Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justa na całe szczęście moi rodzice lubią psy ;) ale mama rok temu na temat dobermanów miała złą opinię, kiedy zaczynałam rozmowę, że takiego psa będziemy posiadać to zawsze mówiła nie bo to psy agresywne, duże, i ludzie się ich boją... agresje wybiłam mamie z głowy ;) bardzo szybko... a ze duży no to co? ja chce psa do rowerku, na długie spacery a łąki mamy ogromne! wiec tutaj tez ją przekonałam ... ale cały czas mówiła mi o tym, że ludzie boją się takich psów itd. ;) no cóż stwierdziłam że nie obchodzą mnie obcy ludzie to będzie mój pies...;-) No i po roku czasu mama powiedziała że będziemy mieć takiego psa, ale jej koleżanka do nas już nie przyjdzie bo boi się psów a takich to już w ogóle :lol: no i stwierdziła "No to trudno" :lol:

Ale jeszcze dużo czasu na tą chwilę ;) i oby jak najdłużej trwała!

Posted

hehe to pies i do roweru i do ...sanek :D Mój dobós gdy miał z pół roku juz ciągnoł bez problemu ok. 70kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (czyli mnie i moją siostre :wink: ) Noi faktycznie ludzi boją się takich psów( omijaja cię szerokim łukiem, dziwnie sie patrzą) ale jednoczesnie podziwiają je.... Jeszcze to fajnie wyglądało że "taka mała dziewczynka" idzie z TAKIM psem.....

Posted

Tak, często się widzi takie maluszki biegające i tarmoszące wielkiego dobermana, który siedzi i nic sobie z tego nie robi. Nio i słyszy sie tez komentarze:" Pies morderca i dziecko, jak tak wogóle można? Przeciez on zaraz zrobi krzywde temu maluchowi! rodzice wyobraźni nie mają!"

I ja chciałabym, żeby moje dzieci od małego miały kontakt z tak wspaniałymi istotami jak psy! I zaraziły sie miłością do nich odemnie ;) Nio proszę jakie snuje już plany... ;)

JusT@ & GAL

Posted

hehe no atk....ja tez tak lubie poplanowac.....

Wiem napewno że bede miała 2 psy (wiec moje dizeci napewno sie zarażą :wink: )ostatnio mysle tez o hodowli ale chyba nie bede w stanie.....

Posted
I ja chciałabym, żeby moje dzieci od małego miały kontakt z tak wspaniałymi istotami jak psy! I zaraziły sie miłością do nich odemnie ;) Nio proszę jakie snuje już plany... ;)

No ja też mam takie plany, z tym, że są one już coraz bliższe realizacji - kwestia tak sobie myślę 3-4 lat. No i ja jestem na 100% pewna, że moje dzieci wychowają się z psami i że będą je baaardzo kochać

• 3 months later...
Posted

Ile może kosztować sznaucer olbrzym z rodowodem? Nie wiecie może czy ktoś nie ma do oddania suni na prawach hodowlanych? A i może wiecie kto teraz ma takie szczeniaczki albo już podchowane ok 6 miesięcy na sprzedaż?

Same pytania :D ale jesli możecie mi pomóc to piszcie.

Posted

Własnie zapomniałam napisać że to musi być sunia, koniecznie i powoli zaczynamy się za nią rozglądać , ale jeszcze powoli ciiii, mam nadzieję że wszystko pójdzie jak po maśle i może niedługo następny piesio będzie mógł być z nami :D

Posted

ale fajnie masz - też bym chciała :roll: ale dopiero jak się wyprowadzę z bloku to będę mogła mieć dużego psa i muszę go mieć od szczeniaka, żeby Luna się stopniowo mogła przyzwyczaić do jego rozmiarów :-?

a piesek, o którym mówię jest boski - będzie debiutował na wystawie w Zabrzu i w Rybniku w szczeniakach :P

Posted

Mi się bardziej podobają psy ale nasz Bruno (choć wykastrowany ) chyba nie byłby zadowolony z konkurencji :wink: więc myślimy o suńci, tylko ostatnio znajoma co hoduje miniatury powiedziała mi że teraz często olbrzymy mają skopany charakter są nadpobudliwe i agresywne.A my chcieliśmy stróża ale spokojnego i zrównowazonego - zawsze właśnie tak wyobrazałam sobie olbrzymy.

Posted

Ha ha ona też ma nadpobudliwą miniaturkę więc się nie przejmuj, a dokładnie miniaturę która myśli że jest olbrzymem i chce pożreć wszystko co się rusza :D a olbrzymy nie są zbyt popularne ( nie tak jak mini) więc może dlatego cięzko jest spotkać agresywnego , mi tam się zawsze one wydawały spokojne i mam nadzieję że takie są bo niepotrzebnych rozszczekanych agresorów ( jak np ONy ) nie lubię.

Pomysł na olbrzyma powolui kiełkuje , dziś jadę do Toruni to tam poszukam w okalnej gazecie z ogłoszeniami.Nabieram chęci na psisko :roll:

Posted

iii ja choruję na olbrzyma już od dawna :roll: i nawet dzisiaj w nocy mi się śniło, że kupiłam dwa olbrzymy - piękne dwa samce starszego i młodszego i kurna mi zwiały :( to chyba nniezbyt optymistyczna wróżba :cry: :-?

Posted

hey! czytałam, że wczesniej pisaliście o rasach, któe chcielibyście mieć więc i jak powiem co mnie się marzy:) na pewno chciałabym kiedyś mieć dwa sznaucerki miiaturowe (samce:) , któe mogłabym wystawiac i cieszyć się ich sukcesami, a oprócz tego baaardzo podobają mi się owczarki francuskie (briardy) płowe i taki piesek też byłby mile widziany w moim domku...

Posted

A ja kiedys napewno sobie kupie drugiego sznaucera czarnego dla Ediego do towarzystwa (ja bede sie uczyc i nie bedzie mnie długo w domu) i KIEDYŚ bede chciała tez miec labradora lub goldena bo te rasy tez bardzo lubie :D

Posted

Mnie też sie marzy olbrzym i doberman, tylko te rasy, akurat są kopiowane i trwają dyskusję czy ciąć czy nie.

Poza tym w obrębie moich marzeń są: polskie rasy, collie (wszystkie odmiany), retrievery, rottki, rhodesiany, boksery, dogi niemieckie, hovawarty, prawie wszystkie owczarki, setery, wyżły, springer spaniele, airedale, rasy północne.... dużo tego, a ja na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie zdecydować, którą bym rase wybarała. Poza tym nie czas jeszcze by dokonać wyboru, bo jest to niemożliwie ze względu na małe mieszkanie i jednego już czworonoga :)

Posted

a mnei z ras polskich szczególnie podobają się PON-y, wiecie że z ich sierści "zdobytej" z codziennego czesania można robić sweterki na drutach? fajnie nie? no ale podbaja mi sie te psiaki z charakterku i w ogóle sa fajne a z chartów whippetu:) takie malutkie przecinki:) moja mkumpela ma doga:) super psiak jest błękitny i słodziuchny:)

Posted

no czarny srednak tez cool!!! mnie sie podobaja nietypowe umaszczenia jak np. pieprzak olbrzym czy czarny sredniak bo sa mniej spotykane....a zdjec dogs niestety nie mam:( moze jeszce kiedys uwiecznie Johnego:) (nazwa si ę Johny Walker:) [czyt. dżony łoker:)]