Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

numer: 3221
numer chip: 985.120023918687
imię: Harnaś
wielkość: srednia
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2002-08-13
przebywa w boksie: boks 38

Harnaś mimo 6 letniego pobytu w schronisku tak naprawdę nikomu nie dał sie poznać.Jest to pies bardzo zamknięty w sobie,który nie stara się zwrócić na siebie uwagi.Od 6 lat mieszka w tym samym boksie i całe dnie spędza leżąc na budzie i obserwując wszystko z góry.Ale czy tak ma wyglądać całe jego życie?
Mam nadzieję że nie że uda nam sie je zmienić,a pies(jak wiele innych)po wyciągnięciu z boksu okaże sie wspaniałym przyjacielskim psiakiem który ze spokojem czekał na swoją szanse.
Mimo iż na ta chwile mamy mało danych o charakterze tego psa mam nadzieję że pierwszy krok w kierunku lepszego życia dla Harnasia został zrobiony i teraz będzie już tylko lepiej ,a poszukiwania wspaniałego domu nie zajmą nam kolejnych lat
Mam też nadzieję że w ciągu kilku kolejnych dni uda nam się wyciągnąć Harnasia do budy i poznać go dokładniej.
Proszę trzymajcie kciuki za tego schroniskowego weterana i nie zapominajcie o Nim

Harnaś na spacerku z Aśka25 (10.06.2008 )

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Harnas jest z tył przy budzie. Dawalam psom z tyl witaminy, wiec psiak tez sie zalapal. Wymieszalam troche karmy suchej z pucha i can Vitem. Na poczatku nie bardzo chcial jesc, ale jak z reki sprobowal kilka ziarenek, to juz pozniej caly lepek w miske wsadzal :-) Piesek bardzo smutny, ale nie boi sie czlowieka, siedzialam z nim pare minut i wysmyralam za uchem.

Posted

Dla Harnasia dzisaj wielki dzień.
Obfotografowany i wygłaskany. Jest miły i łagodny. Daje się całować po pysiu. Troszkę jest zdziwiony tym co się wydarzyło, ale nie ma czemu się dziwić. Szkoda wielka szkoda, że tak długo pokutował. Mieszka aktualnie w budzie przy hospicjum.
To kochany pies.

Posted

Ciapus psiak jest kochany, tylko chyba nie za bardzo wie o co chodzi. Przeniesiono go, potem jakies ciotku mu fotki robily. Potem nastepna do niego przyszla, poglaskala, dala wody. No i jeszcze jedzonko dostal. Moje wrazenia, on poprostu nie jest przyzwyczajony do bycia z czlowiekiem. Na koniec poszlam jeszcze sprawdzic czyonek zjadl i zatrzymalam sie u Harnasia. Usiadlam kolo niego. Psiak przyszedl, polozyl sie kolo mnie, zaczelam go delikatnie gladzic po glowce. Wstal. Za chwile przyszedl znowu i sie polozyl,tylko tym razem polozyl glowe na moich nogach. Chyba mu sie smyranie za uchem najbardziej spodobalo, bo normalnie mial minke jakby sie usmiechal. Dla takich chwil warto przychodzic do schronu :-)
Jutro jak bede to znowu mu dam karmy z witaminami, w koncu jest tam tak dlugo ze nalezy mu sie rozpieszczanie. Zrobie tez jakies fotki

Posted

Ciotka byla dzisiaj u Harnasia ;) Pisak dostal troszke puszeczki z witaminami. Dolalam mu wody, potem posiedzialam przy nim chwilke posmyralam. Wiecie jak sie mowi do psa takim glosem jak do dzieci (ja tak mowie do wszystich psow) to po chwili zaczyna merdac ogonkiem i przytula sie i lize po rekach :)
Psiak dostal przysmaki: 2 ciasteczka - nie bardzo wiedzial co to ale zjadl. Dentasitixa juz wzial w pyszczek i do budy. Widzialam ze trzyma w lapkach i gryzie.

Harnas nadal szuka domku

Posted

Harnaś to cudny psiak. Przejście między budą, a psem na wyjsciu jest tak małe, że dość cięzko jest wyprowadzić Harnasia na spacer, ale może jutro się uda. Harnaś ma przed oczami łąkę za płotem schroniska, było widać jak patrzy oczami w dal.

Posted

Jutro Harnas wyjdzie na 100% na spacerek. Bede ja i Ewatonieja, wiec damyrade go przeprowadzic. Zreszta Harnas moze isc na rece. A ten pies co jesta przejsciu to ja go przytrzymam, bo dzisiaj tez go troszke oswajalam.