Jump to content
Dogomania

..:: Połamana Viki w klinice! POTRZEBNA POMOC!! ::.. ma dom

Recommended Posts

Posted

Wczoraj dostałam telefon który troszke mnie podłamał. Do lecznicy w Sosnowcu dzieci przyniosły sunie która nie stawała na tylnią lewą łapkę. Oczywiście główne podejrzenie - złamana. Na rentgen za późno (przed 23) W lecznicy zostać nie mogła a w schronie wiadomo co się robi z takimi bidami kalekimi... Mała trafiła do mnie. Spała w nocy w przedpokoju, była bardzo wystraszona warczała na inne moje psy. Była też okropnie głodna, zjadałą wszystko co Jej się podstawiło pod nos. Niestety na rano miałam do pracyy więc została z Nią siostra. Wracam do domu otwieram drzwi słysze szczekanie. Pomyślałam że sie wystraszyła wchodzę dalej patrze a mała tylko nos spod kołdry wystawia i śpi z moją siostrą w łóżku :mad:
Okazało się że mimo złamania cały dzień hasała z moją Rasti aż w końcu usnęła obok na łóżku :loveu: Dzisiaj w klinice weterynarz złapał się za głowę jak badał Viki nogę. Straszne złamania. Vikunia została w klinice do poniedziałku. Jutro zrobią jej badania, RTG i wszystko co potrzebne żeby próbować poskładać nogę. Jutro tam zadzwonie i zapytam jakie ustalenia. Oczywiście jest też wersja pesymistyczna (amputacja) ale tej decyzji pochopnie nie podejmiemy :roll: Viki ma niecały rok (między 8 a 10 miesięcy) prawdopodobnie ktoś Ją skopał. :shake: Tutaj pojawia się prośba do Was ! Leczenie ambulatoryjne, operacja i wszystkie badania kosztują i to niemało... Moją sytuację raczej większość ludzi zna. Mam na tymczasie wyrzuconego na autostradzie ratlerka który też czeka na zabiegi ale niestety wystąpiły komplikacje i potrzebuje dodatkowego leczenia. Poprosiłam o pomoc Emir ale fundacja to nie studnia bez dna i może nas wspomóc tylko trochę. Jeżeli ktoś z Was mógłby wpłacić grosik na Viki będziemy bardzo wdzięczne!! [SIZE=3]Oczywiście Viki szuka także domku ale myślę że to jeszcze za wcześnie na ogłaszanie bo nie wiadomo jaka będzie diagnoza...

A teraz kilka zdjęć Viki (imie nadane z racji umaszczenia "Wilk"):

Jeszcze raz bardzo prosimy o wsparcie, w tej sytuacji naprawdę każdy grosz się liczy!

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po pracy jadę po Vikunie. Nic jeszcze nie wiem bo wet nie chciał przez telefon nic powiedzieć :-( Będę w domu koło 22 - 23 i wtedy napiszę o co chodzi. Mam nadzieję że to tylko moja panika daje znać o sobie...

Posted

No i jesteśmy. Dotarłyśmy razem z Viki. Vikunia już hasa po całym domu z moim szczeniorem. Sprawa wygląda następująco. Vikunia ma śruby w nodze. Za 10 dni kontrola za 2 tyg zdjęcie szwów a przy dobrych wiatrach za 6 tyg zdjęcie śrub. Mała radzi sobie świetnie, uwielbia dawać buziaczki :loveu: Lekarz stwierdził że jest agresywna bo strasznie na Niego warczała a ja tylko wzięłam ja z tej klatki i od razu mała mnie zacałowała i lekarz był w szoku :razz: Na razie wszystko ok, psian ma humor i apetyt więc trzymamy kciuki dalej.

Posted

Citibank
02 1030 0019 0109 8518 0271 3664
Urszula Merta
ul Wrzosowa 11/3
41-208 Sosnowiec

To są dane do przelewu.
Dzięki za wsparcie bo Viki to naprawdę urocza panienka. Zakochała się w mojej siostrez i nie odstępuje jej na krok więc ta nie ma wyboru i się Nią opiekuje :eviltong:

Posted

Viki dzisiaj cały dzień wymiotuje :-(
Taką wodą i białą pianą a raz nawet na żółto. Ciężko mi stwierdzić od czego bo do 16 jestem w pracy i rodzina się psami zajmuje...
Szczerez mówiąc ręce opadają bo ani kasy (dziękuje tym osobom które wpłacuiły pieniążki bo zabieg był bardzo kosztowny - podam Wam później szczegółowy kosztorys) ani czasu żeby się specjalnie zając i przyjrzeć psom. Ja też niestety chora jestem i chyba prędko nie wyzdrowieje a tutaj kurcze jakieś niespodzianki. Jak uda mi się transport załatwić to pojade dzisiaj do weta. a jeśli nie... to pozostaje tylko czekać do momentu aż się znajdzie...