Olivka Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Może trochę głupie pytanie zadaję,ale pewnie macie ten sam problem z owłosieniem u swojego psa. Włosy na łapach są ładne po wyczesaniu ,ale potem ,to lepiej nie mówić. Co zrobić aby poprawić puszystość i gęstość włosa na psich nogach ,może są jakieś środki, pianki ,albo sama już nie wiem? Quote
Justa Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Ja tam za żadnymi piankami nie jestem... ani odżywkami do włosa... Mnie tam niespecjalnie podobaja sie takie napuszone włosy, takie wystawowe, bo pisnka słodko wygląda jak ma takie potargańce ;) Ja codziennie czeszę łapy tak porządnie i nie narzekam, tak, trochę sie filcują i nie są non stop takie napusone, ale chyba nie ma na to sposobu... Just@ & GAL Quote
Marta-m Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 No u mnie JAK narazie nie ma problemów. tez w miare czesto rozczecuje. Chesterek na takie fajną kreconą sierść na łapkach :wink: Quote
madzior_ka Posted June 10, 2004 Posted June 10, 2004 Hey! Żeby puszystość sie utrztymała chyba nie ma spodsobu, ale ja denisowi raz na jakis czs (mniej wiecej raz na tydzien) myje nogi szamponem (mam przeciw kleszczom z amiWet) a potem wcieram balsam do rozczesywnaia z tej samej firmy. A tak pozatym to go codziennie czesze... Wtedy jest piękny, ałapki są gładkie :)) :D Quote
Pasavera Posted June 10, 2004 Posted June 10, 2004 Ja tam z Figi łapkami nie cie kombinuję. Poprostu wystarczy że je dobrze rozczeszę a są puszyste :D Poza tym niewiem czy jak bym jej częściej te łapy wodą myła to by mi zrudziała :wink: broda to już jest trochę jaśniejsza od reszty od słońca, wody itp. :D ale to trzeba zobaczyć z bliska, z większej odległości nic nie widać :wink: Dzisiaj na spacerze spotkałyśmy średniaka czarnego :D boski....... taki rozczochrany :lol: i coś mało kłaczków miał na łapkach i brodzie :D Quote
Olivka Posted June 10, 2004 Author Posted June 10, 2004 Tak ,sznaucerki średnie czarne są jakoś mało owłosione Ja tak długo szukałam ładnego ,czarnego średniaczka i niestety bez rezultatu . Pieprzaczki średnie są piękne w budowie i jakości włosa , a czrne już niestety nie za bardzo . Mam nadzieję ,że nie uraziłam żadnego z posiadaczy średniaków czarnych. :flasings: Quote
Olivka Posted June 10, 2004 Author Posted June 10, 2004 Pasavera ! Czy Twoja Figa ma swoją stronę internetową ? Bo kiedyś oglądałam tam taką śliczną Figusię. Quote
Pasavera Posted June 11, 2004 Posted June 11, 2004 Pasavera ! Czy Twoja Figa ma swoją stronę internetową ?Bo kiedyś oglądałam tam taką śliczną Figusię. ma ma :D a ten Twój podpis pod postem to wstaw go tak: adres obrazka który chciałaś :wink: http://sznaucer-figa.nd.e-wro.pl/sznucer_idzie.gif Ciesze się że dogomaniacy korzystają z mojej www :D Quote
Olivka Posted June 11, 2004 Author Posted June 11, 2004 Pasavera ! udało się wstawić podpis (fajny) Przyślę Ci zdjęcia do działu przyjaciele OK? Quote
Pasavera Posted June 11, 2004 Posted June 11, 2004 Pasavera ! udało się wstawić podpis (fajny)Przyślę Ci zdjęcia do działu przyjaciele OK? No pewnie!!! Ja tylko czekam na zdjęcia sznaucerków i z wielką chęcią je wstawie ! ! ! Quote
Pasavera Posted June 11, 2004 Posted June 11, 2004 Zobaczcie te łapy :o Ale rozczesane :lol: 1 2 3 Quote
Olivka Posted June 11, 2004 Author Posted June 11, 2004 Ależ nienaturalne . NOrmalne sznaucerze nogi tak nie wyglądają. Ale wydrukuję je sobie i pokaże fryzjerce Oliwki . Quote
Pasavera Posted June 11, 2004 Posted June 11, 2004 Wydaje mi się że sierść musi być jakoś specjalnie obcięta żeby stała tak jak na tych zdjęciach. Sama osobiście widziałam dwa sznaucerki z takimi łapami (jedneg na wystawie a drugiego na moim osiedlu) głupia mogłam się zapytać jak oni to robią :wallbash: no ale jak spotkam jeszcze takiego sznaucia to napewno się zapytam, nie popełnie drugi raz tego błędu :wink: Quote
Justa Posted June 12, 2004 Posted June 12, 2004 Ja nawet jak rozczeszę GALI włosy tak na maxa to nigdy tak nie stoją... ale fakt, że takie jakies nienaturalne są... :roll: Mnie tam sie podobaja takie rozczochrane!!! Just@ & GAL Quote
Marta-m Posted June 12, 2004 Posted June 12, 2004 Ale piekne te łapki. Właśnie w style sznaucera amerykańskeigo.....tylko jak oni to robią,własnie? Jak ktos sie dowie niech tu to szybko napisze :wink: A tak wogole: to czy ja powinnam juz Chesteromi łapki myć szamponem czy na wcześnie????? Quote
Justa Posted June 12, 2004 Posted June 12, 2004 A tak wogole: to czy ja powinnam juz Chesteromi łapki myć szamponem czy na wcześnie????? Moim zdaniem specjalnym szamponek dla szczeniąt jak najbardziej! Ale bez powodu to nie ma sensu, jak są brudne, zabłocone czy w jakiś inny sposób nadają sie do umycia to kąp, nie ma wyjścia ;) JusT@ & GAL Quote
Matt Posted June 12, 2004 Posted June 12, 2004 Mój ABI ma bardzo puszyste nogi (nio teraz to nie :wink: ). TO zalezy od typu sznaucera - amerykanin, albo niemiec. Amerykany mają puszystsze nogi od niemców :) Quote
Kora- Posted June 13, 2004 Posted June 13, 2004 Mi się bardzo podobaja puszyste nogi i sznaucerrów mojej korze jak jej rozczesze łapki to ma tak lekko puszzyste Quote
malawaszka Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 Lunce się bardzo szybko po czesaniu włoski czochrają i są takie jak przed czesaniem :roll: ale przynajmniej nie ma kołtunów (no nie Matt?) Takie fajowo puszyste miała po ostatnim kąpaniu jak jej rozczesałam na mokro i podsuszyłam suszarką 8) Quote
maxxel Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 Witam a oto recepta na puszyste lapy..Wlos na lapach musi byc przyciety.Krotki lepiej stoi.Wcieramy pianke do wlosow i zostawiamy na okolo 15 min.Potem rozczesujemy .Wlos musi byc czesany do gory drobniutka szczotka.Potem to wszystko traktujemy lakierem do wlosow.Sa w sprzedarzy tez z przeznaczeniem dla psow.Ot i cala filozofia.Mam nadzieje,ze bedziecie stosowac to tylko na wystawach. Quote
maxxel Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 Jeszcze jedno.Mam sznaucery w typie europejskim.Efekt fryzjerski na nichjest mniej efektowny niz przy Amerykanach.Tam kynologia stawia nacisk na zarost:)). Quote
malawaszka Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 Wcieramy pianke do wlosow i zostawiamy na okolo 15 min.Potem rozczesujemy .Wlos musi byc czesany do gory drobniutka szczotka.Potem to wszystko traktujemy lakierem do wlosow.Sa w sprzedarzy tez z przeznaczeniem dla psow.Ot i cala filozofia.Mam nadzieje,ze bedziecie stosowac to tylko na wystawach. No ja też mam taką nadzieję, że nikt nie będzie tego wypróbowywał dla siebie w domu. Fuuuuujjjjj!!!!!! :evil: Ja nie znoszę zapachu lakierów do włosów a co dopiero musi czuć pies :-? Quote
Recommended Posts