Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Każdy z moich tymczasowiczów (a była ich raptem trójka) mniej więcej po jednym dniu zmiękczał mi serce i miał być na stałe. Sytuację ratował Bazyl, który absolutnie był przeciwko i wiadomo było, że drugi pies w domu nie przejdzie...

Posted

Ale się towarzystwo rozczuliło :shake: Głowy do góry :mad:
Mam nadzieję, że ja nie trafię doła jak przyjedzie Bronxa i rozniesie pół mieszkania. TZ chyba się wnerwi :roll::evil_lol:

Sytuację ratował Bazyl, który absolutnie był przeciwko i wiadomo było, że drugi pies w domu nie przejdzie...

Taaak? To poczekaj troszkę z tymczasem i zobacz jak się zacznie zachowywać ;) Ja byłam święcie przekonana, że przy moim psie drugi odpada. No i się zdziwiłam...

Posted

No wiesz, pierwsza tymczasowiczka była u nas miesiąc. Im dłużej była, tym bardziej Bazyl się wściekał. On jest chyba za stary i za bardzo do nas przywiązany. W jego wizji szczęśliwej rodziny nie ma miejsca na innego psa przy boku państwa :evil_lol:.

Posted

Mój ma prawie 6 lat i odmłodniał przy szczeniakach :evil_lol:

W jego wizji szczęśliwej rodziny nie ma miejsca na innego psa przy boku państwa :evil_lol:.

A żeby być do końca zUym, trza tą wizję zburzyć :angryy: :diabloti:

Posted

Neigh napisał(a):
A ja mam jamnika. Jasna żesz cholera, ja nie mogę go mieć. Ja w ogóle nic nie mogę mieć. Mam 2 nadprogramowe koty, na które poszła oszałamiająca kasa......mam wsciekłego Tz który stwierdził, ze nie będzie finansował........i mam lekuchno dość.

Sorki taki mały dołek wieczorny.......

:glaszcze: przepraszam ze mnie nie było :oops: mam nadzieje ze dzisiaj juz lepiej :cool3:

Posted

andzia69 napisał(a):
a ja nie mogę byc tymczasem:placz: nie nadaję się, ani ja, ani moje dziecko, ani moja mama (co raczej ciut dziwne):placz::placz::placz: dzisiaj zawoziłam moje 3 maniunie tymczasy na inne tymczasy i rozpacz była przeokrutna:-( starzeję się...

nadajesz sie Kochana! maluchy były słodkie i puchate....każdy by sie zakochał...Na szczęście masz trzy swoje, wiec pewnie Ci przeszło :loveu:

szczęściara...nad morzem siedzi :loveu:

Posted

maciaszek napisał(a):
Każdy z moich tymczasowiczów (a była ich raptem trójka) mniej więcej po jednym dniu zmiękczał mi serce i miał być na stałe. Sytuację ratował Bazyl, który absolutnie był przeciwko i wiadomo było, że drugi pies w domu nie przejdzie...

:evil_lol: dobrze, ze jest Bazyli....chociaż przydałoby mu sie towarzystwo...moze by sie wiecej ruszał :diabloti:

Posted

an1a napisał(a):
Ale się towarzystwo rozczuliło :shake: Głowy do góry :mad:
Mam nadzieję, że ja nie trafię doła jak przyjedzie Bronxa i rozniesie pół mieszkania. TZ chyba się wnerwi :roll::evil_lol:

czy ona ma juz wątek na dogo? :loveu:

an1a napisał(a):
Taaak? To poczekaj troszkę z tymczasem i zobacz jak się zacznie zachowywać ;) Ja byłam święcie przekonana, że przy moim psie drugi odpada. No i się zdziwiłam...

o to, to....moje nastawienie było identyczne :evil_lol: i jakie wielkie zdziwienie - mój pies lubi psie towarzystwo :multi: (chodzi oczywiscie o suczki:evil_lol:)

Posted

rufusowa napisał(a):
czy ona ma juz wątek na dogo? :loveu:

Nie ma i sądząc po ostatnim wpisie Natalii - pewnie nie zdąży mieć :eviltong: Poważnie zastanawiam się nad sensem taszczenia transportera z Zamościa.

rufusowa napisał(a):

o to, to....moje nastawienie było identyczne :evil_lol: i jakie wielkie zdziwienie - mój pies lubi psie towarzystwo :multi: (chodzi oczywiscie o suczki:evil_lol:)

Tylko Twój polubił dorosłą sukę, u mojego by chyba nie przeszło (na razie :evil_lol:)

Posted

an1a napisał(a):
Nie ma i sądząc po ostatnim wpisie Natalii - pewnie nie zdąży mieć :eviltong: Poważnie zastanawiam się nad sensem taszczenia transportera z Zamościa.

a no własnie widziałam :) pewnie, ze bez klatki sie obejdzie..Twoj Nero lubi szczeniaki wiec dlaczego ją miałby inaczej potraktowac? :loveu:

an1a napisał(a):
Tylko Twój polubił dorosłą sukę, u mojego by chyba nie przeszło (na razie :evil_lol:)

czy polubił...lubi sie z nią bawić - bardzo...ale widzialam go w lepszych relacjach z sukami ;) poza tym nie od razu było tak "dobrze" ale z dnia na dzień coraz lepiej :)

boje sie ze teraz po kastracji jeśli będzie nadal dominujący to przeniesie sie to rowniez na suczki...no ale nie będę pisac czarnych scenariuszy - generalnie jestem dobrej mysli :p

• 2 weeks later...
Posted

Herka po cieczkowych wakacjach wróciła do domku :multi:

widać, ze dobrze sie u nas czuje i cały dzien ma kogos do towarzystwa czego jej chyba brakowało na wakacjach ;)

fotki z niedzieli czyli spanie :p
jakość kiepska, bo to z telefonu...nie chciałam ich płoszyc :cool3:

spanie synchroniczne

Posted

tak są bardzo szczęśliwe kiedy są razem :loveu:

one się cieszą, ze takie duże stado mają i to widać... pewnie gdybym nie wzięła Herki na tymczas dalej bym żyła w nieświadomości..nie wiedziałabym, ze mój pies potrzebuje też psiego towarzystwa na codzień :p

Posted

Spanie synchroniczne jest cool. Moje stado moze startować w jedzeniu synchronicznym........albo raczej "kto się prędzej udławi"......takie zawody można organizować.

Posted

ja karmie oddzielnie, bo Hera nie znosi konkurencji przy misce a Rufus po kastracji nie lepszy :roll: zazdraszczam tym co nie musza pilnować przy zeby jedno drugiemu nie weszło w droge przy jedzeniu ....

Posted

andzia69 napisał(a):
a u mnie nie ma spania synchronicznego - każdy śpi jak najdalej od drugiego - takie są nietowarzyskie:mad:

u mnie nie ma miejsca i muszą spac w miare blisko :evil_lol:
a wtedy to Rufus juz spał na stercie kocykow i kołderek rzuconych ot tak na chwile a potem wgramoliła sie tam Herka :loveu: Rufik by sie obok niej nie położył...

chociaż moze kiedys :loveu:

Posted

kika22 napisał(a):
Spiochy sobie razem spią:loveu:
Bynajmniej nikt Ci nie zabiera kołdry:eviltong:

czasem jak w nocy Hera zrzuci swoją kołderke, to chce wejsc pod moją :roll: musze ją przykryc znowu i dalej idzie spac :loveu: