Wojtek R Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Witajcie, jestem tu nowy, założyłem tu konto za radą Marleny:), którą pewnie dobrze znacie. Sprawa przedstawia się tak - trzy miesiące temu urodziła się u mnie trójka psów. Dwóm z nich udało nam się znaleźć domy, jednak jednej, moim zdaniem, najładniejszej spośród nich, nikt z rodziny, znajomych, czy innych ludzi z okolicy nie chciał przygarnąć. Ja nie miałbym nic przeciwko, żeby została u nas w domu, jednak rodzice się nie zgadzają. Uważają, że dwa psy to i tak trochę za dużo, na więcej nie wyrażają zgody. Tak więc, za namową Marleny, postanowiłem znaleźć dla tej pięknej suczki dom za pomocą serwisu Dogomania. Proszę państwa, oto Mela: Mela ma, jak pisałem wcześniej, trzy miesiące, jest bardzo rozbrykana, jak na szczeniaka przystało, większość czasu spędza na zabawie ze swoją mamą, bratem lub mną i moją rodziną. Niestety, jak pisałem, nie może u nas zostać, a na rynku jej nigdy nie sprzedam, bo chcę się upewnić, że jeśli ktoś ją przygarnie, to trafi w dobre ręce. Mela, chociaż jest pełna energii i rozbrykana, jest także bardzo nieśmiała i trochę bojaźliwa, np. gdy widzi obcego psa, zwykle ucieka z podkulonym ogonem i strasznie się trzęsie. Uwielbia przesiadywać w domu, można ją nazwać tzw. piecuchem. To naprawdę uroczy piesek, myślę, że każdemu się spodoba. Wielu moich znajomych i krewnych wielokrotnie mówiło, że najfajniejsza z trójki szczeniaków jest właśnie Mela, i właśnie dlatego tak się dziwię, że nikt jej nie chce. Liczę, że tym razem będzie inaczej... Psa mogę przekazać nowemu właścicielowi w okolicach Stalowej Woli, tj. Zbydniowiu, Zaleszanach, Gorzycach, Dzierdziówce itp. Myślę, że o wszystkich szczegółach dogadam się z ewentualnym zainteresowanym. Liczę też na odrobinę pomocy ze strony weteranów, bo pierwszy raz oddaję psa do adopcji przez internet. Kontakt ze mną to poczta - [email protected] lub Gadu-Gadu 6220373 Liczę na waszą pomoc! Quote
Marlena:) Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Jest prześliczna:loveu:... i szuka domku;). Quote
Paulina_mickey Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 hop kochana :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
agusiazet Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 A jak długo sunia może jeszcze u Ciebie być? Bo to istotne jak szybko ten domek potrzebny, czy na już, czy mamy czas! I, czy gdzieś Melę ogłaszałeś? Quote
Wojtek R Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Cóż... Myślę, że powinienem znaleźć jej właściciela w ciągu jakiegoś miesiąca, potem zapewne rodzice będą chcieli sprzedać ją czy oddać na jakimś rynku czy coś... Są przekonani, że nie będzie nas stać na trzy psy. Jak pisałem wcześniej, pytałem mnóstwo osób z rodziny, znajomych, mieszkających w okolicy, ale bez skutku. Poza tym tematem nie ma żadnego innego ogłoszenia na temat Meli. Dzięki za wsparcie! :) Quote
BasiaD Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Podnoszę śliczną Niunię,domek potrzebny na już.Wojtku musisz jej poszukać dobrego domku a nie gdzieś na targu..PAmiętaj jest taka maksyma jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..A cioteczki na dogo na pewno pomogą.. Trzymam kciuki..Mała zasługuje na najlepszy domek na świecie.. Quote
Poker Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 To fajnie ,że kochasz psy i troszczysz się o małą.Ale byłoby jeszcze lepiej,gdybyś namówił rodziców na sterylizację mamy malutkiej. Wtedy nie trzeba będzie więcej szukać domków. Quote
Wojtek R Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Poker - myślimy o tym. Prawdopodobnie niedługo do tego dojdzie. Quote
