Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Talcott']Jeeeejuuuuu to jakis koszmarny sen:shake::shake::shake::angryy::angryy::angryy:[/quote]
Co Ty wiesz o koszmarach?:razz:
Ja dzisiaj śniłam o schroniskowych zgredkach, ale to były historie bez happy endu, obudziłam się z łzami w oczach!!!:-o
Normalnie aż mi ciarki przeszły po plecach...najdziwniejsze jest to, że obudziła mnie Kora...

Posted

[quote name='irysek']nie hce byc taka jak zawsze, ale ciekawe czemu zbiera je kikou jak nie mialam stycznosci z trisem!?
czemu kasa nie moze isc na konto greven? co ma z tym wspolnego dostep do internetu jak pieniadze ida na konto?
ja tak czy siak wplace na konto fundacji.

aha, mi za transport jakos nikt nie kwapi sie oddac, a wyniosl mnie wiecej niz 90zl!!!
ale tak tu na tym watku bylo i bedzie widze.
nie zaluje mu tych pieniedzy. bo pies jest niczemu winien, tylko ludzie...
niech ma chlopak.
to tyle.[/quote]
[B]irysek[/B] litości! Ja też wozilam psy nie raz, nie dwa i też z własnej kieszeni płaciłam, a nie trąbię o tym na każdym kroku!

Czy ktoś deklarował przed Twoim "wyjazdem", że odda Ci za transport??

Posted

[quote name='GoskaGoska']1. Tris: o sprawie Tris powinnysmy pisac na wątku Trisa , bo poznie robi balagan. Uwazam ze wplaty na konto Kikou jest najlepszym rozwiązaniem. Ona będzie widziec ile jest wpłacone, co i jak. I nie widzę związku, ze z psem nie miala do czyniania. Wpłaty najlepiej idą na jej konto, zebysmy wiedziały ile brakuje kasy, jesli Greven nie ma dostępu do netu. to nie będzie widomo jak stoim finansowo. A dzwonienie i dowiadywanie się ile się zaksięgowało co i jak, chyba mija się z cele, gdy ktos z dogo moze to miniotorwac. jego zdjęcia jakies ładne by się przydały do ogłoszen.

2. w sprawie bieletu 90zl - na Parowke - Lusie. Rozumiem, ze Angie - chce sponsorowac? Tylko , ze moze zaplacic po8 sierpinia? Czy dziewczyny mozecie do 8 poczekac?

3. w sprawie zwrotu iryska za benzynę - to nie wiem czy mamy zbierac czy nie? niech się irysek wypowie[/quote]

Masz rację - dlatego o Trisie pisałam na JEGO wątku,tylko zobaczyłam tutaj dyskusję na jego temat,więc wkleiłam linka :eviltong:
Kikou codziennie będzie aktualizowała wpłaty,a ja będę je kopiować oprócz tego w pierwszym poście:) Zdjecia jak tylko Greven prześle,od razu je zamieszczę:) Na razie dawałam tylko te,które ja zrobiłam...

Posted

[U]Druga rzecz:[/U]

Pojechałam dzisiaj z labusiem na badania. Zrobione zostały 4 zdjęcia RTG: stawy biodrowe tylnych łap, każdy ze stawów łokciowych w przednich łapach i kość strzałkowa. Nie zapłaciłam ani złotówki (choć swoje po uszach dostałam- ale nie ważne). Później konsultacje u chirurga specjalisty (niejednego psa mi już uratował). Powiem tak: gorzej już być nie mogło.

Wybaczcie, klucha mi w gardle stoi i nic więcej napisać nie mogę. Skonsultuję się jeszcze u dwóch lekarzy, żeby mieć pewność. I proszę ze względu na moje zdrowie psychiczne- nie pytajcie, bo nie odpowiem.

Dwie wpłaty od [B]iwa77[/B] i [B]Justynak [/B]na cel badań labusia według życzeń darczyńców przekażę- dogadam się na pw.

Posted

[quote name='Talcott']Koperku! A widziałas może dzis mojego Jamnisia??? Tak sie martwię:shake:[/quote]
Po spacerku i zrobieniu tego, co potrzeba zadreptał do biura i zawinął się jak kokon w kołdrę, leżącą w psiowym spanku z gąbki. Nawet nikt nie wiedział, że jest tam jakiś pies. Dopiero przyciśnięcie przez labusiowy tyłeczek, który spoczął prawie na główce chłopaczka, zmusił go do "odezwania się", że KTOŚ TAM ŚPI PRZECIEŻ!

