Tigraa Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Malusieńka, mix sznaucerka miniaturka suczka, ok. 6-8 miesięcy. przybłąkała się dziś. Ma cieczkę, prawdopodobnie pierwszą, ktoś wyrzucił. Jest prześliczna, waży ok.3 kilo. Bardzo łagodna. Beżowo-brązowa. Wielkości kota. Była bardzo głodna, jest zabiedzona, ma słabą, zaniedbaną sierść. Kosteczki można policzyć palcami. Biegała po jezdni i wyglądała tak, jakby kogoś szukała. Na szyi ma wytartą obrożę i kółko... wyglądające jak kółko od łańcucha... Quote
Tigraa Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 zwierzus napisał(a):Ło matko!!!! Ale śliczna szczota :loveu: kcesz? ;) z dostawą na miejsce... Quote
zwierzus Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Ja bardzo chętnie, tylko obawiam się o bezpieczeństwo suczydła :cool3:. Mój kotecek mógłby swoim gabarytem nieco przefasonować panieneczkę :evil_lol:. 10 kg żywej wagi coś znaczy :evil_lol: Quote
Tigraa Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 E tam, Ale ona potrzebuje fryzjera :cool3: Może jakiś dt? :cool3: ;) :lol: Malusia jeszcze dziś będzie miała Allegro..... Quote
Therion Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Ania pod tym nr telefonu 662 247 589 pani z Warszawy szuka yorka, ona jest bardzo podobna moze warto sprobowac, kontakt znalazlem na watku przygarne psa. Quote
zwierzus Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Ania, nie mogę :placz:. Wróciłam do roboty więc nie ma mnie w domu przez cały dzień. Jedyne co mogę to rozesłać wici i wesprzeć duchowo :cool3: Quote
gallegro Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 zwierzus napisał(a):Ania, nie mogę :placz:. Wróciłam do roboty więc nie ma mnie w domu przez cały dzień. (...) Zwierzuś, ależ to żaden problem... W zestawie dam Ci jeszcze Biśka. Oba psiaki nie będą się nudzić, a i kot z pewnością rozprostuje kości :lol:... jeśli zdąży :diabloti:, że o Tobie nie wspomnę, kiedy wrócisz z pracy i zobaczysz mieszkanie ;) Quote
Tigraa Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Therion, dzięki za namiary, zadzwoniłam i już wysłałam pani zdjęcia. Quote
zulugula Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Witam, czy wiadomo już coś na temet domku dla pieska? Quote
malagos Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Aniu, to naprawdę sliczny nabytek :multi: Tylko martwi mnie ta cieczka, czy to nie końcówka? :shake: Quote
gallegro Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='malagos']Aniu, to naprawdę sliczny nabytek :multi: Tylko martwi mnie ta cieczka, czy to nie końcówka? :shake: Odpowiem za Anię... Wygląda to na początek cieczki, przynajmniej tak twierdzi Ania, a ja nie znam się na tyle, żeby podważać Jej opinię ;) Pewność będziemy mieć za kilka dni, kiedy powinna zacząć się interesować moimi chłopakami. Póki co, kiedy ją napastują, pokazuje delikatnie ząbki. Wczoraj miało miejsce zabawne zdarzenie. Sunia wybiegła z domu korzystając z niedomkniętych drzwi, po czym zobaczyła trójkę wielgachnych pobratymców. Uciekała przez ogród, potem w stronę stawu, kończąc skokiem na oparcie wersalki, stojącej na werandzie. Trzeba było widzieć spryt i tempo, w jakim czmychała przed pozostałymi czworonogami. Swoją drogą, gonitwa nie miała charakteru "kulinarnego" ;-) Perełka (takie robocze imię otrzymała) ma już Allegro, które cieszy się sporym powodzeniem. Mam przeczucie, że już wkrótce znajdzie domek... http://www.allegro.pl/item380560406_nie_zupelnie_york_nie_zupelnie_sznaucer_mini_.html I jeszcze jedno... po dokładnych oględzinach wydaje się, że sunia jest bardziej w typie yorka. Po południu postaram się nagrać krótki filmik z naszą bohaterką w roli głównej... Quote
gallegro Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 zulugula napisał(a):Witam, czy wiadomo już coś na temet domku dla pieska? Jeszcze nie. Pytasz z ciekawości, czy z jakiegoś konkretnego powodu? Po 16-tej wrócę do domu i wtedy okaże się, jak Perełka zdała egzamin... Z oczywistych względów musieliśmy ją zamknąć w letniej kuchni. Maleńka nie skarżyła się z tego powodu... Sunia jest boska... Jest milutka, spokojna i w ogóle... W nocy spała raz na fotelu, raz w pościeli. Nie wierciła się zbytnio. Nad ranem poprosiła delikatnie o wyprowadzenie jej za potrzebą. Pies IDEAŁ !!!!! Brać póki jeszcze jest na magazynie :lol: Quote
malagos Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 He, he, jeszcze moze mała promocja i jakiś gratis? :evil_lol: Zulugula w dziale szukam psa szuka właśnie yorka dla kogoś. Quote
gallegro Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Wróciłem... Perełka cichutko siedziała w kuchence. Z całą pewnością usłyszała mnie, kiedy byłem pod drzwiami (celowo zachowywałem się głośno), a mimo to, nie słychać było jakiejkolwiek panicznej chęci opuszczenia "więzienia". W środku było g......o po "kotku" ;) i sioo. Poza tymi mało istotnymi incydentami, wszystko było w idealny porządku, a raczej nieporządku, który w ciągu kilku minut zrobił tam zamknięty Bisiek. Różnica między psiakami, zauważalna gołym okiem... Obiecany film powstanie jutro, ponieważ wujek zapomniał zabrać aparatu, a telefonem wyjdzie kiepsko. W zamian może pstryknę kilka nowych zdjęć. Teraz o tym, jak to Kama napędziła nam (mnie i Perełce) strachu... Nieświadomy, wypuściłem wszystkie psiaki (5 pełnowymiarowych) i jedną Perełkę, którą trzymałem na smyczy... i całe szczęście... Kiedy Kama zobaczyła maleństwo, puściła się w jej kierunku z niezbyt dobrymi zamiarami. Ledwo zdążyłem wziąć sunię na ręce, a i tak, wstrętna Kama podskakiwała, żeby ją capnąć... Musimy na nią uważać... Quote
zulugula Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Wczoraj 22:38Ania-tygrysiczkaTherion, dzięki za namiary, zadzwoniłam i już wysłałam pani zdjęcia. Stąd moje pytanie? :-) Quote
zwierzus Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Gallegro, ty masz dobrą rękę do aukcji :evil_lol: Quote
Tigraa Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Perełka ma Allegro, dużo wyświetleń i 1 obserwatora. Jeśli to ktoś z Was, to :mad:. Z przeprowadzonego wywiadu wynika na 90%, że malutka była na łańcuchu przy budzie... od czasu do czasu puszczana samopas po wsi. Państwo lubią sobie popić. Szukamy dobrego, kochającego domu dla prawie yorka. Quote
gallegro Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Ania-tygrysiczka napisał(a):Perełka ma Allegro, dużo wyświetleń i 1 obserwatora. Jeśli to ktoś z Was, to :mad:. (..) Już 3 osoby obserwują aukcję. Jeśli to któreś z Was, to :mad::mad::mad: :evil_lol: Musi się udać... Perełka zjadła kolację i poszła spać... Quote
Recommended Posts