Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lintie napisał(a):
Jest szansa dobrać się do ogłoszenia Nerusi w wersji full-wypas? To wydrukuję w większych ilościach i rozwieszę.

Dzisiaj popołudniu będą na serwerze. Dam linka.

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy mogę to powiedziec, bo może Lintie chciała sama :loveu: Ale jest szansa, żeby Nerusia została w DT :multi: Musi miec tylko sterylkę. Lintie ma porozmawiac z ludźmi na ten temat :p

Posted

Obiecuję zrobić na ten cel bazarek- książki, płytki, ciuszki - tylko niestety dopiero w czerwcu, na razie jestem uziemiona różnymi sprawami.
Z Nerusią jest jeszcze jeden problem - nasza panienka lubi robić sobie wycieczki: spuszczona ze smyczy lubi pójść w długą i wraca po jakimś czasie, bezbłędnie zresztą trafiając do domu. Najwyraźniej chart się w niej odezwał :diabloti: Czy ktoś ma pomysł jak nad tym pracować? :???::???::???:

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Cóż, podstawą jest nauczenie komendy "do mnie". Polecem książkę- "Aria, do mnie!". Jest niedroga, podręczna i bardzo przydatna. :)

Ja bardzo chętnie przeczytam :lol: Dzięki za podpowiedź :p

• 3 weeks later...
Posted

Umówiłam Nerusi sterylkę na wtorek u mojego krakowskiego weta, ale pojawił się mały problem - pannica właśnie dostała cieczkę :roll: Termin niestety nam się przesuwa... Będę miała więcej czasu na zorganizowanie kasy ;) W przyszłym tygodniu planuję spóźnione wiosenne porządki :razz:, postaram się wygrzebać coś na bazarek. Wet powiedział, że będzie to kosztować około 200,- Jak to się ma do cen chrzanowskich? Nerusia waży pewnie około 30kg.

Posted

Przy wadze 30 kg. tez trzeba liczyc w Chrzanowie okolo 200 zl. ale nie wiecej, placimy najmniej 150 jak M. zrobi dla nas wyjatek bo normalnie do 10 kg. jest 170 zl a pozniej w gore ale jak do tej pory nie zaplacilysmy wiecej jak 200 zl. Czyli jak upilnujecie Nerunie to dopiero sterylka po zakonczonej cieczce po dwoch miesiacach zas jak sie nie uda jej upilnowac to po skonczonej cieczce po dwoch tygodniach robimy sterylke aborcyjna zeby nam sie rodzinka nie powiekszyla. :shake:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nerusia już po sterylce - troszkę obolała i strasznie obrażona (jak jutro przyjadę zrobić jej zastrzyk, to już mnie całkiem znienawidzi :diabloti:) , ale w stanie ogólnie dobrym, nie ma gorączki.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Lintie czy byla to sterylka aborcyjna :crazyeye:

Nie, Nerusia nie była szczenna.
Byłam u niej dzisiaj: nie ma gorączki, rana wygląda dobrze - sucha, nie podrażniona. Tylko psica nie bardzo chce jeść... Dzień po zabiegu to chyba normalne?

Posted

Nerusia dzisiaj. Nieźle się musiałam nakombinować, żeby jej zrobić fotki, bo za każdym razem jak wcelowywałam w nią aparat, to odwracała pysio. Chyba jednak mam u niej przechlapane... :grins:

Posted

Czy Nerusia juz wrocila do zdrowka :crazyeye: na zerelko juz chyba sie nie gniewa :shake: co najwyzej na cioteczke Lintie :evil_lol: Za sterylke zaplacilismy 200 zl. niech jej idzie na zdrowie.