Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ledę do schroniska przywieziono wraz z rodzeństwem i mama 3,5 roku temu. Cała gromadka została zabrana przez policje od ludzi , którzy chba niezbyt troskliwie opiekowali sie psami skoro do dzis Leda woli unikac ludzi.
Dzis w schronisku została tylko Leda. W niewyjasnionych okolicznosciach, jeszcze jako szczeniak, złamała sobie łape. Łapa sama sie zrosła, ale jest dziwnie powyginana. Leda jest pieknym, mądrym psem, wierzę ,że mimo kalectwa ktoś się nią zainteresuje i przekona, że "człowiek" nie zawsze musi oznaczać "strach".
Tel. do schroniska: 692 659 026,
692 005 758
lub [email protected]

jest troszeczkę gruba, ale to wynik ukrywania sie w budzie.

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właściwie w boksie trudno ją zobaczyć - zawsze siedzi wciśnięta w kąt budy. Wychodzi tylko wtedy gdy jest sprzątany boks. Wtedy chodzi po wiacie, ale ucieka gdy ktoś obcy tam zajdzie.

Posted

luka1 napisał(a):
własciwie wystarczy jej troche ruchu

Kulce niestety nie wystarczyło, mimo że miała u Emir i ruch u odpowiednią dietę :-( pomoc nadeszła zbyt późno

Posted

luka1 napisał(a):
ma ktoś pomysła jak ją uaktywnić?

Jedyne wyjście to dom...bo w schronie nie ma jak jej uaktywnić :shake: jej potrzebny jest wet żeby zrobił badania i ścisła dieta - wiadomo jak było z Zazą :cool1:

Posted

tyle lat siedzi w tej budzie . Zamknęła się we własnym świecie. Woli sie nie pokazywać. Nikt nie zauważa jej kalectwa, nikt nie zauważa tego że jest strasznie gruba, nikt nie wie czy ona coś czuje - jaką ma szansę?

Posted

luka1 napisał(a):
tyle lat siedzi w tej budzie . Zamknęła się we własnym świecie. Woli sie nie pokazywać. Nikt nie zauważa jej kalectwa, nikt nie zauważa tego że jest strasznie gruba, nikt nie wie czy ona coś czuje - jaką ma szansę?

Obawiam się...obawiam się...że będzie historia Zazy :shake:

Posted

[quote name='luka1']włos mi sie jeży jak myslę jak ona może skończyć
Słuchaj...a może poprosimy Zytę o przeniesienie Ledy do boksu w którym by mogła być sama i zacząć jej podawać specjalistyczną karmę a praktykanta poprosić o codzienny spacer np. 20 minut :roll: tylko ja nie wiem jak Ona z tą łapką...czy da radę tak spacerować :shake: (tak dzisiaj z Tiną myślałyśmy[SIZE=2])

Posted

Ziutka!!
Dzięki za linka ...........
Rany, ale biedna suńka :-(!!
Co możemy dla niej zrobić? Ma allegro?
Chyba ją już na dogo gdzieś widziałam... nie wiem czy nie na wątku trójłapów..

Posted

DIF napisał(a):
Ziutka!!
Dzięki za linka ...........

Nie ma za co...zawsze Ci cosik mogę podesłać jak chcesz :diabloti:

DIF napisał(a):
Co możemy dla niej zrobić?

Domu...domu jej potrzeba :placz:
Diety...diety jej potrzeba...sama nie wiem jak jej pomóc.
Ona ma straszną nadwagę :shake: a z tą łapką to nawet dobrze pospacerować nie może bo jej bardzo ciężko :-( mamy w schronisku stażystę, który zabiera psiaki na spacerki ale Ona raczej nie daje rady a poza tym teraz tyle kleszczy, że na spacerki się nie chadza :roll:
Nic już nie wiem qrde :help1::mdleje:
Ma ktoś jakieś pomysły ???? :cool1: