Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lintie napisał(a):
Też tak mi się skojarzyła: te nóżki i podkasany brzusio lekko chartowaty, a pysio i charakter bardziej labkowy ;) : Nerusia jest bardzo energiczna i dość silna - trzeba dla niej szukać wysportowanego człowieka... :razz:
Do weta mogę z nią jechać niestety dopiero po weekendzie: chwilowo jestem bez auta, rozsypały mi się tarcze hamulcowe w mojej boskiej terenówie :placz:
Nerusia jest na razie zaopatrzona. Co by się jej jeszcze przydało, to jakaś dłuższa smycz.
Jak sprawa ogłoszeń? Jest szansa na Przełom albo Jeża? A możemy prosić ciocię Hanek o śliczny plakacik dla naszej ślicznej panienki? :cool3:

Pójdzie do Przełomu, a w jeżu nie mamy ogłoszeń indywidualnych, tylko modułowe.

gosiaczek20 napisał(a):
Czyli w ogłoszeniach podawać namiary na fundację,tak,czy może ja coś znowu żle zrozumiałam :roll:?Jutro rano porobię dziewczynce ogłoszonka.

hanek napisał(a):
Postaram się dzisiaj zrobić plakat, ale właśnie, czyj nr telefonu podać?

Dzisiaj lub jutro będę miała komórkę, więc można już mój.

Posted

Gosiaczek, dzięki ogromne! :Rose::Rose::Rose:
Jeszcze chciałam dodać, że Nerusia jest juz odrobaczona i odpchlona. Jutro do niej zajrzę sprawdzić, czy czegoś nie potrzeba.

Posted

Nie było mowy o jakimś określonym terminie. Ale psica rotacyjnie dzieli ogródek z kurami i jak kury są wypuszczone, to ona jest uwiązana na zewnątrz ( nie da się jej puścić, bo ogrodzenie jest jeszcze nie skończone). Sytuacja troszkę klopotliwa... :shake:

Posted

Jest łagodna, przyjazna, wciąż jeszcze trochę przestraszona. Dość silna i energiczna, spragniona kontaktu z człowiekiem - jak widzi człowieka, do którego nie może się przytulić, to płacze. Myślę, że potrzeba jej domku z ogródkiem, lub aktywnych ludzi w bloku. Niszczyć raczej nie powinna (całkiem sama zachowuje się dość spokojnie), ale potrzebuje dużo uwagi i ruchu. I sporo cierpliwości na początku, bo musi jeszcze wiele się nauczyć i przepracować traumę.

Posted

Dzisiaj już pewnie nie zdążę (autko w warsztacie :placz:), ale jutro postaram się zabrać Nerusię do weta, żeby ją obejrzał i zaszczepił. Po prostu jadę z nią tam na Mydlaną, tak? Dobrze pamiętam, że oni są do 20.00?

Posted

Ależ miałam wspaniałe odwiedzinki :loveu::loveu::loveu::loveu:
Fotki nawet w 0,0001% nie oddają wyglądu psinki!!
To jest prawidzwy egipski Anubis!

Dumna, elegancka sylwetka, stojące uszka. A jaka wesoła, milutka i ruchliwa! Niesamowita sunia :loveu::loveu::loveu:

Ciągle nie mogłam się tylko nadziwić ileż to ras w niej siedzi i po wszystkich odziedziczyła najpiękniejsze cechy: ONek, chart, labrador a może i dobek?
Zakochałam się :loveu::loveu::loveu: