Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witokret teraz ja do wtorku wieczór- może łatwiej Wam będzie na Popiełuszki.

Nikt się psami nie interesuje (wiadomo o co chodzi, dziękuje bardzo tym którzy podnoszą 'itp' ), nie wiadomo co z dr Garncarzem, co z właścicielką... Agnieszka może do czwartku, a potem co? ja nie będę mogła non stop 2x dziennie jeździć do nich....

im chyba też odbija, coraz większy bałagan, zresztą już nie rozróżniam.. do tego nie wiem, może mi się wydaje, ale Agat zaczął chyba dominować Maksa, nie daje mu podejść do miski. Wczoraj i dziś tak było, nasypałam im do dwóch misek i jak zwykle postawiłam w tych samych miejscach, a Agat odgonił warknięciem Maksa od maksiowej michy i zaczął z niej jeść.. Maks pierdoła drugiej nie widzi oczywiście, więc chciał z powrotem do swojej- Agat znow warknął
odciągnęłam Agata do swojej miski, Maksa do swojej i przez chwilę było ok, potem znowu... poszłam, bo u nich nie można stać bezczynnie, od razu szczekają, skaczą itp. Dostały rano kości, wzięły chętnie ale chyba nie wiedzą co się z nimi robi bo teraz były nietknięte. Kupiłam 5 kg suchego za 18 zł.

pewnie głupoty popisałam ale padaaaaaaaam

DRUGA OSOBA DO WYPROWADZANIA PILNIE POSZUKIWANA......................................

Posted

dostałam od Witokretów ( nie wiem jak w końcu pisać, w liczbie pojedynczej czy mnogiej:lol:) 100 zł na maksowego weta:multi: dziękujemy bardzo:loveu: co więcej ewentualną resztę mogę przeznaczyć na piesy.

Widzę że tu pusto, już nikt nie interesuje się Maksem i Agatem?
Nie wiem co się z nimi dzieje, chyba im odbija z samotności i tęsknoty,
mieszkanie- jakby tornado przeszło- ale przy nich nie da sie sprzątać, poza tym nie wiadomo od czego zacząć, może jak pani wyjdzie to jej pomożemy ogarnąć... do tego ta dominacja Agata, jak przychodzę to jedna miska jest pełna a druga pusta a Maks od razu rzuca się na jedzenie, jakby wiedział że Agat jest zajęty witaniem się ze mną:shake: potem szybko szuka kości i przez kilka sekund gryzie..... bidak.... dziś zostałam dłużej żeby Maksio zjadł swoją porcję i udało się, ale trzeba było odganiać Agata, bo jego interesuje tylko ta miska przy której jest Maks....warczy na niego....

Posted

Pidzej - a pisz jak chcesz ;) nas jest dwie :razz: (nasze ksywki od lat jeszcze szkolnych to Witek i Kret - stąd witokret :evil_lol:).

W długi weekend podrzucimy Ci jakoś karmę dla psiurów - wtedy powinno byc nieco luźniej na warszawskich ulicach bo teraz to by nam pół dnia zajęło :angryy:

Dawaj znać jak tam z oczami Maksa.

Posted

Maksio był jednak u pani doktor Buczek.
W samochodzie prócz popiskiwania bardzo grzeczny, szkoda że nie wzięłam aparatu bo tak słodko się położył, łapkami na kolanach i nie było mowy o innej pozycji. łapki muszą być na kolanach i już.

Diagnoza- nie pamiętam nazwy choroby, ale taka co często występuje u owczarków i ich mieszańców- że organizm rozpoznaje oczy jako wroga i je odrzuca co prowadzi do ślepoty. Pani doktor powiedziała że u Maksa choroba rozwijała się co najmniej 2 lata. Aktualnie Maks kompletnie nic nie widzi. W jednym oku 100% produkcji łez, drugie niecałe 10% więc to oczko boli bo jest suche.

Bardzo dobra wiadomość- Maks PRAWDOPODOBNIE będzie widział, nie jakos super ale będzie, ta gorsza- leczenie juz do końca życia, zakraplanie oczek 2 x dziennie dwoma różnymi lekami. Wychodzi ok. 60 zł miesięcznie. Nie jestem w domu wiec nie wiem jakie to leki, jutro spiszę nazwy. Ale pierwsza poprawa może nastąpić już po 2 tygodniach od podawania:loveu:

Lecznica wzięła tylko za lek:multi: - 60 zł - ten starcza na dwa miesiące.
Kupiłam w aptece drugie lekarstwo za 25,60 zl- 4 ttyg, mam paragon.
Na ten pierwszy jest faktura na azyl. Dziś już mu już wpuściłam kropelki.
Witokrety bardzo dziękuje za kasę:):)
Panu Zbyszkowi z azylu za transport;)

Może tu takie pustki bo ja wypracowania ciągle piszę?;)