Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj damy sobie jakoś radę;) zawsze dajemy.

Mam nadzieję, ze jak sie domek znajdzie, to będzie ten JEDYNY

Tosia jest chwilowo u mojej teściowej, bo musiałam wziąć na kilka dni szczeniaka z lecznicy. Okazało się, że Tosia ma zapędy do obrony, tylko gdy ma zapalnik w postaci mojej szczekającej Kredki. U Teściowej mimo, że są 3 psy, ale grzeczne Tośka zachowuje się bez problemu.
I jak jest sama to też jest super. Czyli potrzeba jej domu ze spokojnym psem, albo bez;)

A energi ma tyle, że i trzem by starczyło:lol:

• 3 weeks later...
Posted

TOLA ZMIEŃ TYTUŁ PLISS

Tosia ma tej swój wymarzony dom:multi:

Zacznę od początku.
Wiedząc, że wyjeżdzam, a z ogłoszeń nie ma odzewu, poprosiłam o pomoc fundację Doberman-Nitthilfe o pomoc. Organizacja ta pomaga psiakom z mieleckiego schroniska.
Tosia została umieszczona na stronie fundacji. Czekała sobie spokojnie, a ja trochę mniej spokojnie;) myślałam, gdzie ją umiszczę jak przyjdzie czas wyjazdu
Przed samym wyjazdem dostałam informację, że jest rodzina niemiecka zainteresowana Tosią. W ciągu kilku dni została przeprowadzona kontrola adopcyjna. Jako że nasz trasa biegła przez Niemcy to zabraliśmy Tosię ze sobą.
Dobrze, że mój TZ jest mocno anglojęzyczny i nowa rodzina Tosi również, więc udało nam się sprawnie ,bo po niemiecku nijak by nam nie wyszło:lol:

Dodam tylko, że jechaliśmy z 2 naszymi psami, dzieckiem, bagażami jakie ma się przy przeprowadzce i Tosią:evil_lol: trzeba się poświęcić dla wyższego celu. Nowa rodzinka tez przejechała koło 500km i tak spotkaliśmy się w małej miejscowości niedaleko granicy.
Ale opłacało się:multi: Tosia ma taką rodzinę, jaką sobie dla niej wymarzyłam
:loveu:

We hope Tosia is fine - it seems so.
She´s loves to take a walk, to run and to play with a rope.
She has her own place in the livingroom, where she sleeps.
She´s very kind.
She loves to be stroked and gives dogkisses in return.
There´s no problem with me as man.
She plays with our children and they are very happy.
And - no wonder when I reed the mail - she is always looking for food

Posted

jogi napisał(a):
więc tak. Tosia ma tej swój wymarzony dom:multi:

Zacznę od początku.
Wiedząc, że wyjeżdzam poprosiłam o pomoc fundację Doberman-Nitthilfe o pomoc. Organizacja ta pomaga psiakom z mieleckiego schroniska. Tosia została umieszczona na stronie fundacji. Czekała sobie spokojnie, a ja trochę mniej spokojnie;) myślałam, gdzie ją umiszczę jak przyjdzie czas wyjazdu
Przed samym wyjazdem dostałam informację, że jest rodzina niemiecka zainteresowana Tosią. W ciągu kilku dni została przeprowadzona kontrola adopcyjna. Jako że nasz trasa biegła przez Niemcy to zabraliśmy Tosię ze sobą.
Dobrze, że mój TZ jest mocno anglojęzyczny i nowa rodzina Tosi również, więc udało nam się sprawnie ,bo po niemiecku nijak by nam nie wyszło:lol:

Dodam tylko, że jechaliśmy z 2 naszymi psami, dzieckiem, bagażami jakie ma się przy przeprowadzce i Tosią:evil_lol:
Ale opłacało się:multi: Tosia ma taką rodzinę, jaką sobie dla niej wymarzyłam:loveu:

:multi::multi::multi:
No to super! Bo juz tak po cichutku martwiłam się o ten dom.
Mam nadzieję, ze będziemy tu podziwiac chociaz od cazsu do czasu zdjecia Tosi w nowym domu:lol:
Ale nas przetrzymałas jogi:evil_lol:
A jak Tosi niemiecki:cool3:

Posted

jogi napisał(a):
W Castle Donington niedaleko Nottingham:roll:
Zycze wszystkiego dobrego, niech Ci tam będzie dobrze.
I kto będzie pomagał zamojskim psiakom i zabierał je do DT, ubył jeden taki cudowny domek...

Posted

na razie powiem tylko eh:shake: zachwycona nie jestem

a o Waszych psiakach pamiętam i caly czas myślę. Najpierw muszę się tu ogarnąć, a potem zacznę myśleć intensywniej;)