alekso Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 jedyna osoba jaką znam to Elza, zresztą sama wiesz... może ja mu ogłoszeń jeszcze porobię.... z drugiej strony to czy to coś da... Quote
Dea Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 alekso wszystkiego warto spróbować, trochę ogłoszeń już ma, ciotki z wątku porobiły, jest też na naszej Klasie, więc jak masz możliwość to jasne!:cool3: Quote
siekowa Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Dawno do Rudego nie zaglądałam ale tyle spraw na głowie. :( Jak tam chłopak mrozy znosi? Dea wiem, że masz mało czasu ale jak znajdziesz chwilkę to uzupełnij mi te dane bym mogła go dać na stronę Województwo: Szuka domu: ( 1. stały czy 2. tymczasowy lub stały) ? Stan zdrowia: Kastracja: Stosunek do zwierząt: Stosunek do dzieci: Dla kogo: Gdzie przebywa: Kontakt: Uwagi: czyli opis psa RUDY - jego dom to schronisko, nie miał nigdy innego. Nie miał swojego kocyka, miski pełnej dobrego jedzenia, ciepłego kąta zimą. Nikt nigdy go nie pokochał, nie przytulał, nie dbał o niego... Rudy teraz ma około 12 - 13 lat, i smutną schroniskową starość - pomieszczenie bez kojca, gdzie został przeniesiony, bo inne psy zaczęły go atakować. Nie widzi już nawet słońca. Jest cudownym, ufnym, dobrym staruszkiem, cieszącym się z każdego dobrego gestu, każdej oznaki zainteresowania.Nie ma już częściowo zębów, na jałowym jedzeniu schroniskowym nie mogły się utrzymać zbyt długo, lekko kuleje na jedną nogę, to pewnie reumatyzm. W końcu mieszka w schronisku już 10 lat, a wcześniej błąkał się po lasach i wsiach. to ma być ten tekst? i jeszcze mam takie pytanie Czy adoptować Rudego z Waszego schroniska można tylko osobiście? Chodzi mi o to czy jest możliwość aby adoptował go ktoś (wcześniej sprawdzony oczywiście) kto nie będzie mógł sam po niego przyjechać. przyda mi się to info do ogłoszeń Quote
Dea Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 [quote name='siekowa']Dawno do Rudego nie zaglądałam ale tyle spraw na głowie. :( Jak tam chłopak mrozy znosi? Dea wiem, że masz mało czasu ale jak znajdziesz chwilkę to uzupełnij mi te dane bym mogła go dać na stronę Województwo: Szuka domu: ( 1. stały czy 2. tymczasowy lub stały) ? Stan zdrowia: Kastracja: Stosunek do zwierząt: Stosunek do dzieci: Dla kogo: Gdzie przebywa: Kontakt: Uwagi: czyli opis psa RUDY - jego dom to schronisko, nie miał nigdy innego. Nie miał swojego kocyka, miski pełnej dobrego jedzenia, ciepłego kąta zimą. Nikt nigdy go nie pokochał, nie przytulał, nie dbał o niego... Rudy teraz ma około 12 - 13 lat, i smutną schroniskową starość - pomieszczenie bez kojca, gdzie został przeniesiony, bo inne psy zaczęły go atakować. Nie widzi już nawet słońca. Jest cudownym, ufnym, dobrym staruszkiem, cieszącym się z każdego dobrego gestu, każdej oznaki zainteresowania.Nie ma już częściowo zębów, na jałowym jedzeniu schroniskowym nie mogły się utrzymać zbyt długo, lekko kuleje na jedną nogę, to pewnie reumatyzm. W końcu mieszka w schronisku już 10 lat, a wcześniej błąkał się po lasach i wsiach. to ma być ten tekst? i jeszcze mam takie pytanie Czy adoptować Rudego z Waszego schroniska można tylko osobiście? Chodzi mi o to czy jest możliwość aby adoptował go ktoś (wcześniej sprawdzony oczywiście) kto nie będzie mógł sam po niego przyjechać. przyda mi się to info do ogłoszeń Siekowa można go oczywiście zaadoptować na odległość. Robię to tak, że wyadoptowywuję psa na fundację, a nowa osoba podpisuje umowę adopcyjną z fundacją, może to załatwić w moim imieniu ktoś, kto będzie sprawdzał dom na przykład. Województwo: śląskie Szuka domu: 1. stały Stan zdrowia: dobry jak na jego wiek, kuleje na jedną łapę Kastracja: można wykonać w schronisku Stosunek do zwierząt: bardzo dobry Stosunek do dzieci: nie wiem, ale podejrzewam, że dobry Dla kogo: do domu z ogrodem, dla każdego Gdzie przebywa: w schronisku Kontakt: Dea, tel: 0 785 04 04 04, e-mail: [email protected] Quote
Morgan:-) Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Rudasku najdroższy... Ja wiem, że długo to już trwa, a Ty masz czasu coraz mniej.. obiecuje Ci, że jeszcze będziesz wtulał głowę w kochające ramiona własnego pana.... zobaczysz.... Quote
Dea Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Morgan:-) napisał(a):Rudasku najdroższy... Ja wiem, że długo to już trwa, a Ty masz czasu coraz mniej.. obiecuje Ci, że jeszcze będziesz wtulał głowę w kochające ramiona własnego pana.... zobaczysz.... Albo pani... No Morgan to poważna obietnica, ja mu ją przekażę, więc wyjścia już nie masz:cool3: Quote
Morgan:-) Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Dea bardzo Cie proszę - jak następnym razem bedziesz w schronie - zrób zdjęcia rudasowi. Takie dobre jakościowo - no takie jakie tylko Ty potrafisz zrobić. Zdjęcia z duszą, które zaczarują przyszłego pancia Rudaska. Quote
Dea Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Postaram się coś porobić, ale na razie będę tylko w kojcu, bo na wyprowadzanie nie ma czasu, psów dochodzi dużo, trzeba wszystkie obfocić. Quote
