Zefirek2 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Dziewczyny jutro wysyłam Wam na maile boski opis psiego "el dorado" Dobre!!! Quote
Zefirek2 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Dziś 21.15 TVP1 "Sprawa dla Reportera" E.Jaworowicz . Program m.in. o tej "rzeźni". Quote
ostatniaszansa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Zefirek zastanawiam się czy nie warto zrobic wydarzenie na fb i tam wszystkie pisma do wszelakich urzędów zamieścic plus komentarze osób, które to miejsce widziały i widziały stan zwierząt tak jak zrobono to ze schroniskiem w Kutnie kolejnym miejsce mordu, znęcania sie nad psami . Zrobiłamy to tez w języku angielskim niech świat wie jak wygląda w Polsce opieka nad bezdomnymi zwierzętami na dodatke za publiczne pieniądze. Ewa Quote
Zefirek2 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Oczywiście,że tak "świat" już dawno powinien się dowiedzieć jak wygląda "opieka na zwierzętami" w cywilizowanym kraju w środku Europy za publiczne pieniądze zresztą. Quote
Ada-jeje Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Wiecie jakie jest miasto partnerskie za granica naszego kraju dla Nasielska? Quote
ostatniaszansa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Program Pani Jaworowicz - BEZNADZIEJNY, a Jande ( hahahha a nie Janda ?) co chciał udowodnić ? Przyjeżdzaja ludzie i psy adoptują ? Nawet w tym progamie było widać psy w złym stanie ,chore a powiatowy lekarz weterynarii powinien być dyscyplinarnie zwolniony za kłamstwo, wprowadzanie w błąd a on dostał.... upomnienie ???!!!Widok schroniska w Chrcynnem pzrerażający dla każdego kto ma choc blade pojęcie o takich miejscach. Ada-je a jest miasto partnerskie za granicą ? Ewa Quote
wolf122 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Beznadziejny był ten młotkowy w garniturku kupionym za psie skóry-ohyda!!! Quote
ostatniaszansa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 wolf122 napisał(a):Beznadziejny był ten młotkowy w garniturku kupionym za psie skóry-ohyda!!! Ten program byl do luftu. Szkoda czasu na takie badziewie. Jak ktos nie wiedzial o co chodzi, to z tego belkotu niewiele mozna bylo zrozumiec, no poza tym, ze pan burmistrz ma pieski /Agnieszka Quote
Zefirek2 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Najciekawsze i najważniejsze dla sprawy wypowiedzi "wycięli " 5 godzin "maglowania" a w efekcie 10 min mizernego nagrania. Quote
ostatniaszansa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Zefirek2 napisał(a):Najciekawsze i najważniejsze dla sprawy wypowiedzi "wycięli " 5 godzin "maglowania" a w efekcie 10 min mizernego nagrania. A najwiecej to sie wlasnie Janda polansowal ... /Agnieszka Quote
wolf122 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 I niestety tego się można było spodziewać.Program powierzchowny ale ani lepszy ani gorszy niż inne.Nie pokazuje tego,co wiedzą ludzie w to zaangażowani.Dla przeciętnego Kowalskiego problem będzie nie do końca czytelny.I przeciętny Kowalski zapamięta facia w garniturku i burmistrza .Ja zapamiętałem psy,szczególnie "płaczącą " sunię zza krat,oczy umęczonych psiaków i owczarka w pomieszczeniu.I farbowany lis w świecącym gangu-czysty,uczciwy ,nieposzlakowany-no po prostu wypisz ,wymaluj przedsiębiorca pogrzebowy:diabloti: Quote
Ada-jeje Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 ostatniaszansa napisał(a): Ada-je a jest miasto partnerskie za granicą ? Ewa Wiele polskich miast, maja partnerskie miasta za granica. Pamietam sprawe z Olkuszem, znalezli miasto partnerskie, Pismo o ktore wowczas postarala sie Arka, bylo na dogo, zostalo przetlumaczone na dwa jezyki i szly mailami za granice rowniez. Postaram sie znalezs ten watek mozna by to zmalpowac. Zatkalismy wowczas skrzynki, burmistrzowi, i innym dostojniakom. Mysle ze i tym razem mozemy to powtorzyc. Kurka wodna przeoczylam program,moze ktos linka wstawic? Quote
wolf122 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera Quote
