luka1 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Ledę do schroniska przywieziono wraz z rodzeństwem i mama 3,5 roku temu. Cała gromadka została zabrana przez policje od ludzi , którzy chba niezbyt troskliwie opiekowali sie psami skoro do dzis Leda woli unikac ludzi. Dzis w schronisku została tylko Leda. W niewyjasnionych okolicznosciach, jeszcze jako szczeniak, złamała sobie łape. Łapa sama sie zrosła, ale jest dziwnie powyginana. Leda jest pieknym, mądrym psem, wierzę ,że mimo kalectwa ktoś się nią zainteresuje i przekona, że "człowiek" nie zawsze musi oznaczać "strach". Tel. do schroniska: 692 659 026, 692 005 758 lub [email protected] jest troszeczkę gruba, ale to wynik ukrywania sie w budzie. Quote
asiamm Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 o jeju! pierwszy raz ją widzę poza budą...faktycznie ma sporą nadwagę :roll: Quote
Ziutka Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 asiamm napisał(a):o jeju! pierwszy raz ją widzę poza budą...faktycznie ma sporą nadwagę :roll: Ja też :shake: Kulka / Zaza II Quote
asiamm Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Ziutka napisał(a):Ja też :shake: Kulka / Zaza II a może i gorzej bo to dużo większy pies :shake: Quote
luka1 Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 właściwie w boksie trudno ją zobaczyć - zawsze siedzi wciśnięta w kąt budy. Wychodzi tylko wtedy gdy jest sprzątany boks. Wtedy chodzi po wiacie, ale ucieka gdy ktoś obcy tam zajdzie. Quote
luka1 Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1198302_leda_z_przetracona_lapka.html http://www.allegro.pl/item346850966_owczarek_leda.html Quote
Ziutka Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 luka1 napisał(a):mósimy jej pomóc, MUSIMY Koniecznie....żeby nie było tak jak z Zazą :shake: Quote
luka1 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Mam pomysła - trzeba im sztuczną bieżnie zorganizować :razz: Quote
asiamm Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 luka1 napisał(a):własciwie wystarczy jej troche ruchu Kulce niestety nie wystarczyło, mimo że miała u Emir i ruch u odpowiednią dietę :-( pomoc nadeszła zbyt późno Quote
Ziutka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 luka1 napisał(a):ma ktoś pomysła jak ją uaktywnić? Jedyne wyjście to dom...bo w schronie nie ma jak jej uaktywnić :shake: jej potrzebny jest wet żeby zrobił badania i ścisła dieta - wiadomo jak było z Zazą :cool1: Quote
beka Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Podniosę choć nie łatwo taka ciężka dziewczynke dźwignąć ;) Quote
luka1 Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 tyle lat siedzi w tej budzie . Zamknęła się we własnym świecie. Woli sie nie pokazywać. Nikt nie zauważa jej kalectwa, nikt nie zauważa tego że jest strasznie gruba, nikt nie wie czy ona coś czuje - jaką ma szansę? Quote
Ziutka Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 luka1 napisał(a):tyle lat siedzi w tej budzie . Zamknęła się we własnym świecie. Woli sie nie pokazywać. Nikt nie zauważa jej kalectwa, nikt nie zauważa tego że jest strasznie gruba, nikt nie wie czy ona coś czuje - jaką ma szansę? Obawiam się...obawiam się...że będzie historia Zazy :shake: Quote
Ziutka Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 [quote name='luka1']włos mi sie jeży jak myslę jak ona może skończyć Słuchaj...a może poprosimy Zytę o przeniesienie Ledy do boksu w którym by mogła być sama i zacząć jej podawać specjalistyczną karmę a praktykanta poprosić o codzienny spacer np. 20 minut :roll: tylko ja nie wiem jak Ona z tą łapką...czy da radę tak spacerować :shake: (tak dzisiaj z Tiną myślałyśmy[SIZE=2]) Quote
Ziutka Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 luka1 napisał(a):nie wyszła z budy :-( To nie są dobre wieści....nie :shake: Quote
Ziutka Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 luka1 napisał(a):do góry piesku I dobranoc piesku... Quote
luka1 Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 Ta łapa wygląda fatalnie - może ona ma kompleks łapy? Quote
Hotel KADIF Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Ziutka!! Dzięki za linka ........... Rany, ale biedna suńka :-(!! Co możemy dla niej zrobić? Ma allegro? Chyba ją już na dogo gdzieś widziałam... nie wiem czy nie na wątku trójłapów.. Quote
luka1 Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 Ona ma allegro i alegratkę - jak wszystkie "moje" psiaki Quote
Ziutka Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 DIF napisał(a):Ziutka!! Dzięki za linka ........... Nie ma za co...zawsze Ci cosik mogę podesłać jak chcesz :diabloti: DIF napisał(a): Co możemy dla niej zrobić? Domu...domu jej potrzeba :placz: Diety...diety jej potrzeba...sama nie wiem jak jej pomóc. Ona ma straszną nadwagę :shake: a z tą łapką to nawet dobrze pospacerować nie może bo jej bardzo ciężko :-( mamy w schronisku stażystę, który zabiera psiaki na spacerki ale Ona raczej nie daje rady a poza tym teraz tyle kleszczy, że na spacerki się nie chadza :roll: Nic już nie wiem qrde :help1::mdleje: Ma ktoś jakieś pomysły ???? :cool1: Quote
Recommended Posts