Morgan:-) Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 W piątkowym "Głosie" było ogłoszenie psa wyglądającego jak labek.:shake: Czarny. Postaraj się go namierzyć:roll: Quote
Dea Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Rudy dzisiaj był w całkiem dobrym humorze, liznął mnie w palec i machnął ogonem:p Mix labka jest, dzisiaj wstawię na stronę schronu. Quote
Dea Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Rudasek wygrzewa swoje stare kości na słońcu, i nadal czeka, nie wiem jak będzie u niego z kolejną zimą w schronie:shake: Quote
zuzlikowa Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Rudasek jest w Cieszynie? Czy są gdzieś jego fotki? Zrobiłabym staruszkowi allegro i trochę ogłoszeń....a może ma już jakieś? Przydałaby się też mała charakterystyka dziadeczka...kilka podstawowych informacji... ...no i oczywiście kontakt do adopcji! Quote
Dea Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 W Cieszynie. Na stronie schrosniksa też są jego fotki www.schronisko.cieszyn.pl ale coś serwer ostatnio kawały robi. Zuzlikowa prześlij mi proszę maila na [email protected] , to wyślę fotki i opis:p Gdzieś już go ciotki ogłaszały, ale nie mam pojęcia gdzie jest nadal. Kontakt najlepiej do mnie: tel. 0 785 04 04 04 ; 0 603 244 518, [email protected] Quote
siekowa Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Na psiegrane-marzenia.pl jest tak Rudy Wiek: 13 lat Płeć: Pies Wielkość: Duża Województwo: Śląskie Szuka domu: Stały Stan zdrowia: dobry jak na jego wiek, kuleje na jedną łapę Kastracja: Nie Stosunek do zwierząt: łagodny do innych psów Stosunek do dzieci: Dla kogo: do domu z ogrodem, dla każdego Gdzie przebywa: schronisko w Cieszynie Kontakt: Dea, tel: 0 785 04 04 04, e-mail: [email protected] Link: http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudy-od-10-lat-schronisko-jego-dom-nigdy-nie-mial-innego-dajmy-mu-szanse-109819/ Uwagi: RUDY - jego dom to schronisko, nie miał nigdy innego. Nie miał swojego kocyka, miski pełnej dobrego jedzenia, ciepłego kąta zimą. Nikt nigdy go nie pokochał, nie przytulał, nie dbał o niego... Rudy teraz ma około 12 - 13 lat, i smutną schroniskową starość - pomieszczenie bez kojca, gdzie został przeniesiony, bo inne psy zaczęły go atakować. Nie widzi już nawet słońca. Jest cudownym, ufnym, dobrym staruszkiem, cieszącym się z każdego dobrego gestu, każdej oznaki zainteresowania.Nie ma już częściowo zębów, na jałowym jedzeniu schroniskowym nie mogły się utrzymać zbyt długo, lekko kuleje na jedną nogę, to pewnie reumatyzm. W końcu mieszka w schronisku już 10 lat, a wcześniej błąkał się po lasach i wsiach. i jeszcze takie fotki znalazłam na wątku Quote
Dea Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Zuzlikowa ten tekst mógłby chyba być? Co prawda Rudasek już przeniesiony do normalnego kojca, ale tak może ktoś bardziej się ulituje... No i można dodać, że potrafi chodzić na smyczy, uwielbia spacery, przybiega na zawołanie. Quote
zuzlikowa Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Mógłby...mógł...jak znam siebie i tak podokładam,ale podstawę mam! Dzięki...dziś będę robić. Rudasek piękny...a jak ładną postawę umie przyjąć! Dumę tego psiaka zabiło życie!:shake: Quote
Dea Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Wiesz, ja i tak się dziwię, że on jeszcze potrafi cieszyć się życiem, merda ogonem, poszczekuje na widok znajomych osób. On ma fantastyczny charakter, i tak mało potrzebowałby do szczęścia... Quote
Dea Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Zuzlikowa to Ty robiłaś to allegro Rudego??? Jesssssuuuuu, sama się poryczałam nad tym:-o Masz talent!:loveu: Napisała do mnie maila pewna osoba zainteresowana, ale to na razie taki "wstępny" mail... Quote
Panca Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 oby wstepny mail sie zamienil w staly dom dla tego biedaka Quote
Dea Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 Na razie poprosiłam panią o numer telefonu i czekam na odp. Co do allegro to zmieniłabym tylko to, że może mieszkać w mieszkaniu. Jak dla mnie nie bardzo, pies nigdy nie był w mieszkaniu, nawet nie wiem czy na oczy widział schody! No i nie będzie nauczony czystości:shake: Quote
zuzlikowa Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Dea napisał(a):Na razie poprosiłam panią o numer telefonu i czekam na odp. Co do allegro to zmieniłabym tylko to, że może mieszkać w mieszkaniu. Jak dla mnie nie bardzo, pies nigdy nie był w mieszkaniu, nawet nie wiem czy na oczy widział schody! No i nie będzie nauczony czystości:shake: No,ja robiłam...ja...dlatego mi to tak długo trwa:oops:...bo jak nie poczuję tego psiaka...nie znajdę co w nim jest innego...to nie umiem napisać:-( Niech mu dom przyniesie i oby szybko. Skakałabym do góry,ale poczekam na to aż Rudasek w domu wyląduje!Wtedy se i poryczę i poskaczę! Masz rację...co do mieszkania. Quote
Recommended Posts