Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dawno się tak nie poryczałam
płakałam razem z psem ..............ze wspaniałą sunią owczarka niem. dłogowł.
sunia 3 letnia została kilka dni temu oddana przez włascicielke do schroo, rozpacz jej jest nie do opisania:-o:-o......z Kasią przez dłuższy czas nie mogłysmy jej uspokoic, niunia dostała ataku rozpaczy......cos strasznego
sunia jest przepiekna, łagodna po prostu cudowna
w ksiedze jest zapisane że szczenna!!!, nie wiem czy wet to potwierdzi bo nadal jest nie przyjeta czyli nie ogladał jej
Kasia zagladała jej pod ogon i stwierdziła że Aza - bo takie jej imię ma cieczke, mam nadzieję że na dniach to sie wyjasni
takiej rozpaczy dawno nie widziałysmy
biedna slizgała sie po kafelkach , dopiero jak rozłwozyłysmy jej kocyk połaozyła się
aza ma prawdopodobnie dysplazję

[IMG]http://images28.fotosik.pl/325/41e2d8e1809e9b67med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images50.fotosik.pl/60/39ed89f038c98de0med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images45.fotosik.pl/60/ce2cd8276b1c5376med.jpg[/IMG]

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dodatkowo jest nowy mieszkaniec schroo......przecudna dziewczynka szczenior bardzo "haskowata", sliczna, puchata i miła

[IMG]http://images43.fotosik.pl/60/01b50c351fa2c12fmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images44.fotosik.pl/60/653ed50dbb495d9dmed.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='magda z.']ta niuńkę Onkę tzrebaby owczarkom podrzucić, na klasie podeslę im link do wątku, a jakby była szczenna to mamy forse na sterylkę[/quote]

nie wiem czy przy tak kiepskim stanie psychicznym mozna robic sterylke.......ona takiego dziwnego ataku dostała, najpierw strasznie płakała a potem zaczęła kichać ale chyba ze sto razy pod rząd a potem czkawka ją straszna złapała.....dodatkowo ma straszną biegunkę ......to wszystko z przerażenia i nieszczęscia , dawno nie widziałam tak zrozpaczonego psa, naprawdę ona jest w takim stanie że może po prostu nas opuścić z tej rozpaczy
powiem jedno , babe którą ją oddała udusiłabym dosłownie, dawno nie czułam takiej złości, byłam naprawde o krok aby podpatrzec jej dane, pojechac i jej w twarz napluć ......taka krzywde wyrządziła suni , niewyobrażalną wręcz krzywdę:placz:

Posted

sunie owczarka wrzuciłam na watek larysy .......bardzo podobna sunia mozę tam szybciej znjadzie dom .....

a coz tym psem

chodzi mi o ranę i o to jakie konsekwencje ...czy ktos je wyciagnie skoro była interwencja

a to już wogóle jakiś koszmar, jak juz wyjeżdzałysmy przyjechał paweł z interwencji z psem który miał wrośniety łańcuch w szyję i totalnie zagłodzony ....od razu pojechał do weta.....widok okropny
a jednak piesek się cieszył jak go głaskałam i patrzył tymi przerazonymi oczetami:placz::placz:

[IMG]http://images31.fotosik.pl/452/d4468555b437be38med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images44.fotosik.pl/57/8ee598f9de167e13med.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='ANETTTA']sunie owczarka wrzuciłam na watek larysy .......bardzo podobna sunia mozę tam szybciej znjadzie dom .....

a coz tym psem

chodzi mi o ranę i o to jakie konsekwencje ...czy ktos je wyciagnie skoro była interwencja

szyja została zszyta.....pies o dziwo całkiem dobrze się czuje....nie ma co się dziwic po tym co przezył i w jakich warunkach koczował schroniskowy boks to dla niego luksus......a facet ma sprawe za znecanie się

dziekuję za pomoc dla naszej oneczki, bardzo dziękuje

Posted

[quote name='ANETTTA']dobrze ze jest sprawa za znęcanie ....daj znac jak sie skonczy :mad::mad::mad:[/quote]

wg rozkazu:evil_lol: ...... wogóle to sprawę o znęcanie się nad tym psiakiem złożył na policję 16letni syn tego zwyrodnialca:-o

Posted

[quote name='Zbójini']załócie owczarkom osobne wątki. tutaj jest za dużo tego nieszczęscia. łatwo sie pogubić:shake:[/quote]

niuni na pewno założę wątek jak tylko wet potwierdzi tą rzekomą ciążę

ja z checią bym założyła ogólny owczarkowy watek bo jest ich u nas co najmniej kilka ale powiem szczerze że już nie ogarniam , jesli któraś dłużynska ciotuchna pomoże mi chociaż w bazarkach lub ogłoszeniach to jakoś to pociągniemy inaczej nie ma szans

Posted

[quote name='mrófffcia']Lolka jak chcesz ja mogę założyć wątek na dogo owczarków z dłużyny ale ja nie mam jak jeździć do schro robić zdjęcia i wywiady...[/quote]

ja mogę porobić fotki i dowiedzieć się wszystkiego o niufkach i na bieżąco uzupełniać ale już nie mam po prostu mocy na telefony, maile i uzgodnienia, ogłoszenia i sprawdzanie domków, moge za to pilotowac transporty ..........naprade chciałabym sie tymi wszystkimi sierotami zając ale nie daje rady

Posted

[quote name='lolka']ja mogę porobić fotki i dowiedzieć się wszystkiego o niufkach i na bieżąco uzupełniać ale już nie mam po prostu mocy na telefony, maile i uzgodnienia, ogłoszenia i sprawdzanie domków, moge za to pilotowac transporty ..........naprade chciałabym sie tymi wszystkimi sierotami zając ale nie daje rady[/quote]
MOgę jakos pomóc???Zwłaszcza chodzi mi o tę ostatnia oneczke...("Ciężarna")....tak mnie poruszyła jej historia, że chyba dziś nie zasnę...:placz::placz::placz:już nie będę pisać "jak można"...bo szkoda słow..zresztą nie ma slów na takie postępowanie...nie chcę nawet mysleć, jak ta sunia się czuje i co myśli...
Ale jeśli tylko mogę się na coś przydać...napisz proszę- chętnie pomogę...(choć jeszcze niewiele umiem- ale zawsze mogę sie nauczyć)
i czekam na wątek suni...:-(:-(:-(

Posted

[quote name='gonia66']MOgę jakos pomóc???Zwłaszcza chodzi mi o tę ostatnia oneczke...("Ciężarna")....tak mnie poruszyła jej historia, że chyba dziś nie zasnę...:placz::placz::placz:już nie będę pisać "jak można"...bo szkoda słow..zresztą nie ma slów na takie postępowanie...nie chcę nawet mysleć, jak ta sunia się czuje i co myśli...
Ale jeśli tylko mogę się na coś przydać...napisz proszę- chętnie pomogę...(choć jeszcze niewiele umiem- ale zawsze mogę sie nauczyć)
i czekam na wątek suni...:-(:-(:-([/quote]

dzwoniłam do weta i kierownika schroo ...... i dowiedziałam się
po pierwsze że:
pracowniki źle dokonał wpisu do ksiegi, ona nie została oddana przez włascicielke tylko znaleziona o 7 rano na pewnej posesji cała mokra, prawdopodobnie wpadła do rzeki albo ją przepłynęła, wiec istnieje opcja że ktos ją szuka i może być z niemiec
po drugie:
aborcja nie wchodzi w gre gdyz termin porodu wypada gdzies za tydzien z hakiem - miot bedzie uspiony ale my w czoraj z Kasia widziałysmy że niunia trochę krwawi, może byc tak że w wyniku szoku, stresu i tego co przezyła może poronic.....jest teraz pod stałą obserwacją
biedna niunia nie mogę przestać o niej myslec

Posted

serce mi sie pokroilo czytajac o ON-ce ...moze sie znajdzie wlascicel ..zakladajac ze jej nie wyrzucil :( .. jezeli jest szczenna

ale bardziej widzac zdjecia co ten zwyrodnialec zrobil psiakowi lancuchem .. dobrze ze chociaz jego dziecko ma serce ..

Posted

czytalam o once - dziewczyny jesli ta sunieczk ajest w ciazy to nie ma na co czekac - lepiej sterylka aborcyjna nizelio szczeniaki w schronie i ich niepewny potem los ..
Byalm przy sterylkach nawet na kilka dni przed porodem wiec moim skromnym zdaniem to najlepsze wyjscie

Mam dwa maila od ludzi zainteresowanych adopcja Larysy - naprawde fajnie napisali

podaje do siebie numer - 516 123 787 lub napiszcie maila odesle wam dwa maile w sprawie adopcji ktore mam !!!
Mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
'

Posted

[quote name='KWL']Coś więcej o waszym kaukaziku można się dowiedzieć ? Jakieś fotki nie z boksu ?[/quote]

to jest 4latek został oddany do schroo 08.12 przez własciciela bez podania przyczyny
wielki, majestatyczny ale i ostry dla obcych......mnie już lubi i je z reki ale jeszcze boje się wejśc do jego boksu:roll: .....jeszcze 5- 6 wizyt i wejde do niego
psiak jest zdrowy i przepiekny, nadstawia sie bokiem do drapania ale prawdą jest że na początku chciał mnie zjeść

[IMG]http://images46.fotosik.pl/56/c6d5cfd4fa30360amed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images24.fotosik.pl/321/d38e60e185858daemed.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='czarna anda']czytalam o once - dziewczyny jesli ta sunieczk ajest w ciazy to nie ma na co czekac - lepiej sterylka aborcyjna nizelio szczeniaki w schronie i ich niepewny potem los ..
Byalm przy sterylkach nawet na kilka dni przed porodem wiec moim skromnym zdaniem to najlepsze wyjscie

Mam dwa maila od ludzi zainteresowanych adopcja Larysy - naprawde fajnie napisali

podaje do siebie numer - 516 123 787 lub napiszcie maila odesle wam dwa maile w sprawie adopcji ktore mam !!!
Mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
'[/quote]

dziekuję kochana na pewno zadzwonię.....myslę że póki co trzeba poczekać aż rozwiąże się jej ciąża
wet zdecydowanie stwierdził że aborcja nie wchodzi w rachubę bo ona nie najlepiej eis czuje, jest przeziębiona i ma biegunkę, musi byc na obserwacji kilka dni ...........
jest tez w tragicznym stanie psychicznym .........i tu czy sterylka czy uspienie maluchów to na pewno pogorszy jej cierpienie:placz:

a sunia jest po prostu przepiękna .........jedyną opcja jej wyrzucenia mogła być niechciana ciąża ...........ale co ona naprawdę przezyła tego nikt nie wiem, najbardziej wszystkich zastanawia skąd ona przypłynęła i dlaczego musiała

Posted

jeśli dojdzie do porodu Oneczki to miot zostanie uśpiony .........nikt nie dopuści do tego aby pojawiły się kolejne niechciane szczeniaki, ja w każdym bądz razie wtedy się tam nie pojawię bo istnieje opcja że po ujrzeniu małych nie dam rady i porwę całą gromadkę

Posted

dostałam pieniązki z bazarków od Beata19:loveu::loveu::loveu::loveu: - 70 zł
+ jeszcze z moich bazarków 34zł minus 10 zł przesyłka - 24 zł
to daje razem [SIZE=5][COLOR=Red][B]794 zł[/B][/COLOR][/SIZE]