Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 Obecnie:
3 Ciumkacze - tzn, Zbrojniki niebieskie :)
Gupiki różne :P szt. 6 + 3 w mniejszym akwa, do czasu kiedy będzie można oglądać je bez lupy i okularów ;)
samiczka bojownika - została sztuka jedna
platynka też ostatnia została
neonki - mini statko w ilości 5 szt.

Chwilowy stan przedstawia się jak powyżej. Na pewno będą jeszcze żabki bo na nie choruje od jakiegoś czasu :) Co do rybek mogłabym mieć chyba same glonojady bo uwielbiam patrzeć jak ciumkają wszystko co się da :)

Trochę aktualności od nas:

* wczoraj jechaliśmy do wrocławia po Oskarka (http://www.dogomania.pl/forum/f85/wroclaw-odebrany-z-pseudohodowli-ma-dom-u-rodziny-kataramy-136631/) i przed Gorzowem na trasie zatrzymaliśmy się na stacji benzynowej, znaleźliśmy młodego około rocznego psiaka. Dowiedzieliśmy się, że został wyrzucony z auta. Podejrzenia padają na kierowce tir'a. Marian bo takie imię od nas dostał psiak, uwielbia jeździć autem. Dojechał z nami do wrocławia, potem do Piły i do Szczecina. Przy kolejnym postoju bardzo interesował sie tir'ami, tak jakby juz nimi podróżował. Poza tym jest strzasznym pieszczochem i domaga się miziania od każdego w pobliżu, ale gdy ma do wyboru mężczyznę i kobietę wybiera pana. Stąd nasze podejrzenia, że podróżował z mężczyzną tir'em. Marian noc spędził u naszego znajomego. Dziś o 6 rano został przywieziony do mnei a o 8 z TZ'tem odiweźliśmy go do Szczecińskiego TOZ'u, gdyż żadne z nas nie miało możliwości zapewnienia mu nawet DT. Pies jest rewelacyjny pod każdym względem. Jednak bardziej nadaje się dla osób spokojnych, mogą mieć dzieci. Gabarytowo jest jak szczeniak ON'ka z podwoziem jamnika. Jak to stwierdziliśmy "musiała być nie zła impreza, że jamnik z ON'kiem się zabawiał ;)" Jest bardzo uległym psiakiem, nie wdaje się w żadne konflikty. Psiaka trzeba nauczyć chodzic po schodach, bo tego nie potrafi. No i jak już pisałam uwielbia jeździć autem. Jak tylko otworzy się drzwi to siada obok i prosi by go podsadzić ;) Szukamy dla Marianka nowego domku.

* jutro pojawi się nowy członek w rodzinie, a właściwie członkini. Shadow i Betowen będą mieli malutką (dopóki nie urośnie ^^) kuzyneczkę rasy Syberian Husky :) Zdjęcia rodzinne powinny się jutro pojawić ;)
* Dziś minął 5 dzień bez biegania. Dołek nabawił się niewielkiego urazu, ale by go nie pogłębiać dostał nakaz oszczędzania się przez około 10 dni. Poza tym pan wet obejrzał futrzaka i powiedział, że niczego mu nie brakuje i jest w super formie.
* juz umawiamy się na kastrację chłopaków. Na przyszłą wypłatę fundujemy zabieg dla obu
* to chyba tyle z nowości.

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pannica jest z ogłoszenia. Tzn rodzice są z hodowli i mają ładne osiągnięcia :) (sprawdze nazwę bo nie pamięgtam :P ) - byliśmy i widzeliśmy całą hodowle :D Jako, że nie będzie wystawiana, a zależało nam na cenie to wzieliśmy ją bez papierków :) Także mamy pewność pochodzenia, a cene dosyc niską :) Zdjęcia pokażą się za kilka dni, a może nawet w kilku galeriach (u TZ'ta tez bo planuje reaktywację,a najprawdopodobniej w niedzielę się wszyscy spotkamy :) ) no i może maleństwo dorobi się też swojego wątku :)

Teraz póki co wieści od Mariana. Szukamy wciąż domku. Chłopak ma swój profil na nk. Logowanie do nasza-klasa.pl
Zaproszenia do znajomych bardzo mile widziane. Może uda się w ten sposób chłopaka rozreklamować i ktos go wypatrzy...

Posted

Ta mała zadziora - chodzi szczeka na duże psy zaczepia i gryzie :D A zwie sie niewinna Chealse :)

Dołek mi sie rozwydrzył. Nawet czasu brakuje by chłopaka utemperować :( Jutro znów dzień w pracy. W środę zapadnie decyzja czy zaliczyc sesje i na 2 rok wziąć dziekankę , czy juz teraz dac sobie spokój... Chcę zmienic kierunek no i zacznie sie latanie i załatwianie papierów z autkiem, które nabyłam. Jaka to jest masakra, 15000 druków papierów i latania i załatwiania.

Posted

Oddziś powinnam mieć więcej fotek :) W sumie od około 6 czerwca;) Jak zapłacę zaległy rachunek za bezprzewodowy internet to już na luzie będzie można fotki wrzucać :)
A to z dziś, z pierwszego "legalnego" dnia za kólkiem :)
W ogóle myślałam, że się wścieknę, bo ani na stroniedrukarni papierów wartościowych nie było info, ani na stronie UM w Szczecinie. Kiedy dzwoniłam do UM to Pani mówiła od co najmniej 3 dni, że nie ma i mam czekać miesiąc, nawet menda nie spojrzała. Dzis pojechałam osobiści i niespodzianka od 3 dni mogłam prawko odebrać :/

Posted

Ja na szczęscie miałam farta, że mój ojciec ma fioła na punkcie aut. Szczerze to tak jak szukałam dla siebie to widziałam autka za 1000-2000 i nawet znajomi takie mają i im służy. Grunt to by szukać prywatnych ogłoszeń, a nie bawić się w komisy bo one zawsze kase sciągają.

Posted

W ten weekend braliśmy udział w II Ogólnopolskim konkursie udzielania pierwszej pomocy przez młodzież niesłyszącą :) To fotki z mojego aparatu. Jak dostanę zdjęcia z pozostałych to na pewno tu wrzuce ;)