Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moze powysylac PW z zaproszeniem na watek do ludzi z warszawy, a najlepiej ocywiscie zoliborza....

moze cos, komus, do glowy "wpadnie"...

1/ a moze poprosic pomoc w szkolach lokalnych? rozwiesic ogloszenie, i moze za odpowiedzialnoscia rodzicow jakies dziecko zrobi dobry uczynek w ciagu dnia/wieczorem? jest ta szkola kolo mini euripy na pl. wilsona, jest szkola muzyczna na kaniowskiej, sempolowska....

no juz nie wiem...
2/ a moze....do kosciola pojsc? moze mlodziez co pomaga w kosciele, by zechciala dobry uczynek zrobic?

m3/ oze do lecznicy weterynaryjnej na krasinskiego, za popieluszki w strone sadow zoliborskich? moze tam ogloszenie o pomoc w spacerach/porozmawiac z wet....

:shake::shake::shake:nie wiem...

4/ moze powrzucac ogloszenia do skrzynek pocztowych domkow jednorodzinnych na zoliborzu urzedniczym? ludzie tam maja psy, wyprowadzajac swojego moga zabrac jednego choc...na spacer.

na razie tylko pomysly, lece do pracy

Posted

Worel dzięki CI bardzo,
gdyby to były super łagodne i obyte z ludźmi psy to ok
ale to są silne, spore psy, jeden warczy, ciągnie, wyrywa się na hałas, drugi podgryza, szczeka, mija chwila zanim uspokoją sie na spacerz,e czasem trzeba pokrzyczeć
nie to że chcę zniechęcić ale nie powierzyłabym ich w opiekę młodzieży
może tylko przewrażliwiona jestem...
Kostek co Ty na to?

jutro zrobię ogłoszenia do rozklejania i przy okazji wieczornego spaceru obkleję co się da
jakiś dramatyczny tekst itp

a zaraz powysyłam wątek do ludzi z wawy

nie wyobrażam sobie ich w schronisku:placz:

Posted

co do wyprowadzania mam takie samo ale" co Ty...nie wzielabym na siebie takiej odpowiedzialnosci,osoba dorosla ok ale nie dzieciaki

Worel ale Twoje pomysly mozna ciut poddac obrobce tj. uderzyc do tych miejsc ale z prosba o kaske i szukanie domu,one musza zniknac a maks isc do weta

Posted

jutro sprobuje pojsc na poczte i sie spytac o koszt wysylki tych rzeczy....albo sama nie wiem, moze porobie zdjecia (ubrania wiosenne, niektore nadaja sie na wiosne...), wstawimy, ktos bedzie hopac....i jak sie sprzeda to pojedynczo stad wysle? nie wiem....

jedynie tak moge pomoc finansowo na razie.

wyprowadzanie psow na spacer...hmmmm. no nie mam pomyslow. rozumiem, ze nikomu nie mozna zaproponowac nawet zamieszkanie (student...?), bo ani "urzadzone" ani nie wiadomo na jak dlugo...

na razie nie mam odpowiedzi na maile.....

ale moze te lisciki do domow z propozycja przygarniecia......wiem, utopijne, ale moze?

Posted

wynajem mieszkania odpada, poza ym ze jest totalnie zaniedbane i zagracone to rodzina by sie nie zgodziła, na bank.... oni chyba czekaja z niecierpliwoscia az beda mogli 'zadzialac':shake:

Posted

tak sie sklada ze jade zaraz na zoliborz, / okolice placu wilsona/ moglabym rozwiesic cokolwiek...a moze Yboty - pomogliby w rozwieszaniu
nie ma juz od dawna ich na dogo lecz nie sadze by nie pomogli w rozieszaniu plakatow
to ich rejon Popieluszki Krasinskiego

aha i jeszcze hmmm byla taka pani psiara kolo placu lelewela..hmmm moze znajde jej adres...ona stale ropznym pomagala w potrzebie..np to wyprowadzanie..sama zdaje sie ze miala czeredka, ale to bylo ze trzy lata temu

Pidzej dzwon do mnie lub wysylaj smsa jade i wracam do srodmiescia o 18tej moze moglabys mi dostarczyc plakaty

Moze w Zoliborskim Co gdzie Kiedy - to miesiecznik wydawany przez urzad Miasta ale w Redakcji moze maja ludzi, albo Stowarzyszenie Zoliborzan...hmmm no juz tez nie wiem
Pedze na Zoliborz Pidzej dzwon!

Posted

W jednym zakładzie powiedzieli, że takich surowców już nie produkują, w drugim, że to stary typ i j.w., żebym przywiozła wkładkę z zamka :cool1: i to ok. 40 zł. A sam klucz jeśli juz by sie znalazło taki zakład też ok 40 zł.
Jeśli znajdzie się sponsor to mogę jeszcze gdzieś pojechać. Ale kasy nie mam, nawet żeby założyć, naprawdę.Nie mam nawet na xero...

Plakat jeszcze nie zrobiony,będzie na jutro. Po porannym spacerze pochodzę po okolicznych wetach- jeśli jakichś znajdę.

Posted

Kostek, widzę że w mapie dogo Ty masz wpisane xero
możesz skserować plakaty? darmo?

dementuje plotki jakoby Agat był agresywny ;)
już się go praaawie nie boję
na spacerach jest całkiem śmiały, daje się głaskać, a ja daje się ciągnąć
cieszy się w miare normalnie na widok mój czy agnieszki
z psami chce się bawić, w ogóle pobiegałby

rozmawiałam z pixie, podsunęła parę awaryjnych pomysłów, czekam na odpowiedzi

póki co ratunku, nadal:shake:

Posted

Witam serdecznie.
Biedne psiaki :-((
Mogę przelać 50 zł, poproszę o nr konta.

Sherina, bardzo bardzo dziękujemy! :loveu:

Kostek, podać nr konta azylu z dopiskiem np. ''Maks i Agat''? będzie wiadomo o co cho?

Posted

FUNDACJA AZYLU POD PSIM ANIOLEM
03 1020 1042 0000 8802 0109 6528
UL.KOSODRZEWINY 7/9 04-979 WARSZAWA

dopisek psy zoliborz

bo Maksow i Agatow to my mielismy i mamy hoho wiec taki dopisek bedzie ok;)

dziekujemy w imieniu psiakow za jakiekolwiek nawet najmniejsze wplaty