florida_blue Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Hexa jest młodą amstaffką, ma około 6-7 miesięcy. Jest radosna i przyjaźnie nastawiona do całego świata - lubi dzieci, szaleje z innymi psami, małymi, dużymi - wszystko jedno :) Do adopcji tylko po podpisaniu umowy adopcyjnej. Warunkiem jest sterylizacja suni. Jest przesłodka, kreci dupką, macha ogonkiem i skacze wysoko wystarczy kucnąć i juz daje buziaki szuka superowego domku :) Quote
florida_blue Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 :loveu::loveu::loveu::loveu: mała jest przesłodka nie ma chętnych??? :loveu::loveu::loveu: Quote
florida_blue Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Hexa jest w tej chwili na tymczasie... trzeba ją zabierać ... SZYBKOOO Quote
majqa Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Napiszcie proszę, jak Heksa zachowuje się w domu? Czy może zostawać sama? Czy sygnalizuje potrzebę wyjścia? Jak chodzi na smyczy? Jak znosi jazdę samochodem? Poluje na koty? Quote
florida_blue Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 samochodem lubi jezdzic - czy zostaje sama nie wiemy za bardzo, bo tam na tymczasie zawsze ktos jest i jeszcze się nie skarżyli zeby im coś zjadła... nie jest agresywna, mysle ze jesli kot nie bedzie uciekał to nie bedzie goniła... na smyczy chodzi ...nawet niezle jak jest sama, z innym psem albo w centrum miasta gdzie jest ciekawie ciągnie przed siebie, nie boi sie za bardzo, jest rozbrykana i wesoła. Zerka (i "schodzi z oczu")kiedy się groznie mówi czy krzyknie, ale nie kuli się jakoś specjalnie na widok podniesionej ręki. Nie załatwia się raczej w domu, w koncu jest już dużą dziewczynką, ale wychodzic z nia jednak trzeba często... generalnie jest bardzo pozytywnie nastawiona do wszystkiego, dość ciekawska, pcha wszędzie nochala. Quote
ecci Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Ostatnio znajomy się pytał o Astkę, dam znac we wtorek czy jest zainteresowany! Quote
majqa Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 OK. Dzięki. W poniedziałek nadam temat koledze, pracuje w lecznicy i siłą rzeczy obraca się w środowisku prawdziwych miłośników psiarzy. Gdyby trafił tam kogoś godnego uwagi, a już jest dobrze pouczony, jaki to ma być człowiek, potrzebny mi kontakt w sprawie adopcji Hexi. Od ręki podałabym koledze namiar do osoby pilotującej tę adopcję. Quote
florida_blue Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 do mnie :) moze byc [email protected] 507 384 974 to ja prosze tylko zeby sie powołac... na razie same nieodpowiedzialne domki sie zgłaszają ............. Quote
florida_blue Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Kochani, Hexa jest jeszcze młoda, ona niby nie niszczy ale tzreba sie liczyć z tym, że moze zjeść jakieś buty czy cos... po prostu wychodząc trzeba sprawdzic czy wszystko pochowane ;) Quote
majqa Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Dobrze Florido! Takim stopniem niszczenia się nie przejmuj się, dla mnie jest on oczywisty i podobnie myślacych szukam. Tylko buty??? :-o Mnie 3latka i to nie astka, zjadła słownie 1/2mieszkania, rąbała wszystko aż miło, jeszcze nie wyszłam z tym na prostą.:evil_lol: Quote
florida_blue Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 no ale trzeba sie liczyc ze zniszczeniami - to aktywna młoda psica i tzreba jej dostarczyć ciekawych i męczących zajęć ;) to typ jak moja psina - biega i skacze jak sprężynka. Quote
majqa Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Mam właśnie taką, acz nieco starszą astusię i wiem, jakich wrażeń potrafi dostarczyć, hahaha...:lol: Quote
majqa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Tak, jak obiecałam nadałam sprawie bieg, niestety póki co brak odzewu. Asteńko w górę po DS! Quote