Ada-jeje Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 link do programu http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera/wideo/19042012/6904687 Quote
Zefirek2 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 (edited) Analizując "nagłą" miernotę programu dochodzę do wiosku , p. redaktor najwyrażniej uległa " zaleceniom" i okroiła jak mogła najbardziej, żeby pokazać jaki p. Ł biedny nie zdziwię się jak napłynie ogromna pomoc finansowa, karma żeby odciążyć bidulka. Nawet na swoje skwary nie będzie musiał wydawać. :( . O 'naciskach" świadzczy fakt, że zupełnie inny był materiał filmowy , inna mocna dobra zajawka. Mnóstwo argumentów i zarzutów i pokrętne odpowiedzi. To wszystko było widziane w trakcie nagrania w studio i nagle zniknęło??? 34 boksy, 150 psów , nagrywanie tej "nory" w której był pies z raną ( już go nie ma), a na materiale żenada!!! Pokazywany ciągle ten sam boks i te same psy. Zapytajcie ( hurtowo) proszę p. Jaworowicz czy ten pies o którego toczył się bój w studio został wydany tej dziewczynie??? Wiem ,że z zemsty został zabity. To ten bidak z materiału rudy, kaukazowaty z ogoloną częścią głowy ( wygląda trochę jakby ucha nie miał, przestraszony i cofający się przed kamerą). Poprostu GRANDA!!!!!!!!!!!!!!! O tym ,że świadek którego oświadczenie było odczytywane został zastraszony, grożono mu podpaleniem domu, jeżdzono za nim itd. jakoś zapomniano dodać, ale że nie powiedział w prokuraturze jak najbardziej tak. Mamy na to dowody, było to zgłaszane na policję, są świadkowie którym to opowiadał ....... Edited April 20, 2012 by Zefirek2 Quote
esperanza Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Patrząc nawet pod kątem dogomanii, sam fakt, że tak niewiele osób napisało cokolwiek na tym wątku po obejrzeniu programu świadczy, że materiał był za słaby. Niewiele osób poruszył :-( Nigdy nie byłam w tym schronisku, za to sporo o nim słyszałam. Patrząc na ujęcia biura, czy nawet tych kilku boksów nie zobaczyłam nic strasznego. Gdybym polegała tylko na tym, co zobaczyłam, to uznałabym, że jest to przeciętne polskie schronisko. Pokazywanie tych samych psów i tracenie cennych minut materiału uważam za bezsensowne, ale zapewne celowe. Janda mnie rozbawił. Ciekawe ile razy jeszcze będzie pokazywał zdjęcia z Klembowa. Zapowiadał, że "się weźmie za to pseudoschronisko" i poza zrobieniem szumu nie zrobił nic. Rozbawił mnie tekst z materiału o osobach z konkurencyjnego schroniska. Biedny pan biznesmen, interes mu podbierają ;-) Quote
ostatniaszansa Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 znajomi,ktorzy do mnie telefonowali a nie znają sytuacji pytali co to było,że jakieś to dziwne i o co chodzi , bo cytowane pismo GIW negatywnie oceniające schronisko, wypowiedż jakiej Pani ,że PLW dostał upomnienie i ? Program pt nie zaszkodzić i nie pomóc . Ewa Quote
wolf122 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Z takimi biznesmenami trzeba by walczyć metodą jaką stosują zorganizowane grupy przestępcze.Paradoks ale jedynie tak widzę sprawiedliwość skoro polskie prawo i urzędy mają w nosie przestrzeganie dobra zwierząt.Wykurzyć takie łachudry ze schronisk z całej Polski w ich stylu,czyli przemoc i nękanie.Oczywiście nikogo nie namawiam do takiego działania ale tylko taka bezpardonowa walka dałaby jakiś skutek w naszym chorym systemie.W inne działania nie wierzę. Prosty przykład-faceta w garniturku były pracownik oskarża o mordowanie psów młotkiem i co i nic,bo nie ma dowodów.Gdyby prokurator chciał drążyć temat na pewno gość by się sypnął.Ale każdy ma to w dooopie.Tu tylko przemoc w stosunku do tych pseudoludzi mogłaby podziałać.Prawo nie nadąża lub nie chce nadążać. Quote
