Alaa Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 A ja tu z wczasow nad morzem kciuki trzymam,ale super wiadomosci !!! Quote
ewatr Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Kluseczko oby sie udało z tym domkiem :thumbs: tobysmy szykowały do Mureczki nowego hotelowicza :eviltong: Quote
Ulka18 Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Cioteczki pelna gotowosc kciukowa juz od dzisiaj :kciuki: Musi sie udac i to musi byc dobry domek dla Klusi :thumbs: Quote
Murka Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 Ja też mam nadzieję, że Klusia już nie będzie z nami wracać ;) Ona strasznie potrzebuje kontaktu z człowiekiem i generalnie nic jej więcej nie potrzeba. Będziemy w Mielcu wieczorem (ok. 21.00), w domu będę ok. północy, więc nie spodziewajcie się szybkich wieści :oops: Ale zaraz po spotkaniu zadzwonię do Ulki18 (mam nadzieję, że nie bedzie spać ok. 22.00 :cool3: ). Gdyby Klusia została adoptowana, to na jej miejsce prawdopodobnie przyjeżdża do mnie już daaawno temu zgłoszona suczka z Warszawy, która 10 lat przebywa w schronisku... Ustaliśmy z TZem, że możemy mieć na stanie 2 staruszki i obiecałam, że jeśli zwolni się "miejsce staruszka" po Majce lub Krówku to pierwsza w kolejce jest ta sunia. Co nie oznacza, że nie wezmę jeszcze jakiegoś psiaka z Mielca (Gacek?), bo myślę o tym intensywnie, tylko to na pewno dopiero po majowym weekendzie. Teraz najważniejszy jutrzejszy dzień! Quote
Ulka18 Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Murka napisał(a):Będziemy w Mielcu wieczorem (ok. 21.00), w domu będę ok. północy, więc nie spodziewajcie się szybkich wieści :oops: Ale zaraz po spotkaniu zadzwonię do Ulki18 (mam nadzieję, że nie bedzie spać ok. 22.00 :cool3: ) Kasiu, ja zadzwonie do Ciebie jutro ok. 22. Bardzo bym chciala, zeby Klusia podbila serca nowych wlascicieli i zeby nie musiala wracac do hoteliku robiac w ten sposob miejsce dla nastepnego psiaka. Nastepny mielecki psiak juz czeka w kolejce np. Gacek, Puma (nie wiem czy Lucynka wplacila juz na Pume). Quote
Ulka18 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Będziemy w Mielcu wieczorem (ok. 21.00), w domu będę ok. północy, więc nie spodziewajcie się szybkich wieści Kciuki potrzebne do 21-ej minimum. Bede dzwonic do Kasi ok. 22 i zaraz wpisze na watek czy Klusia sie spodobala. Quote
ewatr Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Ulka18 napisał(a):Kciuki potrzebne do 21-ej minimum. Bede dzwonic do Kasi ok. 22 i zaraz wpisze na watek czy Klusia sie spodobala. Oby Klusko:eviltong: oby :thumbs: Ty tak kochasz ludzi niech i oni wrescie cie pokochaja !!! Quote
Basia1968 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Klusia z opisu jej zachowania przypomnia mi moją Baiankę - tez biedulka była ponad 3 lata w schronie - później nieudana adopcja /5 miesięcy/ i teraz u mnie. Jak opowiadała mi Pani ze Stowarzyszenia, która ją wyciągała ze schroniska, to ona nawet trawy sie bała. Ale też - tak jak Klusia - kocha bliskośc człowieka - jest zazdrosna :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Nie potrzeba jej wolności tylko miłości człowieka, miziania miziania i jeszcze raz miziania:loveu::loveu::loveu: Klusia na pewno będzie cudowna - tak jak moja Bianeczka mielecka. Te sunieczki kochają na zabój :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Ulka18 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Rozmawialam z Kasia i mam dobra wiadomosc do przekazania : [SIZE="5"]KLUSIA POL GODZINY TEMU POJECHALA DO DOMU :klacz: :laola: :laola: Bedzie mieszkac w domku na wsi pod Mielcem u Panstwa, ktorych Córka wypatrzyla Klusie na allegro. Pan Klusi chyba jest na emeryturze i bedzie mial duzo czasu dla suni, co na pewno ja ucieszy. [SIZE="3"]Tym samym Klusia pobila rekord pobytu w hoteliku, w ciagu 2 tygodni znalazla dom :multi::multi::multi: [SIZE="3"]Kasiu, Mariuszu, dziekuje Wam za wspaniala opieke nad Kluska :Rose: :buzi: :Rose: Dzieki Wam, zdjeciom, opisom Klusia ma domek. Quote
Jagoda1 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Na pewno bedziesz szczęśliwa,Sunieczko...:lol: Quote
