Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może trochę głupie pytanie zadaję,ale pewnie macie ten sam problem z owłosieniem u swojego psa. Włosy na łapach są ładne po wyczesaniu ,ale potem ,to lepiej nie mówić.

Co zrobić aby poprawić puszystość i gęstość włosa na psich nogach ,może są jakieś środki, pianki ,albo sama już nie wiem?

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tam za żadnymi piankami nie jestem... ani odżywkami do włosa...

Mnie tam niespecjalnie podobaja sie takie napuszone włosy, takie wystawowe, bo pisnka słodko wygląda jak ma takie potargańce ;) Ja codziennie czeszę łapy tak porządnie i nie narzekam, tak, trochę sie filcują i nie są non stop takie napusone, ale chyba nie ma na to sposobu...

Just@ & GAL

Posted

Hey! Żeby puszystość sie utrztymała chyba nie ma spodsobu, ale ja denisowi raz na jakis czs (mniej wiecej raz na tydzien) myje nogi szamponem (mam przeciw kleszczom z amiWet) a potem wcieram balsam do rozczesywnaia z tej samej firmy. A tak pozatym to go codziennie czesze... Wtedy jest piękny, ałapki są gładkie :)) :D

Posted

Ja tam z Figi łapkami nie cie kombinuję.

Poprostu wystarczy że je dobrze rozczeszę a są puszyste :D

Poza tym niewiem czy jak bym jej częściej te łapy wodą myła to by mi zrudziała :wink: broda to już jest trochę jaśniejsza od reszty od słońca, wody itp. :D ale to trzeba zobaczyć z bliska, z większej odległości nic nie widać :wink:

Dzisiaj na spacerze spotkałyśmy średniaka czarnego :D

boski....... taki rozczochrany :lol:

i coś mało kłaczków miał na łapkach i brodzie :D

Posted

Tak ,sznaucerki średnie czarne są jakoś mało owłosione

Ja tak długo szukałam ładnego ,czarnego średniaczka i niestety bez rezultatu .

Pieprzaczki średnie są piękne w budowie i jakości włosa , a czrne już niestety nie za bardzo . Mam nadzieję ,że nie uraziłam żadnego z posiadaczy średniaków czarnych. :flasings:

Posted
Pasavera ! udało się wstawić podpis (fajny)

Przyślę Ci zdjęcia do działu przyjaciele OK?

No pewnie!!!

Ja tylko czekam na zdjęcia sznaucerków

i z wielką chęcią je wstawie ! ! !

Posted

Wydaje mi się że sierść musi być jakoś specjalnie obcięta żeby stała tak jak na tych zdjęciach. Sama osobiście widziałam dwa sznaucerki z takimi łapami (jedneg na wystawie a drugiego na moim osiedlu) głupia mogłam się zapytać jak oni to robią :wallbash:

no ale jak spotkam jeszcze takiego sznaucia to napewno się zapytam, nie popełnie drugi raz tego błędu :wink:

Posted

Ja nawet jak rozczeszę GALI włosy tak na maxa to nigdy tak nie stoją... ale fakt, że takie jakies nienaturalne są... :roll: Mnie tam sie podobaja takie rozczochrane!!!

Just@ & GAL

Posted

Ale piekne te łapki. Właśnie w style sznaucera amerykańskeigo.....tylko jak oni to robią,własnie? Jak ktos sie dowie niech tu to szybko napisze :wink:

A tak wogole: to czy ja powinnam juz Chesteromi łapki myć szamponem czy na wcześnie?????

Posted
A tak wogole: to czy ja powinnam juz Chesteromi łapki myć szamponem czy na wcześnie?????

Moim zdaniem specjalnym szamponek dla szczeniąt jak najbardziej! Ale bez powodu to nie ma sensu, jak są brudne, zabłocone czy w jakiś inny sposób nadają sie do umycia to kąp, nie ma wyjścia ;)

JusT@ & GAL

Posted

Mój ABI ma bardzo puszyste nogi (nio teraz to nie :wink: ). TO zalezy od typu sznaucera - amerykanin, albo niemiec. Amerykany mają puszystsze nogi od niemców :)

Posted

Lunce się bardzo szybko po czesaniu włoski czochrają i są takie jak przed czesaniem :roll: ale przynajmniej nie ma kołtunów (no nie Matt?)

Takie fajowo puszyste miała po ostatnim kąpaniu jak jej rozczesałam na mokro i podsuszyłam suszarką 8)

Posted

Witam a oto recepta na puszyste lapy..Wlos na lapach musi byc przyciety.Krotki lepiej stoi.Wcieramy pianke do wlosow i zostawiamy na okolo 15 min.Potem rozczesujemy .Wlos musi byc czesany do gory drobniutka szczotka.Potem to wszystko traktujemy lakierem do wlosow.Sa w sprzedarzy tez z przeznaczeniem dla psow.Ot i cala filozofia.Mam nadzieje,ze bedziecie stosowac to tylko na wystawach.

Posted

Jeszcze jedno.Mam sznaucery w typie europejskim.Efekt fryzjerski na nichjest mniej efektowny niz przy Amerykanach.Tam kynologia stawia nacisk na zarost:)).

Posted
Wcieramy pianke do wlosow i zostawiamy na okolo 15 min.Potem rozczesujemy .Wlos musi byc czesany do gory drobniutka szczotka.Potem to wszystko traktujemy lakierem do wlosow.Sa w sprzedarzy tez z przeznaczeniem dla psow.Ot i cala filozofia.Mam nadzieje,ze bedziecie stosowac to tylko na wystawach.

No ja też mam taką nadzieję, że nikt nie będzie tego wypróbowywał dla siebie w domu. Fuuuuujjjjj!!!!!! :evil: Ja nie znoszę zapachu lakierów do włosów a co dopiero musi czuć pies :-?