ewab Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Pilne! Potrzebny na kilka dni dom dla boksia (od jutra do wtorku, środy). Pies jest łagodny. Toleruje kota. Opcja 2 - jutro transport psa do Lublina, gdzie czeka już na niego miejsce.
ewelinka_m Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Wczoraj zawiozłyśmy brązowego malucha : :cool3: [IMG]http://i730.photobucket.com/albums/ww310/ewelinka_m/DSC01224.jpg[/IMG] razem z nieocenioną Linssi(:buzi:) do ds, do Zaty!! :multi: Joy już baardzo się oswoił, wychodził z budki jak przychodziło się na działkę, witał się, nie był już tak nieśmiały, no a teraz trafił do fantastycznego domku! ma psiego kolege, również przygarniętego!;) liczymy na relację i zdjęcia :eviltong: ale żeby nie było za kolorowo... 2 maluchy z dt (Maciejka i Mak) wczoraj zaczęły się b. źle czuć, wymioty, biegunka, podwyższona temperatura, osoowiałe, apatyczne :shake: byliśmy u weta ..narazie dostajemy kroplówkę, o 11 jedziemy na kolejną. jedna sunia z działki, również z podobnymi objawami zaczęła się źle czuć, została w lecznicy na noc na obserwacji... :-(
ewelinka_m Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 wróciliśmy z kroplówy, dziś psiaki a zwłaszcza sunia czują się o wieeele lepiej :lol: powoli idziemy ku lepszemu, maluchy juz zaczynają się bawić i jeść :evil_lol:
Linssi Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 uffff....kamien z serca Ewelinko! tak sie martwilam o kluseczki. a sunia z dzialki jak sie czuje???
Zata Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Byłam dzisiaj z Joy'em u weterynarza. Mówił, że wszystko jest ok, dał zastrzyki na nosówkę i parwowirozę. Posmarował go też wcierką na kleszcze i wyczyścił uszy. Za 10 dni mamy zamiar go wykapać. Joy coraz bardziej się otwiera , nawet zapoznał się z naszym kotem ;) Za swoim starszym psim-kumplem chodzi krok w krok. Jak na razie jego ulubione zajęcie to oglądanie telewizji :lol:
Kashdog Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Dzisiaj do lecznicy pojechała następna sunia Rumianka :shake:
Linssi Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='Kashdog']Dzisiaj do lecznicy pojechała następna sunia Rumianka :shake:[/quote] o nie!!!! :placz: informujcie nas na biezaco dziewczyny... ja sie pochlastam chyba :-(
ewelinka_m Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Rumianka dziś z podobnymi objawami jak Stokrotka, trafiła do weta. Rano była osowiała i nie chciała nawet wychodzić z budki. Stokrotka wczoraj w nocy miała robione badania na nosówkę, testy wyszły negatywnie. Bardzo prawdopodobne,że jest to poprostu jakiś wirus. ale na razie zostają na obserwacji w szpitaliku. a małym z dt gorączka spada, czują sie lepiej.
ewelinka_m Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 dzwoniła do mnie właśnie Iza (która ma na dt 2 szczeniorki) wraca właśnie do kielc, na drodze na bukówce zobaczyła 2 psiaki :placz: prawdopodobnie pies i suka, stoją przy tej ruchliwej ulicy, pewnie je ktoś wywalił :angryy: pakują się na ulice, więc o tragedie nie trudno :placz: sunia jest bardzo przymilna, śliczna, psiak się trzyma na dystans :shake: [B]co tu robić?[/B]
ewelinka_m Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Nagietka natomiast w nowym domku czuje się bardzo dobrze, pierwszej nocy była dość wystraszona i ...spała w szafce :diabloti: ale teraz już się rozbrykała szaleje i bryka w domku :lol: [IMG]http://img242.imageshack.us/img242/7802/obraz001e.jpg[/IMG] [IMG]http://img14.imageshack.us/img14/6562/obraz002grv.jpg[/IMG] [IMG]http://img26.imageshack.us/img26/6946/obraz003zid.jpg[/IMG] [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/2452/obraze.jpg[/IMG]
malagos Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Kiedyś wziełam z ulicy taką sunię, która pół roku spała w szafie w przedpokoju, bo bała sie wejść dalej do mieszkanai :cool3: A to małe jest sliczne!
Linssi Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 My znamy taka, co caly dzien i noc spedza w szafie w przedpokoju i wychodzi tylko na spacerki... Hurcia sie zwie :evil_lol:
ewelinka_m Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='Linssi']My znamy taka, co caly dzien i noc spedza w szafie w przedpokoju i wychodzi tylko na spacerki... Hurcia sie zwie :evil_lol:[/quote] spędzała :diabloti: teraz panoszy się na podwórku :eviltong:
Bzium Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Czy do Kielc trafiają psy z całego województwa w ogóle nie mam pojęcia gdzie u nas są jakieś schroniska, jeśli przypałęta się tam mój pies z Ostrowca to dajcie znać :placz: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f96/ostrowiec-swietokrzyski-zaginal-kundel-135959/#post12156216[/url]
ewab Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='Bzium']Czy do Kielc trafiają psy z całego województwa w ogóle nie mam pojęcia gdzie u nas są jakieś schroniska, jeśli przypałęta się tam mój pies z Ostrowca to dajcie znać :placz: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f96/ostrowiec-swietokrzyski-zaginal-kundel-135959/#post12156216[/URL][/quote] Lepiej, żeby się do Kielc nie przypałętał. Psy z Ostrowca jeżdżą do schroniska w Mielcu. Tam naprawdę mają lepiej.
Bzium Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Tak mi się wydawało, że do Mielca już napisałam na wątku mieleckiego schroniska. Jeszcze napiszę bezpośrednio do schroniska. Dziękuję za odpowiedź.
Linssi Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 jak sie maja dzisiaj szczeniaczki???? a tak na poprawe humoru wklejam maila ktorego dostalam w nocy: "Witam jeśli ogłoszenie o oddaniu szczeniaków , jest jeszcze aktualne . Prosił bym o kontakt , na gygy:66161** , lub telefonicznie 888393***. Ale do jutra :P:)" :lol!: jak myslicie, oddzwonic? :evil_lol:
ewelinka_m Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 już wiem o jakiej nowinie miałam napisać już wcześniej :evil_lol: ale w natłoku zdarzeń zapomniałam. Kiniusia ma domek :loveu: no i dzisiaj do ds pojechała biała sunia z pińczowa, domek super :loveu: a szczeniaki (Mak i Maciejka, a właściwie Brutus i Fila:eviltong:) maja się super! szaleją jak wariaty, dziś już kroplówy nie było, tylko sam antybiotyk, zaatakował je lekki wirusik ;) Aniu jesteś okropna jak mogłaś nie oddzwonić :diabloti:a czas się kończy :evil_lol::evil_lol:
ewelinka_m Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 [quote name='saga_86']A może coś więcej o domku dla Kiniusi?:cool3: Biała suczka z Pińczowa to Sasanka? Jeśli to ona, to sama bym na nią miało ochotę;) Sezon adopcyjny chyba się rozpoczął, oby coraz więcej dobrych domków się znajdowało:lol:[/quote] tak jest Sasanka jest szczęśliwcem ;) co do Kiniusi to zamieszkała u jakieś pani która zzauroczyła się nią :loveu:
saga_86 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 A może coś więcej o domku dla Kiniusi?:cool3: Biała suczka z Pińczowa to Sasanka? Jeśli to ona, to sama bym na nią miało ochotę;) Sezon adopcyjny chyba się rozpoczął, oby coraz więcej dobrych domków się znajdowało:lol:
fridaoo Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ja coś wiem - ale nie powiem:eviltong: to jest cud normalnie!:evil_lol: EwaB - co z boksiem? Geramine pisała, że niestety nie mają transportu na wtorek....:shake: Potrzebny transport dla boksia do Lublina do wtorku...
ewelinka_m Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 [quote name='fridaoo']Ja coś wiem - ale nie powiem:eviltong: to jest cud normalnie!:evil_lol: [/quote] no nie? :diabloti::diabloti: ale bardzoo przyjemny cud :multi::multi: i ja chcę więcej takich cudów :loveu:
Recommended Posts