ewatr Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='Ulka18']Rozmawialam z Kasia i mam dobra wiadomosc do przekazania : KLUSIA POL GODZINY TEMU POJECHALA DO DOMU :klacz: Normalnie az mi brakuje słów oczywiscie z radosci :lol::lol::lol: Klusku nasz radosny niech juz teraz kazdy dzien bedzie z ludzmi i blisko nich !!!!:multi::multi::multi: A co tego tempa adopcji to normalnie musze Wam powiedziec , że sie wyrabiamy :eviltong:;) oby tak dalej ! Quote
Ulka18 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='ewatr'][B][COLOR=darkorchid]A co tego tempa adopcji to normalnie musze Wam powiedziec , że sie wyrabiamy :eviltong:;) oby tak dalej ! Nom, wyrabiamy sie :fadein: Murka mowila, ze Klusia pobila rekord w najkrotszym pobycia w hoteliku, za to w schronisku byla ponad 3 lata. Takie adopcje daja wiare w nasze dzialania i sile do nastepnych. Mam nadzieje, ze Klusia dobrze sie zaaklimatyzuje w nowym domku. Czekamy na wiesci :modla: Quote
Murka Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 No, w końcu i ja dotarłam na dogomanię ;) Klusia już w domku, mam obiecane relacje oraz zdjęcia :cool3: P. Renacie przesłałam wątek Klusi, także mam nadzieję, że tu zajrzy i może będziemy mieć relacje z pierwszej ręki :cool3: P. Renata mieszka w Mielcu i ma w mieszkaniu malutkiego pieska, z którym byli oczywiście wczoraj na spotkaniu :loveu: A Klusia będzie mieszkać pod Jaślanami, będzie (przynajmniej na razie) jedynaczką, a Pan - jak sam mówił - ma duuużo czasu, więc i spacerki będą i głaskanie - niebo dla Klusi ;) Państwo mieli wcześniej wilczura, który odszedł w wieku 15 lat. Decyzja o adopcji Kluski była bezdyskusyjna i błyskawiczna ;) Mamy już zaproszenie do nowego domku Klusi, gdybyśmy kiedyś mieli czas ;) Zabawne, że Klusia musiała wyjechać do Janowa, żeby wrócić do Mielca i znaleźć dom, ale widocznie tak musiało być :lol: Mam nadzieję, że nie sprawia problemów, ona strasznie wszystko przeżywa... Jak tylko coś będę wiedzieć to dam znać. Quote
Ulka18 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Widocznie tak musialo byc :wink: Tak widac los napisal scenariusz dla Klusi :p Murka, gdybys cos wiedziala na temat pierwszych chwil w Kluskowym domku, to prosze daj znac :modla: Ja jak zwykle sie martwie kazdym psiakiem, ktory pojechal do nowego domu ;) Quote
Murka Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 A tu jeszcze parę fotek z wczorajszego postoju w Nisku. Ta trzecia suczka to moja prywatna sunia ze schroniska, która mieszka teraz z moimi rodzicami w Nisku. Kluska już się przymierzała do niej z zębami :mad: Quote
Murka Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Jeszcze rozliczonko ;) Wpłaty na Klusię: 50 zł ewatr 100 zł Ulka18 100 zł Alaa 50 zł KubaP RAZEM: 300 zł Koszty: 140 zł - hotelowanie (14 dni) 5 zł odrobaczenie 12 zł odpchlenie 11 zł surowica RAZEM: 168 zł 300 zł - 168 zł = 132 zł PO KLUSI POZOSTAŁO 132 zł! Czy te pieniążki "wrzucić" na konto Rudego czy zostawić dla osobnego psiaka z Mielca? Quote
Murka Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 WIEŚCI OD KLUSECZKI! :multi: Serdecznie witamy!!!! Klusia jest bardzo grzeczna,troche w nocy była niespokojna,ale zasneła na fotelu.Rano przeprowadziła obserwację terenu i chyba się jej podoba.Strasznie lubi mleko i gotowane mięso.Co chwile prosi o spacer,biega jest zadowolona.Ale pieszczocha z niej straszna,zdjecia przeslemy w przyszłym tygodniu.Pozdrawiamy . Quote
Ulka18 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Czy te pieniążki "wrzucić" na konto Rudego czy zostawić dla osobnego psiaka z Mielca? Ja bym byla za przerzuceniem kasy na Rudego. A na nastepnego psiaka np. Gacka jakos uzbieramy. Ale poczekajmy na wypowiedz pozostalych wplacajacych. Wiesci o Klusce bardzo pozytywne :multi::multi::multi: Bardzo sie ciesze, ze jest grzeczna i nie sprawia klopotow aklimatyzacyjnych. Czekamy na Panciow Kluski na watku :p :lol: Quote
Kuba P Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Super wieści. A jeżeli chodzi o pieniądze, to Wy wiecie najlepiej na kogo przeznaczyć.:lol: Quote
terra Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Mądra, grzeczna sunia. Teraz wycieszy i wypieści się za wszystkie czasy.:lol: Quote
Recommended Posts