jotpeg Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 przelew (tylko 50 zl, na razie, niestety) dla Bazia poszedl. Quote
jotpeg Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 przeczytalam wlasnie na Czarnych Kwiatkach o jakiejs :angryy: wstretnej babie, ktora chciala niby adoptowac Bazia, a tak naprawde nie wiadomo co, ale chyba nic dobrego - dobrze, ze mialas sie na bacznosci, Salibinko! :p Quote
salibinka Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 jotpeg, dziękuję serdecznie w imieniu Bazia :Dog_run: A co do czarnego kwiatka - dziwny to był kwiatek ;) i dobrze, że go już nie ma. Kobix też trzymała rękę na pulsie przy tej sprawie :) Quote
Isadora7 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 salibinka napisał(a):jotpeg, dziękuję serdecznie w imieniu Bazia :Dog_run: A co do czarnego kwiatka - dziwny to był kwiatek ;) i dobrze, że go już nie ma. Kobix też trzymała rękę na pulsie przy tej sprawie :) Czytałam też o tym. Nóż w kieszeni się otwiera a ręce i cycki opadają. Quote
kobix Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 przepraszam,że rzadziej się udzielam-ale też mam tymczasowicza i troszkę czasu mu trzeba poświęcić..:oops: z tymi ogłoszeniami w Kundlu Burym i Gazecie Wyborczej byłoby świetnie to to znane:razz: i lubiane na Kraków,poza tym duży zasięg....a więc dużo oczu by wypatrzyć Bazia...;) salibinka co miałaś na myśli pisząc o niepoznanym potencjale Bazyla?czym on się JESZCZE wykazał?:evil_lol: proszę podeślijcie link do tego 'czarnego kwiatka" bo sama nie znajdę co do domu to salibinka byle komu Bazia nie wyda ,bądźcie tego pewni,ja zresztą też.Bazyl musi mieć pozostałą część życia wolną od bezdomnośći ,schronów i podłych ludzi. Quote
kobix Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 co myślicie o zrobieniu banerka dla Bazia? wtedy każdy z nas by wkleił do podpisu i reklamował wątek na innych :razz: ja technicznie nie potrafią zrobić,czy jest tu ktoś zdolny twórczo i chetny na akcję reklamową BAZIA?:loveu: Izadora ,słyszałam że masz ku temu talent...:mdrmed:?? Quote
Isadora7 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 [quote name='kobix']co myślicie o zrobieniu banerka dla Bazia? wtedy każdy z nas by wkleił do podpisu i reklamował wątek na innych :razz: ja technicznie nie potrafią zrobić,czy jest tu ktoś zdolny twórczo i chetny na akcję reklamową BAZIA?:loveu: Izadora ,słyszałam że masz ku temu talent...:mdrmed:?? Coś pokombinuję:p Quote
salibinka Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Bazio będzie/był dzisiaj w Kundlu Burym. kobix, mam wrażenie, że stateczna, statyczna postawa Bazia to w pewnym stopniu jednak niepewność i brak poczucia bezpieczeństwa. Właściwie nadal jest stateczny i statyczny, ale na spacery np. już cieszy się szczeniacko i podskakuje jak piłka :). A potem pruje na smyczy jak motorówka. Okolicznych szczekaczy omijał cichutko, a teraz, jak idziemy, obwarkuje podwórkowych prowokatorów. Nie spuszczam go ze smyczy, ale Bazyl rwie się do biegania. Widzę, że chociaż bardzo chce, nie potrafi mi do końca zaufać. Ucieka na widok smyczy i obroży - trudno go przekonać i długo to trwa, zanim podejdzie. Stresuje się podczas zakładania. Ale jak tylko skończę, zaczyna się szalenie cieszyć. Na widok zakraplacza, wyciągniętej ręki, szczotki itp. - rozważa, czy podejść. Za to, jak już jest przy mnie, mógłby tak być i być - rozgłaskany lub rozczesany na części pierwsze ;) Na mojego Edena warczy nadal :(. Apetyt ma ogromny. Dzisiaj dostał drugą dawkę odrobaczania. Quote
kobix Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 ach:razz:Kundel Bury -mam nadzieję... że pruje jak motorówka,przekonałam sie już zaraz po wyjściu ze schronu ale ogólnie jest kulturalny:eviltong:-jechał autobusami,nieszczepiony,bez kagańca,tyle apetycznych łydek pod nosem i nic:evil_lol:ciekawa jestem kiedy zacznie sie słuchać,by mógł biegać luzem-macie tam takie piekne tereny... Bazyl dominator,żal tylko Edena-poczciwa duża psina chce się zaprzyjaźnić,pewnie już długo tak macha kusym ogonkiem,a tu nic... Quote
salibinka Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 "Bazyl dominator,żal tylko Edena-poczciwa duża psina chce się zaprzyjaźnić,pewnie już długo tak macha kusym ogonkiem,a tu nic...[/quote]" :evil_lol: - oj, kobix, tak ładnie określiłaś Edena i Bazia:evil_lol:. Myślę jednak, że ani Eden "poczciwą psiną" w tym przypadku nie jest ani Bazyl dominantem. Na przyjaźń między nimi nie liczę póki co :roll::oops: Quote
salibinka Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Z puszczaniem bez smyczy musimy z Baziem jeszcze poczekać. Obserwuję go w warunkach domowych - czasem przychodzi na wołanie, czasem, jak pisałam, rozważa i nie bardzo chce przyjść. Ma swoje zdanie w pewnych kwestiach ;). Z pruciem na smyczy to jest tak, że ciągnie tylko na początku - radosny i rozbudzony - potem sie uspokaja ;) Dzisiaj jest postęp - Bazylek nie uciekł na widok kropel do oczu. ;) Quote
jotpeg Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Ciągne na smyczy na poczatku spaceru - z radości, ekscytuje się spacerkiem. Ma swoje zdanie - wygląda na to, ze to inteligentna bestia! Co do Edena - to jego dom! A przyjaźnic sie nie muszą, i byc może, przyjaźni nigdy nie bedzie - ale ważne, zeby byla chłlodna tolerancja. To bardzo dużo! To trudne przeżycie nie tylko dla Bazia - tyle zmian (a psy bezpiecznie czują się w rutynie!), boi się, co z nim bedzie, ale dla Edena tez - jak to, nie bede juz jedynakiem, ukochanym panci? Tez go trzeba zrozumiec. Salibinka ma cwiczenia z dyplomacji! ja na razie znikam z dgm (wyjezdzam, wracam ok.6 lipca) może wtedy Bazio będzie już w nowym dobrym domu... Isadoro7 - banerki świetne, dziękujemy! ten z lewej sobie podepnę! :multi: Quote
kobix Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 Isadoro...ekstra hasło reklamowe,wielkie dzięki:loveu:też wrzucę do podpisu Quote
elik Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 [quote name='elik']Dzięki Kobix :lol: Sabinko, podaj sposób w jaki chętni mogą wspomóc finansowo Bazylka. To moja sympatia, bardzo podobny do mojej poschroniskowej Belusi. Wieczorem wkleję jej zdjęcie. Obiecałam 2 dni temu, ale dopiero teraz wklejam - chroniczny brak czasu To Bellisima/Wirka 2 lata wstecz jeszcze w schronisku i w takiej sie zakofałam :) A tu rok temu z rezydentem Bingusiem Data zła, nie ustawiona w aparacie :oops: Quote
salibinka Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Dobrze, że już nie musi pamiętać schroniskowych krat. Zdjęcia urocze :) Quote
elik Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Odczytałam PW od Ciebie. Nie wiem czemu, odnosiłam wrażenie, że Bazylek "wylądował" w Krakowie, a z PW wynika, że w Poznaniu :lol: Przelew wysłany, powinien dotrzeć w poniedziałek. Quote
salibinka Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Obawy rozwiane - Bazyl wspaniale spaceruje bez smyczy! Bardzo się pilnuje, przychodzi na wołanie. Nie rozważa, reaguje na głos ładnie. Próbowaliśmy na Błoniach ze względu na dużą otwartą przestrzeń i było bardzo dobrze :) Quote
kobix Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 ech salibinka Bazio miał ogromne szczęście że trafił na Was...jaki on teraz szczęśliwy :loveu:mały dylemat-po takim dt jak znaleźć jeszcze lepszy ds?:eviltong: jak z odezewem na ogłoszenia w gazecie?:roll: Quote
salibinka Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='kobix']ech salibinka Bazio miał ogromne szczęście że trafił na Was...jaki on teraz szczęśliwy :loveu:mały dylemat-po takim dt jak znaleźć jeszcze lepszy ds?:eviltong: jak z odezewem na ogłoszenia w gazecie?:roll: Emi :), o ogromnym szczęściu będziemy mówić, kiedy Bazio znajdzie swój własny stały dom, gdzie nie będzie z nim konkurować zazdrosny samiec:roll:, gdzie będzie gospodarzem całą gębą (czy raczej pyśkiem ;)) i wszystko będzie na zawsze, na całe Baziowe życie... Czekamy na odzew z ogłoszeń, ale na razie cisza. Quote
Recommended Posts