Marta-m Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 :D :P :P :D :D :D :D :D :D :D :D :D ] D-Z--I---E---K---U---J---E---M---Y Quote
zaba14 Posted June 15, 2004 Author Posted June 15, 2004 Justa na całe szczęście moi rodzice lubią psy ;) ale mama rok temu na temat dobermanów miała złą opinię, kiedy zaczynałam rozmowę, że takiego psa będziemy posiadać to zawsze mówiła nie bo to psy agresywne, duże, i ludzie się ich boją... agresje wybiłam mamie z głowy ;) bardzo szybko... a ze duży no to co? ja chce psa do rowerku, na długie spacery a łąki mamy ogromne! wiec tutaj tez ją przekonałam ... ale cały czas mówiła mi o tym, że ludzie boją się takich psów itd. ;) no cóż stwierdziłam że nie obchodzą mnie obcy ludzie to będzie mój pies...;-) No i po roku czasu mama powiedziała że będziemy mieć takiego psa, ale jej koleżanka do nas już nie przyjdzie bo boi się psów a takich to już w ogóle :lol: no i stwierdziła "No to trudno" :lol: Ale jeszcze dużo czasu na tą chwilę ;) i oby jak najdłużej trwała! Quote
Marta-m Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 hehe to pies i do roweru i do ...sanek :D Mój dobós gdy miał z pół roku juz ciągnoł bez problemu ok. 70kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (czyli mnie i moją siostre :wink: ) Noi faktycznie ludzi boją się takich psów( omijaja cię szerokim łukiem, dziwnie sie patrzą) ale jednoczesnie podziwiają je.... Jeszcze to fajnie wyglądało że "taka mała dziewczynka" idzie z TAKIM psem..... Quote
Justa Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Tak, często się widzi takie maluszki biegające i tarmoszące wielkiego dobermana, który siedzi i nic sobie z tego nie robi. Nio i słyszy sie tez komentarze:" Pies morderca i dziecko, jak tak wogóle można? Przeciez on zaraz zrobi krzywde temu maluchowi! rodzice wyobraźni nie mają!" I ja chciałabym, żeby moje dzieci od małego miały kontakt z tak wspaniałymi istotami jak psy! I zaraziły sie miłością do nich odemnie ;) Nio proszę jakie snuje już plany... ;) JusT@ & GAL Quote
Marta-m Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 hehe no atk....ja tez tak lubie poplanowac..... Wiem napewno że bede miała 2 psy (wiec moje dizeci napewno sie zarażą :wink: )ostatnio mysle tez o hodowli ale chyba nie bede w stanie..... Quote
malawaszka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 I ja chciałabym, żeby moje dzieci od małego miały kontakt z tak wspaniałymi istotami jak psy! I zaraziły sie miłością do nich odemnie ;) Nio proszę jakie snuje już plany... ;) No ja też mam takie plany, z tym, że są one już coraz bliższe realizacji - kwestia tak sobie myślę 3-4 lat. No i ja jestem na 100% pewna, że moje dzieci wychowają się z psami i że będą je baaardzo kochać Quote
Agusia i Busiu Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Ile może kosztować sznaucer olbrzym z rodowodem? Nie wiecie może czy ktoś nie ma do oddania suni na prawach hodowlanych? A i może wiecie kto teraz ma takie szczeniaczki albo już podchowane ok 6 miesięcy na sprzedaż? Same pytania :D ale jesli możecie mi pomóc to piszcie. Quote
malawaszka Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Wiem kto ma 7 miesięcznego pieska na sprzedaż, ale nie wiem czy samiec Cię interesuje a olbrzym z rodowodem kosztuje około 2000 Quote
Agusia i Busiu Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Własnie zapomniałam napisać że to musi być sunia, koniecznie i powoli zaczynamy się za nią rozglądać , ale jeszcze powoli ciiii, mam nadzieję że wszystko pójdzie jak po maśle i może niedługo następny piesio będzie mógł być z nami :D Quote
malawaszka Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 ale fajnie masz - też bym chciała :roll: ale dopiero jak się wyprowadzę z bloku to będę mogła mieć dużego psa i muszę go mieć od szczeniaka, żeby Luna się stopniowo mogła przyzwyczaić do jego rozmiarów :-? a piesek, o którym mówię jest boski - będzie debiutował na wystawie w Zabrzu i w Rybniku w szczeniakach :P Quote
