Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Toffina napisał(a):
Dziewczyny może wstrzymajcie się chwilowo z ciachaniem spanielka ja pogadam z lokalnym wetem z Bogatyni, zawsze na wione są u nas darmowe sterylki, a nawet jak nie będzie to mogę załatwić spory upust:cool3:

słyszałam o tym ale z wrażenia zupełnie nie pomyślałam że można zawalczyć z Cezarym.......popytaj koniecznie a ja jeszcze zmolestuje Beatę

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

magda z. napisał(a):
pytaj, pytaj, ale bezpieczniej go ciachnąć przed wydaniem do domu, ja juz mam swój przykład i kilka z dogo, jak nawet po kilku dniach odstresowania dochodza problemy z prostatą u starszych panów, a nie kazdego stać na chemiczne implanty, bo to drogie ustrojstwo:shake:
Mnie mówiła wetka, że za facecika, po kosztach tak o k 75zł,bo to kilka szwów tylko, zależy tez od wielkości psiura

no on nie taki stary jeszcze:cool3:, postaram się jeszcze dziś zawalczyć i wrzucić na jego watek fotki z hoteliku....będziecie w szoku

Posted

[quote name='lolka']piekny sznaucer olbrzymi, niezwykle łagodny ...prawdopodobnie ma chore serduch - 8latek:-(

czy ten sznaucer nadal tam jest? coś o nim więcej wiadomo? może jeszcze jakieś zdjęcia macie? uszy to ma trochę jak briard

Posted

malawaszka napisał(a):
czy ten sznaucer nadal tam jest? coś o nim więcej wiadomo? może jeszcze jakieś zdjęcia macie? uszy to ma trochę jak briard

wielki misio juz w nowym domku ........w międzyczasie wyszło na jaw że ma chore serce ale ludziom którzy go zabrali to nie przeszkadzało

Posted

lolka napisał(a):
ma kwarantannę do 24.03 ............ale dostałam info że w księdze ma zapisane 1.5 roku:-o

więc tak, ew.dom dla dobeczki sprawdzony, w Poznaniu,facet taki troche dziany snob ale sunia mialaby jak w raju bo wielka chałupa z ogromnym bardzo wysoko ogrodzonym ogrodem i miłość do dobkow-zreszta on juz od jakiegoś czasu ubiega sie o sunie od nas.Tylko w domu jest jeszcze młodziutka sunia yorka, dlatego fajnie byłoby sprawdzić jak dobeczka reaguje na takie male cos, dałoby rade?
jeśli jest mozliwosc rezerwacji suni na Nadzieje Dobermana to bardzo prosimy;)

w tym czasie bedziemy kombinowac transport i ustalimy szczegoly sterylki

oczywiscie jesli taka opcja Wam odpowiada

Posted

dzodzo napisał(a):
więc tak, ew.dom dla dobeczki sprawdzony, w Poznaniu,facet taki troche dziany snob ale sunia mialaby jak w raju bo wielka chałupa z ogromnym bardzo wysoko ogrodzonym ogrodem i miłość do dobkow-zreszta on juz od jakiegoś czasu ubiega sie o sunie od nas.Tylko w domu jest jeszcze młodziutka sunia yorka, dlatego fajnie byłoby sprawdzić jak dobeczka reaguje na takie male cos, dałoby rade?
jeśli jest mozliwosc rezerwacji suni na Nadzieje Dobermana to bardzo prosimy;)

w tym czasie bedziemy kombinowac transport i ustalimy szczegoly sterylki

oczywiscie jesli taka opcja Wam odpowiada

nam to bardzo odpowiada bo nikt jej nie chce ..........nikt nie wie jakie skarby kryjemy i tylko pojedyńcze osoby tam trafiają po psiaki a i tak wolą małe albo szczeniaczki
więc jutro dzwonie do schroo i rezerwuje niunie....ale prawdopodobnie bedziecie musiały jeszcze osobiscie zadzwonic i to potwierdzić:roll:

Posted

Toffina napisał(a):
Mam pytanie czy ta babeczka co miała sprzedawać kolczyki na allegro i kasę przeznaczyć na nasze psiaki to cos o tym wiadomo czy "przeminęło z wiatrem"??

świetnie że jest domek dla dobermanki i to jeszcze z ogrodem:cool3:

hm nie wiem ......zapytam

Posted

[quote name='Seaside']czy można schronisku przekazać 1% podatku?
Jeśli tak to poproszę o potrzebne dane :)

a prosze uprzejmie:loveu::loveu:
bardzo ważne aby wpisać na jakie koło ma wpłynąć bo inaczej pójdą pieniązki do warszawy i po ptokach

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce, Koło w Dłużynie Górnej, Dłużyna Górna 1F, 59-930 Pieńsk,
Bank:
BZ WBK o/Zgorzelec - Nr 34 1090 1968 0000 0005 2205 9551
Dla osób wpłacających z zagranicy:
Nr PL 34 1090 1968 0000 0005 2205 9551
Kad Banku S.W.I.F.T. - WBKPPLPP

Jak tego dokonać?

• wypełnić stosowny PIT,

• wpisać pełną nazwę naszej organizacji „TOWARZYSTWO OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI W POLSCE”

• oraz numer KRS: „0000154454”

• aby wpłata trafiła do naszego schroniska dla zwierząt, w rubryce „Informacje uzupełniające”, Wpisujemy „DLA KOŁA TOZ W DŁUŻYNIE GÓRNEJ” (poz. 132-134 – PIT-28; poz. 308-310 – PIT-36; poz. 108-110 – PIT-36L; poz. 127-129 – PIT-37; poz. 61-63 – PIT-38)

• jeżeli chcemy, aby dotarło do nas podziękowanie w postaci kartki świątecznej J powinniśmy wyrazić zgodę na podanie swych danych osobowych organizacji pożytku publicznego (OPP), zakreślając odpowiednią rubrykę w PIT (poz. 134 – PIT-28; poz. 310 – PIT36; poz. 110 – PIT-36L; poz. 129 – PIT-37; poz. 63 – PIT-38)

Posted

hihi widzę że tu niezły specjalista działa :diabloti:
Ja mam ciarki na sam widok słowa PIT :oops:

A poza tym trzeba to rozglosić - przecież to też są potrezbne pieniądze ;)

Posted

Toffina napisał(a):
A jeszcze jedno pytanko... co z tymi suńkami mastifkami o które toczył się boj z byłym właścicielem??? tak jakoś leży mi na sercu bardzo ich los..:-(

a nie chodzi Ci czasem o cane carso?? ..........sprawa nadal w toku a sunie biedne chyba już do końca życia będą w schroo.............nie znam szczegółów całej sprawy sadowej ale jest o tyle nie ciekawie, że jedna sunia-martwa sunia jest cały czas w .....no ciężko to mówic ale jest przechowywana jako dowód w sprawie

Posted

Toffina napisał(a):
Tak chodziło mi o te psy, ile ich zostało bo jak byłam ostatnio to były chyba 2 strasznie wypłoszone:placz: to straszne ze ten facet nie chcąc oddać tych psów skazuje je na cierpienia:angryy: mógłby nastąpić jakiś przełom w tej sprawie...

ten facet to kawał sku#$^&**#$ sprawa sie ciągnie już wieki i nic dobrego z tego nie wyszło............ suniek nawet nie można wysłac do DT bo facet cały czas nasyła kontrole a piesiunie marnieja z dnia na dzień i juz chyba tam umrą

Posted

ja już wywęszyłam, że marzec to miesiąc sterylek, ale na stronie fundacji która akcją kieruje w woj. dolnosląskim brak nam bliskich lecznic, ani zgorzelca, ani bolesławca, ani bogatyni:roll: chyba że się indywidualnie jakoś porozumiewać trzeba

Posted

magda z. napisał(a):
ja już wywęszyłam, że marzec to miesiąc sterylek, ale na stronie fundacji która akcją kieruje w woj. dolnosląskim brak nam bliskich lecznic, ani zgorzelca, ani bolesławca, ani bogatyni:roll: chyba że się indywidualnie jakoś porozumiewać trzeba

Najbliżej to chyba w Jeleniej Górze -Sobieszowie:cool1:

Posted

Ula_czarnuszka napisał(a):
Najbliżej to chyba w Jeleniej Górze -Sobieszowie:cool1:

dzięki za info, ale to za daleko, koszty paliwa by pewnie przekroczyły róznicę jaka by powstała:roll:

Posted

magda z. napisał(a):
dzięki za info, ale to za daleko, koszty paliwa by pewnie przekroczyły róznicę jaka by powstała:roll:

Pozwól, że oszacuję :p

1) odległość 70 km, w obie strony 140 km x10l/100km (zużycie benzyny- średnio duże) x 4,0 zł/l (najdrożej)= 56 zł za transport przy założeniu, że kosztem jest tylko benzyna.

2) max cena sterylizacji suki wg strony Arki to 200 zł. Nie wiem ile normalnie, ale pewnie ze 250 zł... Przy jednej suce wyszłoby na zero, ale przy jednoczesnym transporcie dwóch lub więcej jest już jakaś oszczędność:razz:

Posted

Ula_czarnuszka napisał(a):
Pozwól, że oszacuję :p

1) odległość 70 km, w obie strony 140 km x10l/100km (zużycie benzyny- średnio duże) x 4,0 zł/l (najdrożej)= 56 zł za transport przy założeniu, że kosztem jest tylko benzyna.

2) max cena sterylizacji suki wg strony Arki to 200 zł. Nie wiem ile normalnie, ale pewnie ze 250 zł... Przy jednej suce wyszłoby na zero, ale przy jednoczesnym transporcie dwóch lub więcej jest już jakaś oszczędność:razz:

Ula ale my mamy do dyspozycji tylko auta osobowe............jeden piesio to max no chyba że mikruski
a schroniskowy samochód to lepiej nie ruszać.....nie wiadomo czy da radę dojechać:roll:

Posted

ja nie wiem do kogo uderzycie do lecznicy, ale trzeba się zorientować, bo ja chyba od niedzieli do środy bez neta będe. Za chłopaka będzie mniej, a resztę damy dobkom, mamy ok 250zł, zaraz znajdę dokładnie

Posted

[quote name='magda z.']

razem 248,05,
tyle mamy łącznie na moim koncie, tak jak pisałam po kosztach spanielka przy dobrych wiatrach ok 100, ale nie wiem jak wet tam na miejscu zawoła:roll:

Posted

lolka temu psiakowi tzreba koniecznie wątek założyć, ja nie mam czasu, zeby nim administrować, dlatego się za to jesczze nie zabrałam, ale jak spadł na nas to trzeba go koniecznie rozreklamować:roll:

Posted

magda z. napisał(a):
lolka temu psiakowi tzreba koniecznie wątek założyć, ja nie mam czasu, zeby nim administrować, dlatego się za to jesczze nie zabrałam, ale jak spadł na nas to trzeba go koniecznie rozreklamować:roll:

kochana ja najpierw muszę ochłonąć po tej całej niefortunnej akcji ............piesio jest wrakiem, wymaga z pewnoscia kosmicznych nakładów finansowych na leczenie i mam jednak nadzieję że nie zostanie to zrzucone na nasze barki ........... pożyjemy, zobaczymy

Posted

lolka napisał(a):
kochana ja najpierw muszę ochłonąć po tej całej niefortunnej akcji ............piesio jest wrakiem, wymaga z pewnoscia kosmicznych nakładów finansowych na leczenie i mam jednak nadzieję że nie zostanie to zrzucone na nasze barki ........... pożyjemy, zobaczymy

oki, nie naciskam, bo nie w temacie jestem od dwóch dni z nim:roll: