Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, ze to nie wiele, ale mamy dla Harnasia bude w hospicjum. Dostawiona byla dla Skrzeka. W poniedzialek bede w schronie, to postaram sie przepiac suke, ktora zajmuje bude Harnasia gdzies na przod. Do jego budy pojdzie Skrzeku, a Harnatek zamieszka w 10 budzie, ktora ustawimy w taki sposob, zeby sie w oczy nie rzucala.

Czekamy na wiesci kiedy Harnas wraca. Troszke mnie martwi, ze tak go tam rozpuszczaja, bo w schroniksu niestety nie bedzie juz takich przyjemnosci.

Posted

Harnas wrocil do nas.
Jak przyjechalam byl w zagrodce poprawej stronie. Byl bardzo wrogo nastawiony do innych psow i wszczynal awantury. Poznal mnie od razu. Zaczal piszczec i merdac ogonkiem. Jak pani dyr otworzyla zagrode to doslownie skoczyl na moje rece. Byl taki szczesliwy, ze w koncu zobaczyl kogos kto go kocha jak synka :)
Tak jak obiecalam czekala na niego buda w hospicjum. Po opuszczeniu zagrody poszlismy jeszcze na spacerek z Wiwatem. Troszke sie balam, ze moga sie pogryzc, ale bylo bardzo spokojnie. Biegaly sobie razem, oczywiscie Harnatek na lince. Dzisiaj dopiero zauwazylam, ze Harnasbiega za patykiem, a jeszcze bardziej lubi szarpanko patykiem. Po spacerku Harnas wrocil do budy na rekach. Potem bylo karmienie.Harnas jak go spuscilam z oka na chwile zjadl z 3 miesek ryz z miesem,ktory polozylam na karmie ;) Z wielkim apetytem zjadl tez cale miesko z kuraka i 4 kurze lapki. Potem wygrzewal sie na slonku. Na koniec posiedzialam z nim 15 min, wpakowal sie na kolana, wcisnal pyszczek pod moja reke i usnal.

Posted

wiec znowu zmiana otoczenia,co tn pies musi przechodzic :placz: wszystko przez ludzi bez serca :-( a on potrafi kochac całym sercem ina prawde dużo nie potrzebuje do szcześcia,nie więcej niż inne psy
więc do diaska gdzie jestes człowieku Harnasia?

Posted

Wiem, ze to niezbyt wiele, ale ciesze sie, ze Harnas ma chociaz bude i kogos kto o nim pamieta. W schronisku zawsze w sob i niedziele jest Ania, ja zawsze w poniedzialki i pt, wiec Harnas nam nie zniknie. Poza tym bedzie chodzil na spacerki i dostawal lepsze jedzenie. Trzeba sie tylko modlic, zeby sie domek znalazl dla niego.

Posted

No i najwazniejsze wrocil do hospicjum. Gdyby byl gdzie indziej przy budzie szybko bysmy mogly stracic go z oczu, a tak jest u nas. Poza tym mysle, ze dla niego to lepiej, bo po spacerze sam ciagnal do hosp, wiec pamieta miejsce. Byl troszke zdezorietowany, ze zmienil bude, ale ta jest lepiej polozona, bo stoi na trawce.

Posted

Harnas ma sie w nowej budce bardzo dobrze. Nie jest jak narazie agresywny. Buda w kt jest teraz Harnas ma plaski dach. Harnas od razu to wykorzystal co swiadczy o tym, ze to super inteligentny psiak. Jak stanelam kolo budy to Harnatek hop na dach i juz byl na wysokosci mojego brzucha, zostalam oczywiscie wymyta dokladnie. Potem Harnas wciskal sie pod reke i rozkoszowal smyraniem. Wczoraj karmilysmy z Ania, wiec Harnas sie zalapal na ryz gotowany z kurczaczkiem + lapki kurze + kawalek pachwiny gotowanej.
Jutro czeka go spacerek i jedzonko.