi o psiakach: Dżeki, Jogi, Lary Tobi? Choć kilka najważniejszych rzeczy...
I znowu zapytam o Szoguna - czy ma już ds, bo nie wiem, czy nadal go ogłaszać, oraz o Dorę - tę brązową, chudziutką - czy już można ją ogłaszać.

Edited by Bejotka
Posted

Bejotka napisał(a):
Napiszecie mi o psiakach: Dżeki, Jogi, Lary Tobi? Choć kilka najważniejszych rzeczy...
I znowu zapytam o Szoguna - czy ma już ds, bo nie wiem, czy nadal go ogłaszać, oraz o Dorę - tę brązową, chudziutką - czy już można ją ogłaszać.

Tak Szogun ma domek tak jak wcześniej pisałam. ;)

Posted

Bejotka napisał(a):

Dżeki został oddany przez właściciela, ponieważ na spacerach bronił swojej Pani i atakował podchodzących do niej ludzi. Dżeki jest wesołym i energicznym psem. Ma ok 3 lat całe życie mieszkał w bloku. Jest nauczony czystości, nie niszczy gdy zostaje sam. Dżeki dobrze dogaduje się z psami.

Jogi ma ok roku jest towarzyski i przyjazny. Jogi jak każdy młodziak jest wesoły i skory do zabawy. Psiak trafił do schroniska bardzo chory. Obecnie odzyskał zdrowie i powoli na nowo zaczyna cieszyć się życiem.

Lary ma ok 4 lat. Jest wesoły i energiczny. Jak każdy beagiel na spacerach podąża za swoim nosem. Lary powinien trafić do ludzi, którzy mają doświadczenie z psami. Chłopczyk lubi sprawdzić na co może sobie pozwolić z nowym człowiekiem. Dobrze dogaduje się z psami.

Tobi ma ok 8 lat. Jest domowym psem. Jest towarzyski i przyjazny. Chłopak jest spokojny.

Posted

Foks jest w DT teraz nazywa się Edi (już reaguje na imię) mieszka z suczką (Berneński Pies Pasterski) . Jest bardzo grzeczny, typowy domowy psiak, zachowuje czystość, umie sam zostawać w domu, bardzo ładnie chodzi na smyczy to wspaniały psiak. Niestety Edi ma spore problemy z łapkami (na sobotę umówiony jest z lekarzem) trzeba go nosić po schodach. Edi uwielbia dzieci, będzie idealny dla rodziny która szuka kanapowego psiaka ponieważ po 15 minutach spaceru jest już zmęczony (przez łapki). Był u psiego fryzjera gdzie został porządnie wykąpany niestety Edi ma chorobę lokomocyjną. tel do jego tymczasowej opiekunki: 665324746 - Dorota

Posted

[quote name='malawaszka']wygląda jak mikro borderek :) śliczna!

kurcze biedny Kacperek :( czy jego obowiązuje kwarantanna?

Kacper jest już po kwarantannie. Chłopak potrzebuje Dt. W Schronisku jest kłębkiem nerwów. dzisiaj cały dzień krążył po swoim boksie.

Czy ona ma już imię? Jeśli nie to może Śnieżka? :smile: Jaka jest?

Może być Śnieżka. Sunia jest bardzo towarzyska i przyjazna. Jak każdy maluch jest ciekawska i radosna.

Posted

[quote name='Confess']To nie jest dobry pomysł. Ten psiak jest tak mega zestresowany, że to byłby dla niego wyrok . Strzyżenie weszłoby w grę, dopiero jak trochę oswoi się z nową sytuacją, obecnie przeraża go wszystko dookoła... Na zdjęciach wtulał się w nogi wolontariuszce, a co dopiero na takiej wystawie, gdzie jest gwar i same nowe zapachy...

a strzyżenie bez wyjazdu na wystawę? samo strzyżenie ulzyłoby mu bardzo bo w te upały taki zakudlony to cierpi bardzo :(

Przy okazji dzielę się radością z tymi co jeszcze nie wiedzą - Boja wreszcie w swoim domku :laola: Z olbrzymkiem staruszkiem zapoznanie przebiegło gładko, jeść dostała osobno i ładnie wsunęła obiadek - ależ się cieszę!!!!! :loveu::multi:

Posted

Bardzo mi przykro że psiaki nie pojechały na wystawę....od godz.10 była super pogoda(w cieniu).Ludzie przychodzili całymi rodzinami oglądać psy,uważam że to nie wykorzystana szansa na dom dla schroniskowcow i na datki do puszek.

Posted

[quote name='malawaszka']a strzyżenie bez wyjazdu na wystawę? samo strzyżenie ulzyłoby mu bardzo bo w te upały taki zakudlony to cierpi bardzo :(

Przy okazji dzielę się radością z tymi co jeszcze nie wiedzą - Boja wreszcie w swoim domku :laola: Z olbrzymkiem staruszkiem zapoznanie przebiegło gładko, jeść dostała osobno i ładnie wsunęła obiadek - ależ się cieszę!!!!! :loveu::multi:
Ja równiez cieszę się ogromnie, dostałam bardzo optymistyczny sms z domu suni. Na pewno będzie szczęsliwa:):lol::lol:!