Zefirek2 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 esperanza napisał(a):Patrząc nawet pod kątem dogomanii, sam fakt, że tak niewiele osób napisało cokolwiek na tym wątku po obejrzeniu programu świadczy, że materiał był za słaby. Niewiele osób poruszył :-( Nigdy nie byłam w tym schronisku, za to sporo o nim słyszałam. Patrząc na ujęcia biura, czy nawet tych kilku boksów nie zobaczyłam nic strasznego. Gdybym polegała tylko na tym, co zobaczyłam, to uznałabym, że jest to przeciętne polskie schronisko. Pokazywanie tych samych psów i tracenie cennych minut materiału uważam za bezsensowne, ale zapewne celowe. Janda mnie rozbawił. Ciekawe ile razy jeszcze będzie pokazywał zdjęcia z Klembowa. Zapowiadał, że "się weźmie za to pseudoschronisko" i poza zrobieniem szumu nie zrobił nic. Rozbawił mnie tekst z materiału o osobach z konkurencyjnego schroniska. Biedny pan biznesmen, interes mu podbierają ;-) Taa.. wstrętna ta konkurencja .......szkoda ,że nie stwierdził ,że to przez konkurencję psy tak masowo zdychają , pewnie z nerwów bo właściciel traci kasę... i zacznie głodem przymierać to tłumaczy "padł w nocy lub z powodu nagłej śmierci sercowej" i bez sekcji przyczyna się znalazła :cool3: Quote
mariamc Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Żenada.... co do programu p. Jaworowicz i zresztą jej także dawno straciłam szacunek. Dostał się do niej po znajomości z Fajbusiewiczem nasz rodzimy matacz i szukał tam zrozumienia jako poszkodowany , to była porażka. Pan Ł jak klon harłacza z Białogardu , te same tłumaczenia i znowu Klembów z Jandą.... Chory typ. Dziwicie się ,że nikogo nie ma? Takie wątki nie są popularne, wiem po białogardzkim...za to fajnie jest tam , gdzie bezkarnie można obrzucać błotem , chowając się za klawiaturą. Quote
mimiś Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 ja mysle,ze niektórzy czytaja wątek-jak ja np, -ale co tu napisać? a jeszcze sprowokuje sie jakiegoś obrońce pana Ł-jak ostatnio...[kto czytał przed awarią -wie o kim mowa] i wątek zamienia się w pyskówkę . Quote
ostatniaszansa Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 a nie możemy przeciwstawić się takiemu wizerunkowi polaka ? Zwyczajnie ,solidarnie, razem przeciwko temu choremu systemowi , przeciwko takim miejscom jak Chrcynne, Białogard, Wojtyszki i itp. ? Pewnie trzeba będzie sięgać po niekonwencjonalne metody, środki cóż... znakomita większość z nas kiedyś , inni niedawno, zdecydowali ; chce pomagać, chcę to zmienić. Wiele rzeczy jest chorych w naszym kraju. My zdecydowaliśmy się pomagać zwierzętom. Pisząc my mam na myśli osoby m.in tu się wypowiadające. Wkurzająca i jednocześnie smutna jest obecnie postawa wielu dziennikarzy, nie mówiąc o profesjonaliźmie. wieleu z /was pewnie widziało psa jakby bez ucha w typie kaukaza to tego psa chciała wypowiadająca się weterynarka wyciągnąć. nie dali bo chory, bo w trakcie leczenie i ble,ble,ble. kolejne podejście - bez efektu. Ten sam burmistrz co to tak wpadl do studia w trakcie programu Jaworowicz wówczas powiedział ; daję kasę na psa i potem on mnie guzik obchodzi. Psa nie ma i nie został wyadoptowany :( Wyciąganie po jednym psie niestety tu nie pomoże , to okrutne , ale takie są realia . Tu potrzebne są zgoła odmienne działania. Tylko o tym możemy rozmawiać prywatnie. Szkoda ,że zwierzolubni jednak tu nie zaglądają. Ewa Quote
Naya. Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 A czy możecie zdradzić, który wet robił w tym schronisku te "wizyty" czy coś? Na pw, jeśli oczywiście można. Quote
Ada-jeje Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 (edited) Nie moge znalzc watku ktory, mogly bysmy skopiowac przerobic na potrzeby tego watku i wziely bysmy sie do dziela, czekam na kolejna osobe, moze ona pomoze. Bylo to dzielo Arki, ale ona ma bana na zwasze. MAM, ZNALAZLAM! http://www.dogomania.pl/forum/threads/127970-OLKUSZ-obóz-zagłady-zwierząt-WYSLIJ-LIST!!!!! Slemy pilne listy do burmistrzow i wojtow gmin, z ktorymi schronisko w Chrcynnym ma podpisane umowy. Potrzebne adresy mailowe tych gmin. Edited April 20, 2012 by Ada-jeje Quote
Zefirek2 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Tak Olkusz to brat bliźniak rzeźni w Chrcynnie. Jedno wielkie g............... i człekokształtne "coś "co za późno zlazło z drzewa i ewolucja je ominęła. Quote
Recommended Posts