Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nera jest średnią, czarną gładkowłosą sunią rasy mix. Koczowała w szczerym polu na dzikim wysypisku śmieci. Wtulona między resztki starego telewizora i jakieś szmaty, czekała na człowieka, który najwyraźniej zafundował jej wycieczkę na długi weekend :angryy:. Była śmiertelnie przerażona, bała się ruszyć z miejsca, na wszystko reagowała przypadaniem do ziemi i przeraźliwym piskiem. Jednocześnie bardzo garnęła się do mnie, lizała po rękach... Co trzeba zrobić psu żeby tak się bał?
Nerusia jest młoda, ma śliczne białe ząbki. Jedno uszko nieco obgryzione, a na lewej tylnej nóżce ślad po starym, krzywo zrośniętym złamaniu. Lekko na nią utyka. Trafiła do domu tymczasowego. Szukamy domku.

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W domu tymczasowym zrobiła się weselsza i spokojniejsza, ale nadal bardzo boi się nowych rzeczy i sytuacji. Postaram się zrobić więcej zdjęć do ogłoszeń. Zabrać ją do weta? Może sprawdzić czy przypadkiem nie jest szczenna...

Posted

Zrobiłam dzisiaj Nerusi sesję zdjęciową do ogłoszeń. To naprawdę śliczna psica, całą sobą wtulająca się w człowieka :loveu: Do jakiej rasy ona jest podobna?

Posted

Lintie napisał(a):
W domu tymczasowym zrobiła się weselsza i spokojniejsza, ale nadal bardzo boi się nowych rzeczy i sytuacji. Postaram się zrobić więcej zdjęć do ogłoszeń. Zabrać ją do weta? Może sprawdzić czy przypadkiem nie jest szczenna...

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Niesamowita!
Lintie Ty masz szczęście do cudeńków!

Tak po fotkach możnaby się pokusić o stwierdzenie, że to mix charta z labradorem :cool3: Mam nadzieję, że już niedługo zobaczę na żywo Nerusię, a ona swoje dary.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ale tak naprawde Lintie ma racje z ta wizyta u wet zeby sprawdzic czy czasem nie szczenna, bo wiadomo co ja wtedy czeka :angryy:

No tak. Lintie to wpadnij wtedy do mnie czy do Ady-jeje po karmę, bo tak chyba mówiłaś, że DT pod warunkiem karmy prawda?
Mogę dać jeszcze jakieś koce albo kołdrę i witaminki, jeśli potrzeba.

Posted

Ulaa napisał(a):
Niesamowita!

Tak po fotkach możnaby się pokusić o stwierdzenie, że to mix charta z labradorem :cool3: Mam nadzieję, że już niedługo zobaczę na żywo Nerusię, a ona swoje dary.

No właśnie mnie też coś się tak wydawało, że to chyba mix charta ;)
Ale trzeba przyznać, że piękna.. :loveu:

Posted

Ulaa napisał(a):
Niesamowita!

Tak po fotkach możnaby się pokusić o stwierdzenie, że to mix charta z labradorem :cool3:

Też tak mi się skojarzyła: te nóżki i podkasany brzusio lekko chartowaty, a pysio i charakter bardziej labkowy ;) : Nerusia jest bardzo energiczna i dość silna - trzeba dla niej szukać wysportowanego człowieka... :razz:
Do weta mogę z nią jechać niestety dopiero po weekendzie: chwilowo jestem bez auta, rozsypały mi się tarcze hamulcowe w mojej boskiej terenówie :placz:
Nerusia jest na razie zaopatrzona. Co by się jej jeszcze przydało, to jakaś dłuższa smycz.
Jak sprawa ogłoszeń? Jest szansa na Przełom albo Jeża? A możemy prosić ciocię Hanek o śliczny plakacik dla naszej ślicznej panienki? :cool3: