togaa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 No to odszukanie właściciela to w zasadzie sprawa beznadziejna... Trzeba się skupić na szukaniu nowego domku.! Quote
wilczyca Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 [quote name='togaa']No to odszukanie właściciela to w zasadzie sprawa beznadziejna... [/quote] no wiesz nie trzeba tak od razu rezygnować,ale wydaje mi się że właściciel nawet gdyby mógł to i tak się nie odnajdzie :angryy: Quote
Hund Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Mam nadzieję że Kronika pomoże i jakaś dobra dusza się znajdzie. Quote
Szarik Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Mopek biedny, jak mu podsuwałam miseczkę pod pyszczek to sie o nia obijał zanim trafił do środka :( Potrzebuje pana, który będzie jego oczkami na świat :( Quote
togaa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Wiem że to pytanie nie na dzisiaj, ale czy u psów operuje się zaćmę? Bo u ludzi,to prawie zabieg. Quote
Hund Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Aniu wpłata na Mopa doszła , barzdo bardzo dziękuję !!!!!!! Oj gdyby tak dało się zaćme zoperować...będę dziś w lecznicy (upomnieli się o zapłatę ;) ) zapytam. Quote
Diuna B. Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Z teo co wiem, to u psów też można zaćmę operować. Quote
Hund Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 W Bielsku podobno nikt się nie podejmuje , możnaby wysŁać Mopa do innego miasta. W czwartek jedzie inny pies z weterynarzem do specjalisty okulisty innego weterynarza mogą zabrać też Mopa. Quote
Hund Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 [quote name='wilczyca']jutro powinien przyjść przelew[/QUOTE] dziękuję !! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Z tego, co się orientuję zaćmę ciężko jest wyleczyć, prędzej już zatrzymać jej przebieg. Trzymam kciuki za Mopa :) :loveu: Quote
wilczyca Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 a czy to jest na pewno zaćma ? bo ona (zaćma) jest dosyć często mylona ze zmętnieniem rogówki.Zaćmę można operować. A jak tam u niego z cukrem? miał robione badania na cukier (zaćma cukrzycowa) Quote
oktawia6 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 [quote name='togaa'] Wiem że to pytanie nie na dzisiaj, ale czy u psów operuje się zaćmę? Bo u ludzi,to prawie zabieg. [/quote] dr Garnarz powinien go skonsultowac-wiele psów leczy ze schronisk z całej Polski-jednak go go przywiezie?:-( ja również mam sunię taką jak on-identyczna historia-tylko ona byłą z agresją...identycznie wyglądała a z oczu lała się ropa, jakbym cofnęła się w czasie-on jest taki sam..... Quote
_bubu_ Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 [quote name='togaa']Wiem że to pytanie nie na dzisiaj, ale czy u psów operuje się zaćmę? Bo u ludzi,to prawie zabieg.[/quote] Zaćmę można zoperować we Wrocławiu. koszt to 1200zl za jedno oko. To przekracza nasze możliwości. Myśle ze trzeba się narazie skupić na stanie ogólnym Mopa. Mimo że wyniki ma jak naprawdę dobrze odżywiony pies - aż za dobrze i powinien być silny ( jedzenia w żywieckim schronie nie brakuje :p) to chwieje się jeszcze na nogach. Lekarz rozważa wprowadzenie nowego leku. Quote
togaa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Ależ oczywiście że stan ogólny jest najwazniejszy. I martwi to że on taki słabiutki... Ale tak cichutko sobie marzę,że gdyby ktoś go pokochał to jest u Mopa szansa na widzenie..! Quote
KaL Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 W przychodni Med-Wet na Piastowskiej planują konsultacje u Garncarza. Można u nich popytać. To ma być druga połowa tego roku.[url]www.medwet.pl[/url] to adres strony Quote
Hund Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 [quote name='wilczyca']Hund czy wpłata doszła[/QUOTE] wpłata wczora doszła, bardzo, bardzo dziękuję. Niestety Mop musi czekac na kolejny numer Kroniki, w tym numerze sie nie zmieścił :( Quote
togaa Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Przecież Mopek był czyjś !/ta obroża przeciwpch./ Jak zgadnąć, co go w życiu spotkało..? Quote
Recommended Posts