Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bazyliah napisał(a):
Rozumiem, że kobitka nie dzwoniła :roll:

Niestety cisza.. może zadzwoni wieczorem, chyba zacznę spać z telefonem :eviltong:

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zulugula super, że się udało :D

An1u, dla Alutki też zrobiłam alegratkę: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1442...zuka_domu.html

dziękuję :loveu:

Gumtree będzie codziennie odświeżane.

Mojemu psu znowu dzisiaj z samego rana zebrało się na amory i zabawę :) Nie wiem w jakim stanie będę miała pościel, jak ona zaczyna szarpać lekko, Nero to zauważy, bierze kołdrę do mordy i rzuca nią na wszystkie strony :shake: Ale wybaczam mu, chłopak bardzo się wyluzował, może poprawią się kontakty z innymi psami ;)

Posted

an1a napisał(a):

Mojemu psu znowu dzisiaj z samego rana zebrało się na amory i zabawę :) Nie wiem w jakim stanie będę miała pościel, jak ona zaczyna szarpać lekko, Nero to zauważy, bierze kołdrę do mordy i rzuca nią na wszystkie strony :shake: Ale wybaczam mu, chłopak bardzo się wyluzował, może poprawią się kontakty z innymi psami ;)

To zabawnie masz w domu. Aż się uśmiałam, jak przeczytałam o tej kołdrze. :turn-l:Nieźle to musi wyglądać. Fajnie, że twój psiak tak się wyluzował. Szkoda tylko kołdry, ale z drugiej strony, szczęście psa wymaga czasem poświęceń. ;)

Posted

mamy poważny kryzys... Mała Maggie wylądowała w schronisku... :placz: podobno jej pani idzie do więzienia :crazyeye: nie wiedziałam, że o nią chodzi, choć schronisko dało znać Formicy, że mają psiaka z umową adopcyjną naszej fundacji... pojechałyśmy z Jumbolotem i jeszcze jedną dziewczyną od dogów odwiedzić w schronisku Walterka, byłam z Inką, było fajnie... no i okazało się, że to Maggie... zabrałam ją do domku, ale ponieważ spędziłą noc w schronisku (w biurze), a Inka złapała kleszcza, poprosiłam dziewczyny, żeby mnie wysadziły przy lecznicy. Ja miałam szczeniora na rękach, Inka wysiadła i wtedy za bramą sąsiadującą z lecznicą zaczęły miotać się dwa pitbulle, na bramie jest ostrzeżenie o nich... ale w dole metalowej bramy jest dziura... odebrałam smycz od Iwonki, ale zanim zdążyłam zareagować, Inka wsadziła swój nos w tę dziurę... po sekundzie był skowyt i Inka cała we krwi... jeden z tych psów dziabnął ją w nos... w środek nosa... początkowo jakoś przyjęłam to spokojnie... tak reaguję w sytuacjach stesowych... Inka dostałą zastrzyk na krzepnięcie, ale mimo to krwawiłą dalej... krople kapały jedna po drugiej... lecznica przypominać zaczęła rzeźnię... potem dostała drugi zastrzyk... na chwilę krwawienie ustępowało, ale zaraz potem Inka prychałą i zaczynało się od nowa...
od 17.30 do 19.30 spędziłyśmy w lecznicy, w końcu cały skrwawiony pies podreptał ze mną do domu... miałam nadzieję, że krwawienie ustąpi, kiedy Inka się położy...
w domu zalał krwią pokój i rogówkę, ale wreszcie sie położyła i próbowała odpocząć... Formica z mężem przybyli przed 21.00, założyli Ince tampon... krew zaczęła iść także kanałem ocznym... i pyskiem... wreszcie krwawienie ustało... leży teraz wykończona... śpi... a Maggie... na nowo układa sobie relacje ze stadem... i z własną siostrą...
Mam w domu dwa swoje psy, 2 kocury... dwa szczeniaki z Zamościa... i dwa Wasze maluchy siedmiotygodniowe... MAM SYTUACJĘ KRYZYSOWĄ!!!

Posted

Nie, ale proszę o te ogłoszenia dla maluchów... dziś napiszę tekst, trzeba zrobić im fotki... ech... modlę się, żeby się stadko nie rozszczekiwało, kiedy mnie nie ma... sąsiedzi na razie nie mają pojęcia, ile tego u mnie biega, ale... :evil_lol:

Posted

Zulugulko, na tych ślicznych foteczkach to moje kluski są! Śliczne! Dziękuję! kiedy były robione? dopiero teraz jestem w stanie logicznie myśleć, przepraszam
Grubba Rybbo, Tobie dziękuję za ogłoszenia! Razem damy rady!

Formica wpadnie jutro zaszczepić całe stadko... maluchy pierwszy raz, hienki z Zamościa - drugie szczepienie!