ciapuś Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 numer: 3221 numer chip: 985.120023918687 imię: Harnaś płeć: pies wiek: ok 8 lat wielkość: srednia rasa: mieszaniec data przyjęcia: 2002-08-13 przebywa w boksie: boks 38 Harnaś mimo 6 letniego pobytu w schronisku tak naprawdę nikomu nie dał sie poznać.Jest to pies bardzo zamknięty w sobie,który nie stara się zwrócić na siebie uwagi.Od 6 lat mieszka w tym samym boksie i całe dnie spędza leżąc na budzie i obserwując wszystko z góry.Ale czy tak ma wyglądać całe jego życie? Mam nadzieję że nie że uda nam sie je zmienić,a pies(jak wiele innych)po wyciągnięciu z boksu okaże sie wspaniałym przyjacielskim psiakiem który ze spokojem czekał na swoją szanse. Mimo iż na ta chwile mamy mało danych o charakterze tego psa mam nadzieję że pierwszy krok w kierunku lepszego życia dla Harnasia został zrobiony i teraz będzie już tylko lepiej ,a poszukiwania wspaniałego domu nie zajmą nam kolejnych lat Mam też nadzieję że w ciągu kilku kolejnych dni uda nam się wyciągnąć Harnasia do budy i poznać go dokładniej. Proszę trzymajcie kciuki za tego schroniskowego weterana i nie zapominajcie o Nim Harnaś na spacerku z Aśka25 (10.06.2008 ) Quote
ocelot Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Przecież to śliczny pies, jak to możliwe, że przez tyle lat go nikt nie wypatrzył? Quote
szajbus Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Harnasiu oby ten wielki dzień, w którym znajdziesz domek nadszedł jak najszybciej! Quote
ewatonieja Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 kto zakończy jego wyrok? kto go zabierze po 6 latach gehenny!:placz: Quote
katya Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Piękny Harnaś i piękne bannerki. To jest naprawdę śliczny pies. Quote
ocelot Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Przygarnęłam sobie do podpisu Harnasia, ale nie wiem czy podpisik teraz nie jest za długi Quote
Niewiasta_21 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Harnas juz przy budzie :-) To cudowny pies,lgnie do ludzi. Quote
Aska25 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Harnas jest z tył przy budzie. Dawalam psom z tyl witaminy, wiec psiak tez sie zalapal. Wymieszalam troche karmy suchej z pucha i can Vitem. Na poczatku nie bardzo chcial jesc, ale jak z reki sprobowal kilka ziarenek, to juz pozniej caly lepek w miske wsadzal :-) Piesek bardzo smutny, ale nie boi sie czlowieka, siedzialam z nim pare minut i wysmyralam za uchem. Quote
ciapuś Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Super wieści teraz trzeba go dobrze poznać ,napisać ładny tekst i zabieramy sie do ogłoszeń. ON MUSI MIEć SZYBKO DOM!!!!!!!!! Quote
hanka456 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Dla Harnasia dzisaj wielki dzień. Obfotografowany i wygłaskany. Jest miły i łagodny. Daje się całować po pysiu. Troszkę jest zdziwiony tym co się wydarzyło, ale nie ma czemu się dziwić. Szkoda wielka szkoda, że tak długo pokutował. Mieszka aktualnie w budzie przy hospicjum. To kochany pies. Quote
Niewiasta_21 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
ciapuś Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Czyli rozumie że jest ufny ,delikatny ,spokojny i kocha ludzi. Mogę tak go opisać w ogłoszeniach Quote
hanka456 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Myślę, że tak można powiedzieć. Jest trochę wystraszony, co widać na zdjęciach, podwinięty ogonek, ale to minie. Już dziś po dłuższej chwili było lepiej. Quote
Aska25 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Ciapus psiak jest kochany, tylko chyba nie za bardzo wie o co chodzi. Przeniesiono go, potem jakies ciotku mu fotki robily. Potem nastepna do niego przyszla, poglaskala, dala wody. No i jeszcze jedzonko dostal. Moje wrazenia, on poprostu nie jest przyzwyczajony do bycia z czlowiekiem. Na koniec poszlam jeszcze sprawdzic czyonek zjadl i zatrzymalam sie u Harnasia. Usiadlam kolo niego. Psiak przyszedl, polozyl sie kolo mnie, zaczelam go delikatnie gladzic po glowce. Wstal. Za chwile przyszedl znowu i sie polozyl,tylko tym razem polozyl glowe na moich nogach. Chyba mu sie smyranie za uchem najbardziej spodobalo, bo normalnie mial minke jakby sie usmiechal. Dla takich chwil warto przychodzic do schronu :-) Jutro jak bede to znowu mu dam karmy z witaminami, w koncu jest tam tak dlugo ze nalezy mu sie rozpieszczanie. Zrobie tez jakies fotki Quote
ewatonieja Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 :placz: pomyślcie tyle lat bez normalnego kontaktu z człowiekiem a on nie zapomniał ,ma potrzebe bliskości czułości :loveu: kochany Harnaś dodam zę harnas ma góra45 cm w kłębie Quote
ocelot Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Malutki już teraz cioteczki Twoje z Łodzi nie dadzą Ci zginąć Quote
lupe Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Taki piękny Harnaś musi znależć dom. To dobrze, że ma miły charakter. Trzymamy kciuki. Quote
szajbus Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Kto podaruje dom psinie, która prawie całe dotychczasowe zycie spędziła w schronisku? On czeka na to każdego dnia! Quote
Aska25 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Ciotka byla dzisiaj u Harnasia ;) Pisak dostal troszke puszeczki z witaminami. Dolalam mu wody, potem posiedzialam przy nim chwilke posmyralam. Wiecie jak sie mowi do psa takim glosem jak do dzieci (ja tak mowie do wszystich psow) to po chwili zaczyna merdac ogonkiem i przytula sie i lize po rekach :) Psiak dostal przysmaki: 2 ciasteczka - nie bardzo wiedzial co to ale zjadl. Dentasitixa juz wzial w pyszczek i do budy. Widzialam ze trzyma w lapkach i gryzie. Harnas nadal szuka domku Quote
hanka456 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Harnaś to cudny psiak. Przejście między budą, a psem na wyjsciu jest tak małe, że dość cięzko jest wyprowadzić Harnasia na spacer, ale może jutro się uda. Harnaś ma przed oczami łąkę za płotem schroniska, było widać jak patrzy oczami w dal. Quote
Aska25 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Jutro Harnas wyjdzie na 100% na spacerek. Bede ja i Ewatonieja, wiec damyrade go przeprowadzic. Zreszta Harnas moze isc na rece. A ten pies co jesta przejsciu to ja go przytrzymam, bo dzisiaj tez go troszke oswajalam. Quote
Recommended Posts