florida_blue Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 wiesz majga ... mam taką wiadomość .... ze chyba już nie musisz nadawać sprawie biegu.... z allegro też mała sciągnełam... bo ... Zostaje na stałe tam gdzie jest :) nowi panstwo zakochali sie w niej i chociaż nadgryzła im pudliczkę to i tak zostaje. Quote
majqa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Ha, ha, ha...:evil_lol: Super !!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
florida_blue Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 ale mamy inne ASTy ... taki około 2 letni pies- zupełnie niewychowany, tylko dla kogoś, kto bedzie chciał go szkolić - i to baaaaardzo gruntownie. ast Data utworzenia: 15 styczeń 2008, Autor: florida_blue Kolejny amstaff, młodziutki samiec, ok 1,5 roku, bardzo przyjazny i nieco nieokrzesany, szuka domu, w którym przyszly opiekun znajdzie dla niego czas i zajmie się nim Załozyliśmy mu kaganiec, bo uważał, że gryzienie smyczy to świetna zabawa - to aktywny pies i trzeba mu dostarczyć dużo ruchu i zapewniać ciekawe zajęcia Bardzo chętnie wsiadł do samochodu, jest bardzo energiczny i ciekawski Raczej nie powinien mieszkać z innym psem. 15.03.2008 Nowe zdjęcia psiaka- był chory i dlatego taki wygolony… Schudł i zmizerniał ale wciąż ma charakter psotnika bardzo chętnie się bawi - najchętniej w przeciąganie smyczy i był niepocieszony, że nie może liczyć na zrozumienie z mojej strony. oraz Amstaff 2,5 roku Data utworzenia: 10 kwiecień 2008, Autor: florida_blue Parę dni temu przyszla do Fundacji mloda dziewczyna i na progu oświadczyła ze musimy przyjąć jej psa. Jest to dosyć miły i spokojny amstafopodobny pies jednak ma na plecach takie uczulenie, które trzeba wyleczyć. Pies wygląda groźnie więc do stróżowania idealny, ale nie jest agresywny. Wiek psa to 2.5 roku. Pies przebywa w Opolu. Kontakt : Renata 692007777 Quote
florida_blue Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 dzisiaj dostałam telefon że mała jest cudowna, że grzeczna, i do dzieci super, i kochana itd... ALE terroryzuje pudliczkę, która chowa sie przed nią, nie wolno jej wyściubuć nosa, bo Hexa zaraz ją gdzieć przygryzie, chyba uważa, że to świetna zabawa... A pudliczka sie jej boi... Hexa musi mieć towarzystwo jakiegoś równie "gruboskórnego" psa... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:placz::placz::placz::placz::placz: znów szuka domu !!!!! Quote
majqa Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Byłam w szoku, jak zobaczyłam allegro. Teraz już rozumiem.:-( Quote
florida_blue Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 no ona powinna mieć innego psa do wyładowania energii, do zabawy... ale nie moze to byc starszawy pudelek mini.... :roll: Hexa nie jest agresywna, ale jak chyba wszystkie astowate bardzo energiczna i mało delikatna... (jesli chodzi o ludzi, jest delikatniejsza :loveu:) Quote
florida_blue Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 maleństwo juz zaszczepione i odrobaczone jest Quote
andzia69 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 fajna morda - szkoda, że pudelek to taaakie delikutaśne stworzenie i młoda musi szukać domku:-( Quote
majqa Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 florida_blue napisał(a):(...) Zostaje na stałe tam gdzie jest :) nowi panstwo zakochali sie w niej i chociaż nadgryzła im pudliczkę to i tak zostaje. Florido, nie bardzo jednak rozumiem całość sytuacji z Hexą. Jej DT miał stać się stałym, decyzją jej opiekunów. Czy dopiero teraz miała ona kontakt z pudliczką? Nie widziała jej wcześniej? Nie miała z nią kontaktu? Quote
andzia69 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Florida - a czy to nie siostra tych maluchów od menelicy z Cz-wy? siakaś taka podobna do jasia i Małgosi:cool3: Majga...podejrzewam, ze ona była u tych ludzi od szczeniaka, a teraz dorasta i jest "za ciężka" do pudla...ja tak to zrozumiałam Quote
Recommended Posts