Marlena:) Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Poker już ja tego dopilnuję :diabloti: ... I myśli przerodzą się w czyny :evil_lol: . Mela jest prześliczna...na dodatek będzie mała. Napewno znajdzie super domek. I ja osobiście dopilnowałabym też,żeby Mela została wysterylizowana , skoro adopcja przez dogo tona całej długości :diabloti:. No ale to już od Wojtka zależy :) . Co do ogłoszeń,to ja wszystkim się zajmę. Ogłosiłam ją już na forum Tarnobrzega,gdzie ogłaszamy nasze psy.Resztę obgadam z pańciem;). Quote
Wojtek R Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 No, szczerze mówiąc, jakoś wyleciała mi z głowy kwestia sterylizacji Meli :roll: Jeśli uda się znaleźć jej nowego właściciela, to trzeba będzie o tym pomyśleć. Jeszcze zobaczymy. Quote
Marlena:) Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Wojtek.nie tylko o sterylke Meli chodzi :evil_lol: .. ale o sterylke TWOJEJ suni :diabloti:....mamusi Meli:eviltong:. Quote
Wojtek R Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 Wiem o tym, oczywiście :) Może niedługo wrzucę tu nowe zdjęcia Meli i jej rodziny. Quote
Marlena:) Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Czekamy ;) :loveu::loveu::loveu: i podnosimy Melunię;). Quote
oktawia6 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 [quote name='Wojtek R'] Witajcie, jestem tu nowy, założyłem tu konto za radą Marleny:), którą pewnie dobrze znacie. Sprawa przedstawia się tak - trzy miesiące temu urodziła się u mnie trójka psów. to możę serwis dogomania cię oświeci! Przez takich bezmyślnych jak ty przybywa bezdomnych psów!:angryy:trzeba było uratowc ze schroniska szczeniaki a nie niczym w ciemnogrodzie mnożyc kolejne. Zawsze pytanie się nasuwa podstawowe: z nędzy czy głupoty? Polska nigdy nie wyjdzie z bezdomności z takimi przykładami jak powyżej których jest dużo. Trzeba było wykastrowac i wysterylizowac jeśli nie masz takiej świadomości to nie dotykaj się wogóle do psów-tylko zajmij się hodowlą bylinek. Quote
brazowa1 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='Wojtek R']Tak więc, za namową Marleny, postanowiłem znaleźć dla tej pięknej suczki dom za pomocą serwisu Dogomania. Liczę też na odrobinę pomocy ze strony weteranów, bo pierwszy raz oddaję psa do adopcji przez internet. (......) Kontakt ze mną to poczta - [email protected] lub Gadu-Gadu 6220373 Liczę na waszą pomoc! jestem oburzona. Jak w ogole do tego doszlo,ze te szczenieta sie urodziły? Czy zdajesz sobie sprawe z tego,ze obrazasz swoim watkiem ludzi,ktorzy robia wszystko,aby pomoc psom i aby rodzilo ich sie jak namniej?Ten szczeniak to Twoj problem,Twoja odpowiedzialnosc i sam mu szukaj domu.Oby to trwalo jak najdluzej i oby do Ciebie wracały,moze taka nauke zapamietacie. To nie jest sliczny piesek-to maly kundelek,jakich tysiace zapelniaja schroniska.Bedziesz mial kupe szczescia,jezeli trojka szczeniaczkow tam nie trafi-one albo ich potomkowie.Popatrz na Dogomanie,zobacz ten ogrom psiego nieszczescia,nie wstyd Ci?Własnie dzieki Tobie ,Twoim rodzicom i bezmyslosci,tego nieszczescia jest jeszcze wiecej. Marlena dobrze zrobila,ze Cie tu przysłała,masz szanse czegos sie dowiedziec. Quote
Paulina_mickey Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 brazowa1 napisał(a):Ten szczeniak to Twoj problem,Twoja odpowiedzialnosc i sam mu szukaj domu.Oby to trwalo jak najdluzej i oby do Ciebie wracały,moze taka nauke zapamietacie. nie rozumiem tego, przecież to nie wina psa, że się narodził i dlaczego to szczeniak ma cierpieć ? fakt,rozmnażanie psów nie jest dobre, ale jeśli psiak się już pojawił to trzeba mu znaleźć domu Lepiej mu znaleźć ten dom, niż żeby się go gdzieś pozbyć(utopić, powiesić, zostawić w lesie) Quote
pucka69 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 ale może ostre słowa przemówią bardziej do właściciela psa niz mizianie i cichutkie porady o sterylkę ? Quote
Recommended Posts