SZPiLKA23 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Z transportem zawsze problem, no ale jak domek jest to z transportem tez damy rade;) Ankieta poszła:) Quote
Neczka Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Ahhh... się wreszcie coś u Ircia ruszyło na wąteczku:roll::roll: Quote
MagdaH Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Ode mnie ankieta też już wyszła:loveu: Straciłam sie z Dogo, bo byliśmy z Biszkoptem (patrz awatar) na najostatniejszym dziś :Dog_run::painting::painting::painting: Czekam na rozwój sytuacji...:cool3: Quote
SZPiLKA23 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Dziekuje :) zobacze na ankiete jak wroce od orzeszkow ;) wymiziam Ircia:) Quote
Neczka Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 A Iro dzisiaj zaszczekał nawet ! :evil_lol: ..jeszcze nigdy nie słyszałam, jak szczeka. Taka grzeczna psinka..:loveu: Quote
SZPiLKA23 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Irciu jest bardzo strachliwy, chciałam go wziac na spacer ale zwiał do budy, nie chciałm go stresowac. Poczytałam odp. w ankiecie i wszystko jak dlamnie jest super :), tylko tak sie zastanawiam czy wszystkie pieski i kot zgodza sie z Irciem? Quote
Becia66 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 MagdaH - a duży zwierzyniec ty masz w tym swoim domku ? Quote
MagdaH Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Zwierzyniec składa się z psa Biszkopta (awatar), psa Fido (mieszka właściwie z mamą , w osobnym mieszkaniu, za ścianą), wątek niżej http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9281113#post9281113 9 letniej kotki Marysi, fisząt w akwarium i aksolotla meksykańskiego. Quote
MagdaH Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 ...posty piszę krótkie i rzadko, bo mnie wylogowuje z Dogo, kiedy zaczynam elaboraty pisać. Dlatego piszę raczej maile do Szpilki - mam gwarancję, że dotrą. Chyba będę musiała wywalić wszystko z końputra i wgrać na nowo...:shake: Quote
MagdaH Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Ankietę odesłałam do Szpilki, ona Wam może streścić mniej więcej zarys mojego zwierzyńca. Mam nieduży ogródek a na nim drewnianą balię do zbierania deszczówki, na wiosnę zalęgły się tam żaby i złożyły skrzek, wyległo się z niego całe dzikie mnóstwo kijanek, a kiedy podrosły rozlazły sie po ogródku. Teraz gdzie nie depniesz - żaba wyskakuje!!! Będę musiała częściowo je wyzbierać i wypuścić na łakę, bo przy takiej ilosci nie bedą mieć pożywienia. Na razie kupuję zarcie w zoologu i rozkładam na ogródku, ale przecież nie bedę ich utrzymywać "do emerytury" ;) Quote
MagdaH Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Napisałam maila do Szpilki, nie wiem czy już go przeczytała, opisałam mniej więcej relacje moich zwierząt. Nie chciałabym wklejać tutaj mojego długiego maila, bo po pierwsze: to jest wątek Ircia, nie Biszkopta i Fidka, a po drugie: kiedy piszę dłuższy tekst, to mnie samoczynnie wylogowuje z Dogo...:shake: Quote
żaba88 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Szpilka nie będzie miała dzisiaj dostępu do internetu. Może wieczorem. Ale jutro na 100% się odezwie ;) Quote
halcia Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Kochany psiaczku,dobrze ,ze coś sie dzieje po po twojej postawie widać,że tracisz nadzieje. Quote
MagdaH Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Kochany Psisynku, chciałabym żebyś już był w domku, taka ładna pogoda dzisiaj, idziemy zaraz na spacerek z Fiduchem, a Ty biedniutki siedzisz w betoniaku...:placz::placz::placz: Quote
MagdaH Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 becia66 napisał(a):MagdaH - a duży zwierzyniec ty masz w tym swoim domku ? ...jak dotąd dla każdego żyjątka miejsca w domku, w serduchu :loveu: i przy pełnych miseczkach wystarczało...:cool3: Quote
Neczka Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 Czyli możemu znać, że jesteś zdecydowana na naszą biedulkę ?:roll: Quote
MagdaH Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Neczka napisał(a):Czyli możemy znać, że jesteś zdecydowana na naszą biedulkę ?:roll: TAK!!!!:evil_lol: Tylko poradźcie jak Go przetransportować. Bo jeśli miałabym przyjechać to (jak już pisałam PKS albo pociąg), musiałabym wcześniej, co najmniej 2 tyg. wcześniej załatwić urlop. Jeśli byłaby możliwość przywiezienia Go na Śląsk (niekoniecznie do samych Tychów, mogę podjechać np. do Katowic, Sosnowca, Bielska-Białej, Pszczyny, generalnie woj. śląskie) to wtedy tak załatwię w pracy, że urlop nie będzie konieczny. Dajcie znać jak się sytuacja rozwija, jeśli będą potrzebne dane osobowe, telefon albo coś to wyślę na priva. Poza tym umowę adopcyjną mogę odebrać mailem, wypełnić/podpisać i odesłać skan mailem, a potem pocztą oryginał (nie wiem jak się u Was w schronie praktykuje ten temat:hmmmm:). Jak coś się nowego w temacie wykluje, proszę o info. Quote
Neczka Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 Madziuuuu !:Rose::B-fly: Ratujesz mu życie, wiesz ? :sweetCyb::sweetCyb:Ten psiak już chyba całkowicie stracił nadzieję i tak tylko drepcze z łapki na łapkę, bo sobie miejsca tam nadal nie może znaleźć.. chudszy już być chyba nie może, więc się nie przestrasz. Okropnie się cieszę:sweetCyb: IRCIU, MASZ DOMEK !!:loveu: Quote
halcia Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 maleństwo blizej dobrego juz,czego serdecznie ci zycze. Quote
SZPiLKA23 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Maila dostałam :) i wiem ze Irciu bedzie mieszkał tylko z jednym pieskiem w mieszkaniu mamy MagdyH w tej samej kamienicy:) a wiec rotacja moze byc rozna ;) No to tylko transport :) Irciu ma dom :multi: Quote
grzenka Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 :multi::multi::multi:Cudowne wiadomości!:multi: Quote
MagdaH Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 ...ciotki, piszcie jak załatwić umowę adopcyjną i co z transportem, bo jeśli mam przyjechać, to muszę pogadać z szefostwem w ciągu paru dni...:lol: Quote
SZPiLKA23 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Ja po 1 dniu całkowicie straciłam orientacje i juz nic nie wiem co gdzie z kim i kiedy ma jechac:-/ Umowe adopcyjna chyba trzeba bedzie załatwic w ten sposob ze jak bedziesz odbierała pieska spisze sie ja 2 egzemplarzach, z Twoimi podpisami, trzeba bedzie wpłacic 50 zł my przy wizycie w schronisku poprosimy o podpis kierownika wpłacimy pobrane pieniazki i odeslemy jedna umowe:) Quote
Recommended Posts