Posted

Bosshe Kopereczku a moze do jeszcze następnych lekarzy....ktos musi mu dac jakies szanse. Ale co... czy to wogole zagraza jego życiu, czy poprostu chodzic nie będzie?
Jesli nie będzie chodzic moze jednak znajdzie się dla niego jakis dom, albo jakaś fundacja go przyjmie...wiem, ze CI ciężko, ale napisz jak się sprawy mają by jednak coś wymyślec

Posted

[quote name='Koperek']Po spacerku i zrobieniu tego, co potrzeba zadreptał do biura i zawinął się jak kokon w kołdrę, leżącą w psiowym spanku z gąbki. Nawet nikt nie wiedział, że jest tam jakiś pies. Dopiero przyciśnięcie przez labusiowy tyłeczek, który spoczął prawie na główce chłopaczka, zmusił go do "odezwania się", że KTOŚ TAM ŚPI PRZECIEŻ![/quote]

Dzięki Ci wielkie!!! Nawet nie Wiesz jak się boje o niego:placz: Rozmawiałam z Grzesiem dziś i jesteśmy umówieni. Ma dzwonić jeszcze jutro!!Punio ma już nowe spanko, kocyk i obróżkę i ogroooomne miejsce w sercu ciotki.

Posted

koperku, nikt nie deklarowal, bo kto mial dekarowac, jak dowiedzialam sie o tym, ze mam go zawiezc, a godzine pozniej juz bylam w drodze.
nie wiem, moze ty bys jeszcze zdazyla popytac ludzi na watku czy sie zadeklaruja, ja niestety nie mialam czasu, bo w miedzyczasie jechalam z umierajacym chomikiem do weta itd. wiec nie pytaj mnie czy ktos deklarowal wplate.
nieraz ludzie sie nie deklaruja i wplacaja, wiec nie widze zadnego problemu. nie chcesz to nie plac, nikt cie nie zmusza. i tak robie to dla zwierzat, a nie dla ludzi.
jesli jednak ktos chce sie dolozyc, podam nr konta na pw.

Posted

[I][SIZE=1]Napisałam długiego posta- nie jestem w stanie powtórzyć.[/SIZE][/I]

Tak, jak napisałam wyżej- ja ze swojej strony pójdę jeszcze do dwóch lekarzy, ktorych znam i wiem, że nie ściemniają.

Proszę nie kombinujcie, co jest teraz dla labusia najlepsze. Rozwiązania są dwa, z czego żadne nie jest dla niego wybawieniem.

To trzeba zobaczyć na własne oczy! Jeszcze szczniak, który ma tak ogromne problemy z poruszaniem się, że wzrok człowieka wrażliwego nie wytrzymuje takiego obrazu!
Labuś w ogóle nie powinien znaleźć się na tym świecie! Jego Bóg nie zaplanował. On miał się cieszyć, że żyje, a dotychczas to jedynie pasmo cierpień i zawodów. Sadysta, który "wypuścił" go na światło dzienne powinien smażyć się w piekle! Psiak to kumulacja nieszczęśliwych genów, którymi spokojnie mógłby obdarzyć kilka psów!

[I]Jechałam z nim spowrotem do schroniska i łzy mi ciekły- wstyd mi, że jestem człowiekiem![/I]

Posted

1.Kurde... martwię się o labka... jeszcze bardziej, że nie wiadomo o co chodzi, ale jak Koperek pisze, ze gorzej byc nie mogło to czarno to widzę...

2.Powiem tak... Jutro będę o 11:00 na Zielińskiego, jeśli mogłabyś tam podejśc [B]ulv [/B]to mogłabym ci dac 90zł na spłatę za transport...

Pamiętajcie o tym, że ulv ma gigantyczne długi, pożycza żeby móc ratowac psy mimo tych długów i jest to wyjątkowa sytuacja więc nie sądzę żeby wypominanie tutaj tego ile kto dał, ile kto zapłacił było na miejscu...

Nie będę wytykac palcami, ale proszę was zastanówcie się czasem, bo to wszystko podchodzi pod kłótnie, a kłótnie nam nie będą pomagac...

Jeżeli ktoś oferuje transport proponuję wyraźnie zaznaczac czy oczekuje spłaty kosztów czy funduje go z własnej kieszeni. Wiem, że o pieniądzach trudno mówic, ale tutaj jest to niezbedne a nawet konieczne. Konkretne koszta, konta na priv dla wszystkich chętnych na wpłaty, wszelkie niezbędne dane. To jest podstawa!

Trzeba też uporządkowac na czyje konto wpłacac za konkretne psy, bo to jest chyba największy problem tutaj.

Np. BUREK- konto Kowalskiej itd.

Po prośbie na wątku numer konta powinien trafic wiadomością priv do osoby zainteresowanej.

Na pierwszej stronie pod każdym psem trza by było napisac:

1. Gdzie jest pies.
2. Na czyje konto można wpłacac pieniądze na tego psa.

To tylko najbardziej potrzebna podstawa informacji!

Posted

Kurcze... Koperku... Nie wiem jak bardzo źle jest, ale jak Ty tak mówisz to aż mi teraz łza pociekła...

Pamiętam jak widziałysmy tego owczarka z dysplazją jak szukałyśmy Świnki...Ja zamarłam patrząc na to jak się porusza. Dziwnie przesuwał łapy, wiginały mu się jak guma. Ty nie byłaś wtedy specjalnie przejęta(nie mam przez to nic złego na myśli). Jeżeli tak mówisz o labku to... ja nie wiem...

Posted

a moze tego labradora zabrac by do dr tosia na januszowicka? on jest super specjalista. jesli ktos ze mna by pojechal i z psem to chetnie zabiore.
bo ja sama z nim raczej nie pojade. musi go ktos wyciagnac i bym podjechala o schroniska po prostu. a z kosztami to by sie zobaczylo ile on by policzyl. mnie zawsze traktuje ulgowo i ma przeogromne serce dla zwierzat. wyjdzie z siebie, zeby labkowi pomoc. uwierzcie!

czy on ma dysplazje? jesli tak to bylaby mozliwosc zoperowania go po kosztach, kiedys jeden wet operujacy moja sunke, sie zaofiarowal. jak tak to sie go spytam.

Posted

[B]gosikf[/B] wiadomo, o co chodzi- no przynajmniej na razie ja wiem i to wystarczy. Nie chcę siać zamętu, bo sama muszę się porządnie zastanowić nad problemem, a z drugiej strony oswoić z podjęciem ciężkiej decyzji. Jeżeli jeszcze kilku lekarzy potwierdzi to co się dowiedziałam, to napiszę, jak mam zamiar to załatwić.

Powtórzę się: [B][I]Wybaczcie, że nie piszę konkretniej, ale zrozumcie. Traktuję go trochę, jak swojego psa, bo przypomina mi bardzo grubego i z postury, jak był mały i z zachowania. Z drugiej strony nie chcę się tak angażować, bo serce mi na to nie pozwala![/I][/B]

Rozrywa mnie od środka i krzyczeć mi się chce...!

Posted

Powtórzę się: [B][I]Wybaczcie, że nie piszę konkretniej, ale zrozumcie. Traktuję go trochę, jak swojego psa, bo przypomina mi bardzo grubego i z postury, jak był mały i z zachowania. Z drugiej strony nie chcę się tak angażować, bo serce mi na to nie pozwala![/I][/B]

Rozrywa mnie od środka i krzyczeć mi się chce...![/quote]

badzo mi przykro i bardzo mi smutno z powodu stanu labusia
jestem pewna, że zrobiłaś i zrobisz dla niego to co najlepsze....

Posted

w kwestii porządku na wątku uważam, że propozycja z podlinkowaniem zdięć do konkretnych psich wątków jest bardzo korzystna, a wszystkie rozliczenia i przepychanki w sprawie konkretnego psa najlepiej u niego na wątku, dzięki temu pies będzie stale na widoku a tu nie będzie bałaganu...

tutaj skupmy się na zagrożonych, które nie mają swoich wątków...

Posted

W koncu przebrnelam przez 43 strony watku:crazyeye: ( 3 dni mnie niebylo):razz:
Koperku, jak tam moja kudlatka? Mozna by ja umowic na sterylke? Sa duze kolejki? Jak jej oczy? Ona jest bezpieczna? wiedza zeby ja nie usypiac?

Ja mam niestety jeszcze Coopera i Age, ale dla Coopera szykuje sie moze domek, bede wiedziec do niedzieli;).