Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ode mnie ankieta też już wyszła:loveu: Straciłam sie z Dogo, bo byliśmy z Biszkoptem (patrz awatar) na najostatniejszym dziś :Dog_run::painting::painting::painting: Czekam na rozwój sytuacji...:cool3:

Posted

Irciu jest bardzo strachliwy, chciałam go wziac na spacer ale zwiał do budy, nie chciałm go stresowac.

Poczytałam odp. w ankiecie i wszystko jak dlamnie jest super :), tylko tak sie zastanawiam czy wszystkie pieski i kot zgodza sie z Irciem?

Posted

...posty piszę krótkie i rzadko, bo mnie wylogowuje z Dogo, kiedy zaczynam elaboraty pisać. Dlatego piszę raczej maile do Szpilki - mam gwarancję, że dotrą. Chyba będę musiała wywalić wszystko z końputra i wgrać na nowo...:shake:

Posted

Ankietę odesłałam do Szpilki, ona Wam może streścić mniej więcej zarys mojego zwierzyńca. Mam nieduży ogródek a na nim drewnianą balię do zbierania deszczówki, na wiosnę zalęgły się tam żaby i złożyły skrzek, wyległo się z niego całe dzikie mnóstwo kijanek, a kiedy podrosły rozlazły sie po ogródku. Teraz gdzie nie depniesz - żaba wyskakuje!!! Będę musiała częściowo je wyzbierać i wypuścić na łakę, bo przy takiej ilosci nie bedą mieć pożywienia. Na razie kupuję zarcie w zoologu i rozkładam na ogródku, ale przecież nie bedę ich utrzymywać "do emerytury" ;)

Posted

Napisałam maila do Szpilki, nie wiem czy już go przeczytała, opisałam mniej więcej relacje moich zwierząt. Nie chciałabym wklejać tutaj mojego długiego maila, bo po pierwsze: to jest wątek Ircia, nie Biszkopta i Fidka, a po drugie: kiedy piszę dłuższy tekst, to mnie samoczynnie wylogowuje z Dogo...:shake:

Posted

Kochany Psisynku, chciałabym żebyś już był w domku, taka ładna pogoda dzisiaj, idziemy zaraz na spacerek z Fiduchem, a Ty biedniutki siedzisz w betoniaku...:placz::placz::placz:

Posted

becia66 napisał(a):
MagdaH - a duży zwierzyniec ty masz w tym swoim domku ?

...jak dotąd dla każdego żyjątka miejsca w domku, w serduchu :loveu: i przy pełnych miseczkach wystarczało...:cool3:

Posted

Neczka napisał(a):
Czyli możemy znać, że jesteś zdecydowana na naszą biedulkę ?:roll:

TAK!!!!:evil_lol:
Tylko poradźcie jak Go przetransportować. Bo jeśli miałabym przyjechać to (jak już pisałam PKS albo pociąg), musiałabym wcześniej, co najmniej 2 tyg. wcześniej załatwić urlop. Jeśli byłaby możliwość przywiezienia Go na Śląsk (niekoniecznie do samych Tychów, mogę podjechać np. do Katowic, Sosnowca, Bielska-Białej, Pszczyny, generalnie woj. śląskie) to wtedy tak załatwię w pracy, że urlop nie będzie konieczny. Dajcie znać jak się sytuacja rozwija, jeśli będą potrzebne dane osobowe, telefon albo coś to wyślę na priva. Poza tym umowę adopcyjną mogę odebrać mailem, wypełnić/podpisać i odesłać skan mailem, a potem pocztą oryginał (nie wiem jak się u Was w schronie praktykuje ten temat:hmmmm:). Jak coś się nowego w temacie wykluje, proszę o info.

Posted

Madziuuuu !:Rose::B-fly:
Ratujesz mu życie, wiesz ? :sweetCyb::sweetCyb:Ten psiak już chyba całkowicie stracił nadzieję i tak tylko drepcze z łapki na łapkę, bo sobie miejsca tam nadal nie może znaleźć.. chudszy już być chyba nie może, więc się nie przestrasz.
Okropnie się cieszę:sweetCyb: IRCIU, MASZ DOMEK !!:loveu:

Posted

Maila dostałam :) i wiem ze Irciu bedzie mieszkał tylko z jednym pieskiem w mieszkaniu mamy MagdyH w tej samej kamienicy:) a wiec rotacja moze byc rozna ;)
No to tylko transport :)

Irciu ma dom :multi:

Posted

...ciotki, piszcie jak załatwić umowę adopcyjną i co z transportem, bo jeśli mam przyjechać, to muszę pogadać z szefostwem w ciągu paru dni...:lol:

Posted

Ja po 1 dniu całkowicie straciłam orientacje i juz nic nie wiem co gdzie z kim i kiedy ma jechac:-/ Umowe adopcyjna chyba trzeba bedzie załatwic w ten sposob ze jak bedziesz odbierała pieska spisze sie ja 2 egzemplarzach, z Twoimi podpisami, trzeba bedzie wpłacic 50 zł my przy wizycie w schronisku poprosimy o podpis kierownika wpłacimy pobrane pieniazki i odeslemy jedna umowe:)