Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Toffina napisał(a):
Słuchajcie co zrobimy z dalmaśkiem?? Pani z Warszawy chce go brać na tymczas a potem dlamasiowe ciotki będą mu szukać domu. Tylko że Pani nie spodziewała się, że z Warszawy do Dłużyny to taki kawał drogi i teraz musi to jeszcze przemysleć... :roll: kurcze znowu ta sama bajka i ten sam problem:angryy:

jesoooo dla nas ta warszawa jest przeklęta......to chyba najtrudniejsze połączenie , bardzo niefortunne ............ok 500 km w jedna stronę z masakrycznym przejazdem przez centrum wrocławia....to ok 7 godzin jazdy w jedna stronę

Verdona jedzie w niedziele do swojego nowego domu, prawdopodobnie sam kieronik ja zawiezie do wrocka a jak nie da rady to ja pojadę, choc przez to stracę cały dzien pobytu w schroo:placz::placz: ...........

wpłyneło od magdyZ 150,90 zł na Emmę ......to już nie wrzucam do ogólnej puli tylko trzymam na niunie ............. a wieści o suni nie są najlepsze, chwilowo po wprowadzeniu specjalistycznej karmy było ok a teraz znowu nieustanne rozwolnienie......może byc tak, że ona ma nieodwracalnie uszkodzona watrobe i będzie musiała na tej karmie leciec cały czas:roll: ...... więc mamy na głowie opłacanie co miesiąc karmy czyli 200 zł:shake: a do tego trzeba szuakc jej domu, choc z taka dolegliwościa to chyba cudu trzeba...

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

muszę poprosić Joasie, może pomoże nam z Emmą.............ale kurcze niemcy nie lubią psów które są agresywne w stosunku do innych................. i nie jej choroba ale własnie to może byc najwiekszą przeszkodą

poza tym niemcy lubuja się w małych pomponach a to wieeelka bestyja

Posted

do schroo trafiła piękna dobermanka............wieczorem wstawię fotki, no cudowna niunia

dziewczyny jest straszny problem ze spanielkiem, on wpada w coraz większa depresję a co się z tym wiąże wykazuje agresję...........jesoo co a nim zrobić??????

Posted

dziewczyny nie ma wyjścia..............trzeba spanielka błyskawicznie wyciągnąć ze schroo tam jego przyszłość objawia się w czerni, nie ma warunków ani czasu na prace przy nim a jego depresja sie z dnia na dzień pogłębia

hotelik o którym wczesniej wspominałam zapewnia również opiekę tresury i Pan marek zgodził się wstępnie podjąć wyzwanie jakim jest Cezar........tam ma wieksze szanse na wyprostowanie jego sfatygowanej psychiki
miesięczny koszt to 400 zł....na pierwszy miesiąc mamy z ogólnej skarpety, a i dziewczyny z jego wątku pomoga bazarkowo,.....zgadzacie się????

Posted

Rozliczanko"

- 350 zł hotelik spanielka Cezarego do 16.04.09

..........
razem:
202 zł wspólna skarpeta
150,90 zł skarpeta Emmy

mam mnóstwo gadżetów na bazarki, ciotki która chętna aby mnie wyręczyć i choć połowę wystawić??? :modla::modla:

Posted

Ja teraz nie mam codziennie dostepu do netu i to spory problem zeby aktualizowac bazarki :shake:.....

Zaraz sprawdzam, czy wplynely juz wreszcie wszystkie pieniazki z mojego ostatniego bazarku ( za ciuszki ) i przeleje do lolki.

Zostalo u mnie jeszcze kilka niesprzedanych rzeczy ( ale juz takie niezbyt efektowne ) z wczesniejszych bazarkow, zbiore je wszystkie i wystawie ponownie na jednym ..... moze cos jeszcze pojdzie....

Posted

[quote name='zuziaM']No to zaraz na "nk" napisze do kolezanki, ktora jest kierowniczka marketu w Lubaniu.
No i co wazne ... tez kocha zwierzaki .... ma ukochane dwa kotki :lol: !

Cytuje swoj post, bo dostalam odpowiedz w sprawie art. spozywczych z marketow jako dary..... :

" Witaj Gosiu niestety te czasy sie juz skonczyly, ,niestetety teraz wszystko idzie do utylizacji firma odbiera takie rozne odpady na przemial ,tak wiec przykro mi bardzo ale nie moge pomoc.pozdrawiam Cię serdecznie. "

Posted

nie chce robic tak od razu nadziei ale dobeczke na cito wysylam panu z Poznania, ktory jakis mc-dwa temu rozmawial ze mna w sprawie adopcji innej dobeczki.Wtedy sie spóźnil o dzien a bardzo, bardzo chcial miec znow dobcię.On chce tylko suczke z kopiowanymi uszami, więc Wasza jest idealna.Facet mial juz dobkę z adopcji, jest absolutnie za sterylka, jak coś to go sprawdzimy bo w Poznaniu mamy akurat Dom Tymczasowy dla dobkow.
tylko ze on ma w domu jeszcze yorka-sunię, więc dobka musialany sie dogadywac z innymi psiakami.
czekam na odpowiedź czy jeszcze jest zainteresowany

edit:jest jeszcze jeden domek chętny na ta sunię-za ten ręcze głową;), adoptowal juz kiedys 10 letnia dobeczkę,gotowy po nia pojechac nawet w ten weekend ale ona pewnie ma kwarantannę?

Posted

lolka napisał(a):
Rozliczanko"

- 350 zł hotelik spanielka Cezarego do 16.04.09

..........
razem:
202 zł wspólna skarpeta
150,90 zł skarpeta Emmy

mam mnóstwo gadżetów na bazarki, ciotki która chętna aby mnie wyręczyć i choć połowę wystawić??? :modla::modla:

jesli bede w stanie to zawsze moge pomoc;)

Posted

lolka możemy też ciachnąc chłopaka-ja z doświadczenia wiem, ze to mu tylko na zdrowie wyjdzie, a jak jest w hotelu to i opieke będzie miał po zabiegu:roll: teraz kolejny samiec, który znalazł dom ma po kilkunastu dniach problemy z prostatą i musi być ciachany, lepiej to moze szybciej zrobić, a też żaden pseudo się nei napali;)

Posted

[quote name='zuziaM']Cytuje swoj post, bo dostalam odpowiedz w sprawie art. spozywczych z marketow jako dary..... :

" Witaj Gosiu niestety te czasy sie juz skonczyly, ,niestetety teraz wszystko idzie do utylizacji firma odbiera takie rozne odpady na przemial ,tak wiec przykro mi bardzo ale nie moge pomoc.pozdrawiam Cię serdecznie. "

no właśnie ponoć jest inaczej , tylko tajne są dni i godziny.......

Posted

Beata19 napisał(a):
jesli bede w stanie to zawsze moge pomoc;)

Beata to może ja bym Ci podrzuciła cześć fantów??? bo mam gadżety na 4 bazarki, sama nie wydolę a do 16 .04 musimy uciułać na hotelik w razie wojny

Posted

lolka napisał(a):
Beata to może ja bym Ci podrzuciła cześć fantów??? bo mam gadżety na 4 bazarki, sama nie wydolę a do 16 .04 musimy uciułać na hotelik w razie wojny

Jak uważasz;) jak tak Ci bedzie lepiej to pewnie..

Posted

Beatka to może ja bym Ci w tygodniu podrzuciła trochę gadzetów.........smycze flex tak z 10 sztuk i trochę obróżek.....ja wystawie resztę i i bysmy to zrobiły na ogólną skarpetę bo jak wystawimy konkretnie na jakiegoś psiaka a w miedzyczasie wydarzy sie tfu tfu jakas tragedyja to bedzie problem

trochę się martwie o tą dobermanke, dziewczyny z watku dobków stwierdziły że to piekna sunia i może paśc ofiara jakiegos pseudo..... MagdaZ uzbierała grosza na sterylkę ale starczy tylko na jednego delikwenta i teraz nie wiem czy wykastrowac spaniela Cezarego czy wysterylizować daobermankę????

pod koniec roku w schroo są planowane wielkie zmiany:cool3:..........bedzie wielki wybieg dla psiaków....jak pól boiska ..........niedługo bade wiedziała jaki jest kosztorys ogrodzenia i co trzeba.....bysmy musiały jakos pomóc i na wiekszą skalę zorganizowac jakąs zbiórke na ten cel.........koszty niestety jak mozna sie domyslic masakryczne:roll: .......ale dzieki temu psy pozbawione jakigokolwiek ruchu i swobody beda mogły w końcu rozprostowac kości i wybiegać się......byłoby cudownie
jeszcze nie mam pomylsu jak się za to zabrać:oops:

Posted

słuchajcie, dobke na 100% zabierzemy prawdopdpbnie do Poznania

jesli mozna u was zrobic sterylkę ja ją zasponsoruję, jesli nie macie warunkow zrobimy to na miejscu w Poznaniu

dzisiaj bedzie kontrola domku ktory chcialby ta dobeczke ale bez sterylki i tak jej nie dostanie

Posted

dzodzo napisał(a):
słuchajcie, dobke na 100% zabierzemy prawdopdpbnie do Poznania

jesli mozna u was zrobic sterylkę ja ją zasponsoruję, jesli nie macie warunkow zrobimy to na miejscu w Poznaniu

dzisiaj bedzie kontrola domku ktory chcialby ta dobeczke ale bez sterylki i tak jej nie dostanie

u nas warunki są takie, że założą jej wielki jak wszechswiat kołnierz i trafi do zimnego boksu ......nie ma ogrzewania niestety w schroo a noce jeszcze chłodne

Posted

super wieści z dobcią:)
to ja proponuję ciachnąć spaniela, w hotelu ma opiekę lepszą niż w schronie, według mnie z tej kasy spokojnie wystarczy,a możemy tez się dołożyć wtedy do dobci sterylki

Posted

dzodzo napisał(a):
to w tej sytuacji nie ma sensu robic tego w schronie

a czy wiadomo juz do kiedy musi zostać w schronisku?

ma kwarantannę do 24.03 ............ale dostałam info że w księdze ma zapisane 1.5 roku:-o

Posted

Toffina napisał(a):
Dziewczyny może wstrzymajcie się chwilowo z ciachaniem spanielka ja pogadam z lokalnym wetem z Bogatyni, zawsze na wione są u nas darmowe sterylki, a nawet jak nie będzie to mogę załatwić spory upust:cool3:

pytaj, pytaj, ale bezpieczniej go ciachnąć przed wydaniem do domu, ja juz mam swój przykład i kilka z dogo, jak nawet po kilku dniach odstresowania dochodza problemy z prostatą u starszych panów, a nie kazdego stać na chemiczne implanty, bo to drogie ustrojstwo:shake:
Mnie mówiła wetka, że za facecika, po kosztach tak o k 75zł,bo to kilka szwów tylko, zależy tez od wielkości psiura