Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam wszystkich. to ja jestem szczęśliwą, przyszłą właścicielką Lucky'ego.:multi: chętnie odpowiem na pytania dotyczące przyszłego domku kolaka. ponawiam także przekazane HalinaM zaproszenie w celu obejrzenia przyszłego domku.

Posted

dziękuję karolinko, że się zarejestrowałaś tutaj :) mam nadzieję, że bedziesz nam przysyłać fotki z nowego domku :)

Ula pisze ze Lucku strajkuje o odmawia wejścia do budy :/ i łazi taka zmokła kura ... Ula pusci go luzem po podwórku, bo Lucky w domu też nie chce siedzieć ... pewnie biedaczek zestresowany z powodu nowego miejsca pobytu... Mam nadzieje, że u Ciebie juz się zadomowi - może wtedy bedzie chciał wchodzić do domu?

Posted

A oto dzisiejsze zdjęcia Luckyego, nie wygląda olśniewająco bo u nas pada a on arystokrata i do budy nie wejdzie:evil_lol:
Na początek nieśmiały uśmiech do przyszłej właścicielki.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Ale karolaj żeby wszystko było jasne zdjęcia muszą być:mad::lol:

Teraz karolaj to juz nie ma wyjscia .... dolaczyla do nas i tu na dogo wiec na pewno sie postara bysmy znaly dalsze losy Luckiego.

Posted

oczywiście ze zdjęcia będą. o ile ich wklejanie nie okaże sie ponad moje umiejętności ;) też mam nadzieję że szybko się przyzwyczai. chociaż Majka też lubi sobie pobiegać w deszczu. a później jej się na przytulanki zbiera:lol:

Posted

Lucky dzisiaj w nocy będzie biegał luzem po dworze, zrobiłam mu posłanie pod dachem, pokazałam, jak będzie chciał to je wykorzysta, chyba, że lubi taplać się w błocie:cool3:

Posted

karolaj gdybyś miała jakieś pytania na temat zachowania Luckyego to pytaj jak tylko będę znała odpowiedź to odpowiem:lol:
Jak długo masz swoje suczydło? Masz jakieś doświadczenie w prowadzeniu tej rasy? Od razu zanaczam ja nie mam żadnego :oops:

Posted

nie moge go sobie wyobrazić w ogródku, w domu...
Cały czas staje mi przed oczami tak jak go widziałam za pierwszym razem. Padał deszcz - a on leżał pod krzaczkiem zwinięty w kłębek, duży szary kłębek... Zatrzymałysmy się a on podniósł głowę, wstał, chwile nas obserwował po czym odszedł powoli w krzaki.

Posted

Majka ma 11 miesięcy. hmmm... doświadczenie... odkąd Majka jest u mnie zaczytuje się w postach na kolakowym forum itp. by wiedzieć jak najwięcej o collie. ale przyznaję ze to pierwszy pies tej rasy w moim domku.
na szczęście to cudowne, łagodne psy.

Posted

Karolaj ja korzystam z fotosika tam dodaje zdjęcie potem kopiuje link "pełen obraz na forum", wchodzę na dogomanię odszukuję interesujący mnie wątek klikam w odpowiedź tam u góry jest taki jakby globusik niebieskawy klikam na niego pojawia się komunikat "proszę wpisać..." i okienko z zaznaczonym http tam wklejam to co wcześniej skopiowałam z fotosika, klikam Ok pojawia mi się link do zdjęcia w odpowiedzi zaznaczony na niebiesko, potem tylko zatwierdź odpowiedź i zdjęcie w całej okazałości pojawia się na forum:lol: Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłam, wolałabym po prostu pokazać.
A co do psiaka noc bez awantur bo pies był na wolności, grzecznie spał pod drzwiami na kocyku rano dostał jeść bo trzeba go trochę podkarmić bo straszna chudzinka z niego.
Piękna masz psicę karolaj, jestem pewna że Lucky i ona wspaniale się będą dogadywać:multi:

Posted

Dzieki ULKA12 ja tez jestem tu nowa i tez nie umiem u was wklejac zdjec dopiero sie ucze ale tak jak i Ty kozystam z fotosika .... noze sprawdze czy poradze sobie z wklejaniem zdjec i tez pochwale sie swoja sunka , jesli moge ;).
A to moja roczna przymilucha Lunka. Jest rodowodowa sunia z Francji.

Posted

ULKA12 napisał(a):

A co do psiaka noc bez awantur bo pies był na wolności, grzecznie spał pod drzwiami na kocyku rano dostał jeść bo trzeba go trochę podkarmić bo straszna chudzinka z niego.
Piękna masz psicę karolaj, jestem pewna że Lucky i ona wspaniale się będą dogadywać:multi:

Lucky w tym przypadku nie lubi zamkniecia skoro na wolnosci spal spokojnie, a collie zazwyczaj zgodne sa w stadzie i na pewno dogadaja sie z Majka.

Posted

Karolaj,
kolaki na pewno sie dogaja, nie martw sie. Ja mam dwie suczki, z czego jedna ze schroniska w Mielcu (obydwie sterylizowane), nie ma zadnych konfliktow.

Halinko, Lunka ma tez takie zaglebienie 'w pasie' jak moja Kostaryka.
Bylam z nia ostatnio do szczepienia, to wet od pierwszego spojrzenia kazal ja odchudzac, ze jej kregoslup niby siada, dopiero potem podotykal, ze ma takie geste portki, ktore robia takie wrazenie, a kregoslup ladnie czuc pod palcami :evil_lol:

Posted

Halinko ależ ona piekna!!!
też sądze ze sie natychmiast dogadają. poza tym Majka jest jeszcze młoda. Lucky bedzie jej starszym bratem :-)
co do nocowania - Majka spi w domu tzn. w na parterze w czyms co moge nazwac pomieszczeniem uzytkowym (ot taki duuzy sprzątek), nie wiem czemu tam, porzuciła na jego rzecz zarówno pokój jak i kuchnie czy przedpokój. uparła sie i koniec. moze dlatego ze tam może rozrabiać do woli a latem tam jest przyjemny chłod. tylko wiecorem przychodzi "na pokoje" posiedzi z nami, a pozniej wraca do siebie.