Agusia i Busiu Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Mi się bardziej podobają psy ale nasz Bruno (choć wykastrowany ) chyba nie byłby zadowolony z konkurencji :wink: więc myślimy o suńci, tylko ostatnio znajoma co hoduje miniatury powiedziała mi że teraz często olbrzymy mają skopany charakter są nadpobudliwe i agresywne.A my chcieliśmy stróża ale spokojnego i zrównowazonego - zawsze właśnie tak wyobrazałam sobie olbrzymy. Quote
malawaszka Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Szczerze mówiąc to nie widziałam jeszcze nadpobudliwego olbrzyma i nie wyobrażam sobie tego, za to mam nadpobudliwą miniaturę w domu - o tym nie mówiła? :wink: :lol: Quote
Agusia i Busiu Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Ha ha ona też ma nadpobudliwą miniaturkę więc się nie przejmuj, a dokładnie miniaturę która myśli że jest olbrzymem i chce pożreć wszystko co się rusza :D a olbrzymy nie są zbyt popularne ( nie tak jak mini) więc może dlatego cięzko jest spotkać agresywnego , mi tam się zawsze one wydawały spokojne i mam nadzieję że takie są bo niepotrzebnych rozszczekanych agresorów ( jak np ONy ) nie lubię. Pomysł na olbrzyma powolui kiełkuje , dziś jadę do Toruni to tam poszukam w okalnej gazecie z ogłoszeniami.Nabieram chęci na psisko :roll: Quote
malawaszka Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 iii ja choruję na olbrzyma już od dawna :roll: i nawet dzisiaj w nocy mi się śniło, że kupiłam dwa olbrzymy - piękne dwa samce starszego i młodszego i kurna mi zwiały :( to chyba nniezbyt optymistyczna wróżba :cry: :-? Quote
madzior_ka Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 hey! czytałam, że wczesniej pisaliście o rasach, któe chcielibyście mieć więc i jak powiem co mnie się marzy:) na pewno chciałabym kiedyś mieć dwa sznaucerki miiaturowe (samce:) , któe mogłabym wystawiac i cieszyć się ich sukcesami, a oprócz tego baaardzo podobają mi się owczarki francuskie (briardy) płowe i taki piesek też byłby mile widziany w moim domku... Quote
Marta-m Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 A ja kiedys napewno sobie kupie drugiego sznaucera czarnego dla Ediego do towarzystwa (ja bede sie uczyc i nie bedzie mnie długo w domu) i KIEDYŚ bede chciała tez miec labradora lub goldena bo te rasy tez bardzo lubie :D Quote
Miga Posted September 18, 2004 Posted September 18, 2004 Mnie też sie marzy olbrzym i doberman, tylko te rasy, akurat są kopiowane i trwają dyskusję czy ciąć czy nie. Poza tym w obrębie moich marzeń są: polskie rasy, collie (wszystkie odmiany), retrievery, rottki, rhodesiany, boksery, dogi niemieckie, hovawarty, prawie wszystkie owczarki, setery, wyżły, springer spaniele, airedale, rasy północne.... dużo tego, a ja na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie zdecydować, którą bym rase wybarała. Poza tym nie czas jeszcze by dokonać wyboru, bo jest to niemożliwie ze względu na małe mieszkanie i jednego już czworonoga :) Quote
madzior_ka Posted September 18, 2004 Posted September 18, 2004 a mnei z ras polskich szczególnie podobają się PON-y, wiecie że z ich sierści "zdobytej" z codziennego czesania można robić sweterki na drutach? fajnie nie? no ale podbaja mi sie te psiaki z charakterku i w ogóle sa fajne a z chartów whippetu:) takie malutkie przecinki:) moja mkumpela ma doga:) super psiak jest błękitny i słodziuchny:) Quote
Marta-m Posted September 19, 2004 Posted September 19, 2004 nio włąśnie,może porobiła byś mu foty??? :wink: dogi sa takie ppiękne...................... :roll: :D Quote
Justa Posted September 19, 2004 Posted September 19, 2004 A mnie się marzy ostatnio sznaucer średni czarny... Mam nadzieje że kiedyś ja i Galiśka go doczekamy :D 8) Quote
madzior_ka Posted September 19, 2004 Posted September 19, 2004 no czarny srednak tez cool!!! mnie sie podobaja nietypowe umaszczenia jak np. pieprzak olbrzym czy czarny sredniak bo sa mniej spotykane....a zdjec dogs niestety nie mam:( moze jeszce kiedys uwiecznie Johnego:) (nazwa si ę Johny Walker:) [czyt. dżony łoker:)] Quote
Recommended Posts